ТОП-10 фільмів жахів, які варто подивитись на Хелловін

"Коментарі" рекомендують топ-10 фільмів жахів на Хелловін

Запаліть свічки, закрийте штори і готуйтеся до найстрашнішої ночі року! Хелоувін наближається, а з ним і час насолоджуватися найстрашнішими фільмами жахів. У цій добірці ми зібрали для вас стрічки, які забезпечать вам неймовірний адреналін та залишать незабутні враження. Готуйтеся до безсонної ночі, адже ці фільми вам точно не дадуть заснути. Від класичних жахів до сучасних шедеврів, ця підбірка має щось для кожного шанувальника жанру. Готуйте попкорн, зовіть друзів та насолоджуйтесь Хелловіном. 


"Чоловічий рід"

picture

Жанр: драматичний фолк-хорор

Рік виходу: 2022

Психологічний трилер "Рід чоловічий" британського режисера та драматурга Алекса Гарленда розповідає історію молодої вдови на ім'я Харпер. Після конфлікту та розставання зі своїм чоловіком вона дізнається, що він покінчив життя самогубством. Харпер мучать невизначені сумніви, пов'язані з відчуттям провини та спустошення від цієї трагедії. Вона вирішує відправитися на деякий час у віддалену місцевість Англії, намагаючись знайти відпочинок у тиші та спокої.

Проте, перебуваючи там, Харпер починає помічати надзвичайно дивні та жахливі події навколо себе. Головну роль у фільмі виконала ірландська актриса та співачка Джессі Баклі. Зйомки фільму відбувалися у квітні 2021 року на локаціях у Великобританії.


"Абсолютний вбивця"

picture

Жанр: комедія, жахи 

Рік виходу: 2023

Фільм "Абсолютний вбивця" розповідає історію Джеймі, молодої дівчини, та її матері, Пем. У їхньому житті раптово з'являється загроза від маніяка, що приховує своє обличчя під маскою та, у 80-х роках минулого століття, жорстоко переслідував жінок. Джеймі та її подругам доводиться здійснити неймовірну та небезпечну подорож у часі, щоб повернутися до 1987 року та намагатися запобігти появі цього маніяка.

Їхня мета полягає не лише в зупиненні серії вбивств, але й в розкритті більш детальної інформації про особистість маніяка та те, що підштовхнуло його до цих жахливих злочинів. Подорожуючи у минулому, вони спілкуються з молодою версією Пем, матері Джеймі, і разом з нею намагаються боротися з молодою версією маніяка, намічаючи зміни в подіях та сподіваючись створити нове майбутнє, вільне від загрози, що несе цей маніяк у масці.


Страшні казки/ Бульварні жахи 

picture

Жанр: жахи, фентезі, драма

Рік виходу: 2014

У фільмі показаний Лондон у XVIII столітті, місце з завісами та таємницями. Сір Малком Мюррей вже давно втратив свою доньку, але продовжує надіятися, що знайде її і врятує, завдяки зв'язку з Ванессою Айвс. Але на шляху їх пошуків стоять багато перешкод, і вони приймають на допомогу колишнього військового та теперішнього артиста, Ітана Чандлера. Проте жоден з них не сподівався зіткнутися з тим, що нарешті виявиться перед ними. Адже в Лондоні існують дивні і загадкові особистості, деякі з них небезпечні і залишать свій слід в цій історії.

"Страшні казки" (також відомі як "Бульварні жахи") - це телесеріал, який може вже не викликати жахів, але він дійсно захоплюючий. У цьому серіалі поєднуються персонажі з відомих літературних творів, включаючи Доріана Грея, Віктора Франкенштейна, чудовисько Франкенштейна, Міну Харкер, доктора Абрахама Ван Хелсінга та графа Дракулу.


Гриби

picture

Жанр: жахи

Рік виходу: 2007 

Кілька приятелів вирушають до Ірландії, щоб відвідати свого друга Джейка, який запропонував їм вирушити в подорож за галюциногенними грибами в ліс. Під час збирання цих грибів та їх подальшого вживання одна з дівчат, Тара, помиляється та випадково споживає небезпечний гриб, з'їдання якого може призвести до летальних наслідків. У випадку виживання, за однією з древніх друїдських легенд, особа може набути здатність бачити майбутнє.

Тарі вдається вижити, і вона справді починає переживати дивні видіння, в яких побачила смерть своїх друзів. Окрім того, Тара помічає фігуру монаха, який також з'їв цей гриб, а також хлопчика з мішком на голові та іншого хлопчика, що живе серед собак. Вона не може визначити, чи ці візії реальні, чи це лише відображення її уяви.


Гретель та Генцель

picture

Жанр: фантастика, жахи, трилер

Рік виходу: 2020 

Гретель разом із матір'ю і молодшим братом Генцелем живуть у складних умовах, де грошей не вистачає навіть на їжу. Тож з інструкціями від своєї матері, сестра та брат вирушають на пошуки роботи. Незважаючи на несприятливі обставини, надія на заробіток швидко розчаровує їх. Проте самотня жінка на ім'я Холда, яка мешкає в лісі, виявляється готовою прийняти дітей під свою опіку. Там вони отримують можливість насолоджуватися їжею та виконувати неважкі завдання для жінки. Хоча Генцель насолоджується смаколиками та радіє такому відпочинку, Гретель починає відчувати підозру, що тут може трапитися щось несподіване.

Фільм жахів "Гретель і Генцель" відомий світовою казкою братів Грімм і був знятий режисером Озом Перкінсом. Ця версія відзначається відмінністю від класичного сюжету завдяки додаванню аспектів дорослішання. Головна героїня має старший вік порівняно із братом. Зйомки проводилися в Ірландії, зокрема в старовинному мисливському будиночку на Монтпілієр-Хілл, який оточують різноманітні жахливі легенди.


Моторошні пригоди Сабріни

picture

Жанр: фантастика жахів

Рік виходу: 2018

"Моторошні пригоди Сабріни" - це захоплюючий телесеріал жахів, який переплітає магію, чорне мистецтво та життя звичайної підліткової дівчини. Серіал розповідає історію Сабріни Спеллман, молодої відьми, яка стикається з вибором між світом відьм та нормальним людським життям. Сабріна зіткнулася зі складними справами: навчанням в Академії відьом, дружбою, романтичними стосунками та справжньою битвою між добром і злом. Вона мусить вчити магію та владнати сили, які можуть змінити світ, але це супроводжується великими жертвами та важкими виборами.

У світі "Моторошних пригод Сабріни" зустрічаються демони, чорні обряди, загадкові події та надприродні істоти, а серіал розкриває важливі теми, такі як справедливість, толерантність, ідентичність та справжня сила дружби та сім'ї.


Доктор Сон

picture

Жанр: драма, жахи

Рік виходу: 2019

Американський фільм жахів знятий на основі однойменного роману Стівена Кінга, продовження фільму "Сяйво" 1980 року. Прем'єра фільму в Україні була 7 листопада 2019. Події в цьому фільмі розгортаються через 40 років після тих, що стались у "Сяйво". Головний герой, Денні, виріс і перетворився в алкоголіка, так само, як його батько. Але він все ще має слабко виражені екстрасенсорні здібності, які дають йому змогу час від часу відчувати думки і "відгомони" минулих та майбутніх подій.

Коли він натрапляє на невелике містечко в Новій Англії, Ден вирішує покинути пиття і розпочинає роботу в лікарні для невиліковних пацієнтів. Тут він використовує свої здібності, допомагаючи старшим людям покінчити зі своїм життям безболісно, і сам стає відомим як "Доктор Сон". Проте спокій, який він знайшов, обривається, коли в його житті з'являється група "Правдивий Вузол" - енергетичних вампірів, які живляться "сяйвом" дітей. Їх жертва - дівчинка на ім'я Абра, яка володіє потужнішими екстрасенсорними здібностями, ніж колись мав Денні. Тепер Денні повинен допомогти їй вижити та захистити її від цих енергетичних вампірів.


Сонцестояння

picture

Жанр: фольклорний фільм жахів 

Рік виходу: 2019 

Це напружений і захоплюючий трилер з елементами жахів і наукової фантастики. Режисер Арі Астер відомий своєю здатністю створювати атмосферні та несподівані сюжети,  тож "Сонцестояння" не є винятком. Історія розгортається навколо групи друзів, які вирушають у подорож до Швеції, щоб відвідати релігійний фестиваль, який відбувається раз на 90 років. Однак вони швидко опиняються у самому серці дивних ритуалів і таємниць, пов'язаних із цим заходом і їхнім господарем, комунією, яка виявляється все більш дивною. Фільм відзначається чудовою акторською грою та захоплюючою візуальною реалізацією, яка створює враження відчуття суцільної яскравості, яка приховує щось темне та жахливе. "Сонцестояння" досліджує теми релігії, культурних різниць і людської природи в умовах жахливих обставин.


Падіння дому Ашерів

picture

Жанр: готичний горор, драма

Рік виходу: 2023 

У центрі сюжету опиняється родина Ашерів, яка колись перетворила свою фармацевтичну компанію на велику імперію, забезпечивши їхнім родичам комфортне та заможне життя.

Але безтурботну ідилію родини Ашерів руйнує загадкова послідовність загибелей членів сімейства за невідомих обставин. За загадковими смертями стоїть таємнича жінка на ім'я Верна, яка має очевидний інсайд щодо темних секретів цієї безжальної сім'ї.


Барва з позамежжя світу/ Колір з інших світів 

picture

Жанр: жахи, фантастика, трилер, детектив 

Рік виходу: 2019 

Це захоплюючий та дивовижно візуальний твіст на класичних жахах, який розповідає історію родини, що зіштовхується з надприродними явищами та загадковими подіями. Головна героїня, Ліндсей Еллісон, повертається в дитинство, коли її мама зникає під дивними обставинами. Ліндсей вирішує розгадати таємницю зникнення матері та розкрити таємницю, яка пов'язана зі старою родинною фотографією. Під час свого пошуку вона розкриває загадковий світ, де реальність постійно переплітається з надприродними явищами та дивними істотами. Фільм відзначається непередбачуваним сюжетом та ефектними візуальними ефектами, які створюють атмосферу загадковості та жаху. Він досліджує теми загадкових подій, дитячих спогадів та сімейних таємниць, які приводять до захоплюючого фіналу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися