КИЇВ

Топ-5 кращих рецептів млинців до Масляної

0

Почалася останній тиждень перед Великим постом - Масниця. «Коментарі» підібрали кращі рецепти головного блюда цього святкового тижня - млинців

Кожен день Масляної мав свої обряди і традиції. Млинці починали пекти з понеділка, запрошуючи на святковий обід рідних.

У середу зяті приходили на млинці до тещі, а в п`ятницю вже тещі наносили візит зятям і донькам.

З четверга припинялися всі роботи по господарству, і гуляння розгорталися «на повну котушку»: влаштовувалися катання на конях, кулачні бої та інші змагання.

Пік веселощів припадав на неділю, коли спалювали опудало Масляної і остаточно «розправлялися» з зимою. Остання неділя перед початком Великого посту називається Прощеною - в цей день потрібно попросити вибачення у всіх, кого ви навмисно або випадково могли образити, і, відповідно, від душі пробачити своїх кривдників.

Але до неділі ще далеко. А поки самий час напекти смачних, ароматних і святкових млинців.

 

Рецепти млинців


Самі звичайні млинці

Інгредієнти:

молоко - 750 мл, дріжджі - 25 г (або 3 ч. ложки сухих), цукор - 2 ст. ложки, яйце - 3 шт., вершкове масло - 100 г, борошно - 350-400 г, сіль - 0,5 ч. ложки.

Приготування:

У тепле (але не гаряче) молоко додати дріжджі, цукор і половину борошна, перемішати. Поставити в тепле місце і дати добре піднятися (опара повинна збільшитися про обсягом приблизно в два рази). Тим часом відокремити білки від жовтків. Білки поставити в холодильник, а жовтки розтерти з маслом. Додати в опару, що підійшла, перемішати, посолити, всипати решту борошна - так, щоб тісто вийшло не дуже густим. Поставити в тепле місце ще на 1 годину. За цей час тісто потрібно кілька разів перемішувати - кожен раз, коли підніметься, і давати підніматися знову. В кінці додати збиті білки. Якщо тісто дуже густе, можна долити трохи теплого молока.

Млинці випікати на гарячій сковороді, подавати зі сметаною або будь-якою начинкою.

Найекзотичніші млинці

Ігредіенти:

банан - 3 шт., кефір - 0,5 л, яйце - 2 шт., цукор - 1-2 ст. ложки (за смаком), борошно - 300-350 г, сіль - на кінчику ножа.

Приготування:

Банани збити в блендері або дуже добре розім`яти виделкою. Кефір збити з жовтками, додати збиті окремо білки і з`єднати з банановим пюре. Постійно помішуючи, тонкою цівкою всипати борошно - стільки, щоб тісто по консистенції вийшло, як негуста сметана. Відразу після цього починайте випікати млинці - бананове тісто дуже швидко темніє.
Подавати такі млинці можна як окремо зі сметаною, так і з солодкою начинкою з сиру, варенням, джемом або медом.


Самі «чоловічі» млинці

Інгредієнти:

борошно - 1-1,5 склянки, пиво - 2 склянки, яйце - 2 шт., цукор - 1 ст. ложка, сода - 0,5 ч. ложки, масло рослинне - 4 ст. ложки, сіль - 0,5 ч. ложки.

Приготування:

Яйця збити, додати сіль, цукор, пиво. Постійно збиваючи, всипати борошно, поки тісто не набуде консистенції рідкої сметани. Чим жиже тісто, тим тонше і ажурні будуть млинчики (головне - не переборщити з ажурністю, інакше млинці будуть рватися).

Начинку для таких млинців краще брати несолодку - ікру, солону червону рибу, гриби, капусту.

Втім, солодкі млинці на пиві теж виходять дуже смачними - в такому випадку, половину ячмінного напою в рецепті краще замінити молоком, а в тісто додати більше цукру.


Самі «танучі» млинці

Інгредієнти:

молоко - 1 л, яйце - 15 шт., борошно - 250-300 г, масло вершкове - 4 ст. ложки, цукор - 4-5 ст. ложок (за смаком), сіль - на кінчику ножа.

Приготування:

Яйця розтерти з цукром, додати сіль, молоко, розтоплене масло. Постійно помішуючи, всипати борошно. Тісто вийде дуже рідким, але не лякайтеся - так і повинно бути.

Млинчики по цьому рецепту випікаються дуже швидко і виходять дуже тонкими - буквально тануть у роті. Для посилення ефекту краще всього подавати їх з морозивом і тертим шоколадом.

 

Самі дієтичні млинці

Інгредієнти:

молоко - 4.ст. ложки, сир - 2 ст. ложки, розпушувач (або сода) - 0,5 ч.ложки, цукор - 1 ч. ложка, крохмаль - 2 ст. ложки, яйце - 2 шт.

Приготування:

всі інгредієнти збити в однорідну масу, додати 1 ст. ложку окропу, розмішати і випікати млинці.

Так як цей рецепт призначений, в першу чергу, для тих, хто сидить на низкоуглеводной дієті, кількість інгредієнтів розраховане всього лише на кілька млинців. Якщо збираєтеся напекти млинців на всю сім`ю, відразу примножте вказану кількість всіх продуктів як мінімум на 5.

Для начинки підходить сир «Філадельфія» або будь ніжний сир. Можна також полити млинці солодким йогуртом або сметаною.

 

Загальні поради з приготування млинців:

Тісто для млинців повинно бути досить рідким, інакше млинці всередині будуть сирими.

Наливайте тісто на сковороду шаром не товщі 2-3 мм і постарайтеся швидше розподілити його по всій ширині, інакше млинець може вийти горезвісним «комом».

Збиті білки і вершки в дріжджове тісто додають вже після того, як воно остаточно підніметься.

Борошно для млинців перед приготуванням просівають.

Якщо млинці прилипають до сковороди, значить тісто або занадто рідке, і в нього слід додати борошна, або сковорода недостатньо розігріта. Буває і так, що провиною всьому низька якість борошна - тоді врятувати ситуацію можна, додавши в тісто дві-три столових ложок манної крупи.

Для випічки млинців, особливо тонких, «мереживних», найкраще підходить чавунна сковорода з товстим дном. Якщо в тісто входить масло, змащувати сковороду жиром потрібно тільки перед випічкою першого млинця.

Визначити, коли млинець вже досить присмажився з одного боку і його треба перевертати, просто: краї повинні підсохнути і трохи загорнутися вгору.

Джерело фото: PHL

Новини партнерів

Loading...

Новини Trembita.info

Останні новини

17:39

В Киеве будет пять веток метро: появились подробности

16:59

В Киеве ожидают грозы и высокую пожарную опасность

16:37

В столице повысят меры безопасности

15:58

Коммунальщики починят десятки бюветов по всему Киеву

15:31

В Киеве предприниматель наживался на детском питании

Архів

kyiv.comments.ua

block2

kyiv.comments.ua
Загрузка...

Партнеры портала

Price.ua - сервис сравнения цен в Украине

   © «Комментарии:», 2014

Система Orphus