КИЇВ

Учені виявили в столичних сосисках стафілокок і кишкову паличку

0

Золотистий стафілокок, кишкову паличку і перевищення норми вмісту розкладаючих мікроорганізмів виявили в ковбасних виробах співробітники лабораторії санітарної мікробіології Інституту гігієни і медичної екології АМНУ під час перевірки харчових продуктів, пише «Дзеркало тижня».

Зразки продукції були придбані за принципом приватної покупки в одному з магазинів столиці. Всі зразки були куплені в один день з одного прилавка. Для тестування вибиралися тільки найсвіжіші і найдорожчі продукти популярних торгових марок: три зразки «Лікарської» ковбаси і чотири зразки «Молочних» сосисок. Використовувалася тільки продукція вищого сорту.

« Надані зразки ми перевіряли за шістьма показниками. У п`яти зразках вареної ковбаси і сосисок відхилень від норми не було. Але два зразки сосисок, заявлених як вищий сорт, явно не відповідають вимогам нормативних документів за мікробіологічними показниками», - розповіла співробітник лабораторії Світлана Березовчук.

« Так, у зразку №1 загальна висіюваність бактеріями ( МАФАМ ) перевищувала норматив на щабель і були виявлені бактерії групи кишкової палички. Зразок №4 був «багатий» не тільки на МАФАМ , але й на золотистий стафілокок», - повідомила вона.

Причиною забруднення, на думку фахівців, могли стати порушення санітарних правил і технологічного процесу виробництва цих продуктів, а також порушення температурного режиму їх зберігання, транспортування і реалізації.

В той же час, за результатами досліджень, проведених лабораторією гігієни харчування того ж Інституту, надані зразки відповідали медико-біологічним вимогам і санітарним нормам, а також вимогам Держстандарту.

« Лабораторія перевірила ковбасні вироби на наявність токсичних елементів (6 показників), пестицидів (9 найменувань), двох гормонів і афлотоксин у В1 , а також вивчалися фізико-хімічні показники», - розповіла завідувачка лабораторією професор Марія Гулич. Вона запевнила, що всі надані зразки за перерахованими показниками безпеки відповідали нормам.

Довідка. Золотистий стафілокок призводить до виникнення не менше 100 найнебезпечніших хвороб. Навіть за умови термічної обробки продукти його життєдіяльності (токсини) залишаються і можуть викликати важке захворювання - харчову токсикоінфекцію.

Новини партнерів

Loading...

Новини Trembita.info

Останні новини

09:18

У киевской маршрутки на ходу отвалилось колесо: реакция жителей

08:49

В «Киевэнерго» предупредили о новой схеме мошенничества

08:28

Пьяное ДТП в Киеве, пострадали 7 человек

22:24

В одном из парков Киева начали реконструкцию: фото

21:18

Коммунальщики разобрались с прорывом трубы магистрального водовода в Киеве

Архів

kyiv.comments.ua

block2

kyiv.comments.ua
Загрузка...

Партнеры портала

Price.ua - сервис сравнения цен в Украине

  © «Комментарии:», 2014

Система Orphus