Масований удар по Києву та області: наслідки ворожого обстрілу

Що відомо про наслідки ворожої атаки

В ніч на 8 травня окупанти знову атакували Україну ракетами та БПЛА, повідомляє портал "Коментарі".

“Черговий ракетний удар по мирних містах України і по Києву зокрема! Черговий доказ для всього цивілізованого світу саме сьогодні, у День памʼяті та примирення - зло не зникло! Фашисти сучасності продовжують вбивати мирних людей”, - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, окупанти застосували крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на  Київ з різних напрямків. 

“Силами та засобами протиповітряної оборони всі повітряні цілі в районі столиці були знищені! За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань”, - повідомив начальник КМВА.

Київську область ворог атакував вночі дронами камікадзе та крилатими ракетами. У Київській обласній військовій адміністрації  повідомили, що тривога тривала майже 4 години. В області працювали сили ППО. 

“Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Водночас ⁠падіння уламків зафіксовано в 4 районах області. На жаль, внаслідок падіння уламків є постраждалі люди. Двох постраждалих – жінку та чоловіка з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями доставили до лікарні. Потерпілим надається вся необхідна невідкладна допомога”, - йдеться у повідомленні. 

Також в результаті обстрілу було пошкоджено лінії електромереж. В одному з сіл частково відсутня електроенергія. Енергетики вже оперативно працюють над поверненням світла.

“За оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків ⁠один житловий приватний будинок та підсобне приміщення поруч зруйновані, ще 14 приватних будинків та одне авто пошкоджено. Всі оперативні групи працюють на місцях. Продовжуємо фіксувати та ліквідовувати наслідки атаки”, - повідомили в КОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області випробували захист для військових.


Джерело: https://t.me/kyivoda/16769


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися