На Київщині чоловік знайшов у лісі та приніс додому танковий снаряд

Поліція Київщини знешкодила особливо небезпечний боєприпас

3 грудня 53-річний житель села Сошників знайшов у лісі танковий снаряд та приніс його до оселі. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Київської області.

"Вже не вперше вражений легковажністю деяких громадян, але радію, що здоровий глузд шукача пригод таки взяв верх, чоловік повідомив про небезпеку до поліції. Нагадую усім, якщо ви знайшли міну, гранату, частину ракети, чи предмет, походження якого вам невідоме, не ризикуйте, одразу повідомляйте до поліції",- зазначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група та вибухотехнічна служба. Правоохоронці виявили в господарському приміщенні чоловіка танковий кумулятивний снаряд 125 мм.

Вибухотехніки встановили, що боєприпас відноситься до особливо небезпечної категорії вибухових боєприпасів. Спеціалісти транспортували вибухонебезпечний предмет на підривний майданчик та провели його знищення.

У Києві стався вибух газового балону: є постраждалі (ФОТО). У 22-ти поверховому будинку на вулиці Марини Цвєтаєвої, що у Деснянському районі столиці, стався вибух. Про це повідомили у ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва.

"Кожного дня, через довготривалі відключення світла, українці почали жити в нових умовах, що іноді призводять до небезпеки. У столиці нині почастішали випадки пожеж та вибухів у багатоквартирних будинках через несанкціоноване використання газових балонів для приготування їжі та обігріву", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху було зруйновано суміжну стіну кімнати, балкон, віконну раму з вікном спальної кімнати, облицювання ванної кімнати та меблі, частково зруйновано стіну сусідньої квартири.

У Києві через відключення електроенергії сталося три вибухи. У столиці зафіксовано три вибухи туристичних газових балонів. КМВА закликає містян бути максимально обережними та дотримуватися усіх правил поводження з газовим обладнанням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися