Наслідки обстрілу Трипільської ТЕС: екологічна прокуратура розповіла подробиці

11 квітня Росія здійснила авіаудари на Київську область

Фахівці Спеціалізованої екологічної прокуратури Київщини проводять розслідування для визначення розмірів збитків, завданих природному середовищу. Розглядається ситуація щодо наслідків атаки, яку здійснили російські війська на Трипільську теплову електростанцію.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що 11 квітня 2024 року росіяни обстріляли ракетами об'єкт критичної інфраструктури — Трипільську ТЕС. За фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України) правоохоронці розпочали досудове розслідування. Офіс Генерального прокурора України повідомив, що внаслідок ударів ракет по тепловій електростанції виникла серйозна пожежа, а також сталося виливання трансформаторного мастила.

Щоб встановити масштаби наслідків для екології прокурори за участі спеціалістів Державної екологічної інспекції Столичного округу і ДУ "Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб" МОЗ України провели додатковий огляд території ураження.

Відібрано проби зразків ґрунту для проведення лабораторних досліджень. Після отримання їх результатів буде визначено розмір збитків, заподіяних забрудненням ґрунту та призначено інженерно-екологічну експертизу. Також буде розрахована шкода, завдана довкіллю, внаслідок забруднення атмосферного повітря через пожежу на ТЕС, — йдеться у повідомленні.

Атака РФ на Трипільську ТЕС

Уранці 11 квітня Росія здійснила авіаудари на Київську область. Органи влади повідомили про пошкодження важливого об'єкта інфраструктури, але люди не постраждали. У компанії ДТЕК зазначили серйозні пошкодження обладнання на двох теплоелектростанціях внаслідок ударів РФ. Енергетики працювали над ліквідацією наслідків та відновленням роботи обладнання.

Пізніше у "Центренерго" підтвердили, що Трипільська теплова електростанція була повністю знищена внаслідок обстрілу російськими військами. На місці виникла серйозна пожежа, призвівши до втрати 100% електрогенерації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися