У Києві один із старих кінотеатрів ремонтують і переоблаштовують: що буде на його місці

На цьому місці кілька десятиліть існував дитячий кінотеатр

У процесі ремонту та переоблаштування одного зі старих кінотеатрів у Дарницькому районі Києва формується сучасний культурний простір.

Про це у Facebook повідомив очільник Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Зазначається, що йдеться про приміщення на просп. М. Бажана, 3-а. Там кілька десятиліть існував дитячий кінотеатр "Факел", якому з часом стало важко конкурувати з приватними сучасними кінотеатрами, він став маловідвідуваним та дотаційним. Тож у липні минулого року його приміщення передали у відомство райдержадміністрації для створення районного багатофункціонального закладу культури.

Тут запланували створити простір для проведення мистецьких, освітніх та решти публічних заходів, відкриття нових творчих гуртків: студії акторської майстерності, відеозйомки та вокальної студії. Визначили важливим зберегти та осучаснити кінозал.

Пройшло вже трохи часу — ми ремонтуємо аварійну покрівлю, пристосовуємо приміщення, налаштовуємо роботу з вихованцями, тут юні артисти навчаються та вже демонструють свою акторську, вокальну та музичну майстерність, — сказав очільник РДА.

Нагадаємо, у понеділок, 30 квітня, відбудеться масштабний фестиваль української писанки в Києві. Ця подія організована для підтримки елементу Національного переліку нематеріальної культурної спадщини "Українська писанка: традиція і мистецтво".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися