КИЇВ

За рік морозиво в Києві подорожчало на третину

0

У неділю, 1 червня, почалося календарне літо, а з ним — сезон морозива. Виробники цих ласощів, щоб урізноманітнити смак, до традиційного пломбіру додають фрукти, горіхи та всілякі конфітюри, пише «Хрещатик».

З`явилися також заморожений "Київський торт" та популярний напій Burn. Кіровоградська “Ласка”, окрім Burn, що коштує від 3,25 грн., створила також ще кілька видів морозива у формі шоколадних батончиків. Ціна на них теж починається від 3 грн. Ззаморожений “Київський торт” волинської “Троянди” за формою і розміром - як справжній, навіть сформований на бісквітних коржах, однак крем та квіти - з морозива. Продають по 30 грн.

Ціна на "холодне задоволення" за рік зросла на третину. Найпростіше - у вафельному стаканчику - обійдеться не менше, ніж у гривню. Реалізатори накинуть ще щонайменше 50 копійок. Класичний “Хрещатик” коштуватиме не менше, ніж 2,50 грн.

Медики радять не купувати морозива на стихіних ринках та в електричках. Зважаючи на короткий термін зберігання, брати його потрібно лише у місцях спеціального продажу, які мають сертифікати.

Загалом морозиво буває кількох видів. Найпопулярніший і найсмачніший -  пломбір. У ньому ж найбільше молочного жиру — від 12 до 15 відсотків. На другому місці за жирністю вершкове (8—10 відсотків). Деякі сорти молочного морозива містять 3,5 відсотки жиру. Їх рекомендують тим, хто прагне обмежити калорійність раціону. Все популярнішими стають плодово-ягідне і ароматичне. Їх виготовляють на основі ненатуральних жирів, тобто без молочного. Полюбився споживачам і заморожений сік зі шматочками фруктів.

Морозиво дуже калорійне. За енергетичною цінністю одну його порцію можна порівняти з тарілкою борщу. Є у морозиві й вітаміни, кальцій, фосфор, залізо, а також молочний цукор. За статистикою, щороку кожна людина з’їдає по п’ять кілограмів холодних ласощів.

Щоб купити якісне морозиво, спеціалісти радять насамперед перевіряти терміни зберігання. Адже це продукт молочний, швидко псується. Потрібно звернути увагу на упаковку, щоб вона була не пошкоджена і якісна. Важливо переконатися, що морозиво заморожене і зберегло форму.

Лікарі радять їсти такі ласощі обережно, невеликими порціями — як дорослим, так і дітям. “Морозиво не можна зберігати понад 48 годин навіть за дуже низьких температур”,— каже головний лікар Олександрівської лікарні Олексій Волик.

Довідка. За найпоширенішою версією, перше морозиво з’явилося у Китаї майже 3 тисячі років тому. Це було щось на кшталт шматочків фруктів, змішаних з льодом. А втім, сік з гірським льодом полюбляли й у Стародавній Греції. У Київській Русі заморожували сир, сметану та молоко.

Морозиво для Європи у XV столітті відкрив Марко Поло. Відтоді кожна країна удосконалювала продукт. Приміром, австрійці додали шоколад, італійці — лікер, горіхи та печиво. Холодний десерт на основі вершків за часів Наполеона ІІІ першими виготовили французи. Саме вони розробили рецептуру пломбіру.

 

Новости партнеров

Loading...

Новости Trembita.info

Последние новости

18:26

Правозащитники вступились за цыган с Лысой горы

17:53

В Киеве завтра перекроют Южный мост и Харьковский путепровод

17:32

Небольшой дождь: погода на 25 апреля

16:57

Киевлян приглашают на пикник-пати в парк «Феофания»

16:18

Киевские власти прокомментировали возможное подорожание проезда в городском транспорте

Архів

kyiv.comments.ua

block2

kyiv.comments.ua
Загрузка...

Партнеры портала

Price.ua - сервис сравнения цен в Украине

  © «Комментарии:», 2014

Система Orphus