Ресторани грузинської кухні у Києві, де можна спробувати хінкалі, хачапурі та м'ясо за оригінальними рецептами

Добірка ресторанів грузинської кухні у Києві зі смачними стравами та демократичними цінами

Обожнюєте страви грузинської кухні, але все ще думаєте, що справжні смаки можна знайти лише в самій Грузії? Якщо так, то маємо хорошу новину для вас - не обо'язково чекати, доки відкриють кордони, адже часточки кавказької душі можна знайти і в нашому місті.

"Коментарі" підготували для вас добірку грузинських ресторанів Києва, які вразять смакові рецептори та занурять у атмосферу гостинності сонячної Грузії. Тут можна скуштувати найрізноманітніші страви, починаючи від класичних хачапурі та хінкалі до ароматних супів та незвичайних десертів. 


Чачапурі

picture

Це мережа ресторанів, створених з метою популяризації грузинської кухні та культури в Україні. Ідея ресторанів полягає в тому, щоб дарувати гостям неповторний смак традиційних грузинських страв та познайомити з непересічною атмосферою справжньої Грузії. Меню ресторанів досить різноманітне, але всі страви зберігають в собі аутентичність смаків, які так цінують у грузинській кухні. Шеф-кухарі ресторану - справжні фахівці своєї справи, адже вони родом з Кахетії - історичного регіону Грузії, де гастрономічна культура займає особливе місце.

Що замовити: хачапурі по-царськи - 345 грн, хачапурі з жульєном — 320 грн, хінкалі з яловичиною та свининою — 200 грн/4 шт, хінкалі з індичкою, сиром та житнім борошном - 205 грн/4шт, люля-кебаб з баранини — 279 грн, грузинський салат з кінзою з горіховою пастою - 210 грн.

Адреси: бул. Тараса Шевченка, 36а; вул. Анни Ахматової, 30

Контакти за посиланням 


МамО

picture

Це унікальний ресторан, який відзначається не тільки своїми чудовими стравами, але й особливою атмосферою. Концепція закладу полягає в створенні затишного місця, де гості можуть насолоджуватися смачною їжею та проводити час великою компанією за сімейним столом. Головною особливістю ресторану є їжа, яка готується відповідно до традицій грузинської кухні, але з елементами сучасності. Меню "МамО" досить різноманітне та насичене смаками. Воно включає смачні грузинські страви, які готуються зі свіжих та якісних продуктів.

Що замовити: ідеальний салат з полуницею - 230 грн, люля-кебаб - 205 грн, трюфельний хачапурі - 265 грн, хінкалі з грибами - 116 грн/4шт, хінкалі з баранини - 116 грн/4шт, харчо - 167 грн, бозбаш - 167 грн.

Адреси: вул. Саксаганського, 109/20; вул. Велика Васильківська, 63

Контакти за посиланням 


Хачапурі та Вино

picture

Головною особливістю цього ресторану є поєднання гастрономічних радощів грузинської кухні з винами власного виробництва. Гості закладу зможуть відчути справжній смак Грузії - м'ясо, запашні хачапурі, хінкалі та вино - рецепт справжнього гастрономічного задоволення. Меню, головним чином, складається з грузинських страв, які готуються відповідно за традиційними рецептами.

Що замовити: люля-кебаб з баранини - 255 грн, шашлик з телятини - 219 грн, хінкалі - від 30 грн/шт, хачапурі по-мегрельски - 199 грн, хачапурі по-аджарськи - 169 грн, салат з томатами та сиром Надугі - 172 грн, цезаршвілі - 185 грн, харчо - 162 грн. 

Адреси: вул. Антоновича, 176; вул. Петра Сагайдачного, 27; вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Михайла Драгоманова, 29; вул. Тимошенка, 18; вул. Академіка Глушкова, 13б; вул. Бориса Грінченка, 2/1; вул. Святошинська, 3а; вул. Князів Острозьких, 8; вул. Гната Юри, 13

Контакти за посиланням 


МАМА МАНАНА

picture

Це чудове місце у Києві, де можна смакувати аутентичні страви грузинської кухні в затишній атмосфері. Локація ресторану прикрашена в грузинському національному стилі зі збереженням звичаїв та традицій. Затишність та душевна атмосфера створюють відчуття, ніби ви опинилися в справжній грузинській хаті, де можна почути гармонійне переплетіння національних мелодій, ароматів та смаків. Головна спеціальність ресторану - хачапурі у різних варіаціях, як по-аджарськи, так і по-мегрельськи, що дозволяє смакувати різноманітні смаки грузинських сирних пирогів.

Що замовити: хабізгіна по-пшавськи - 190 грн, хачапурі по-імертинськи - 220 грн, кубдарі з бараниною - 235 грн, тушетинський хачапурі з бараниною та рубленою зеленню - 295 грн.

Адреси: вул. Нижній Вал, 23; вул. Кірпи, 5б; вул. Прорізна, 22; вул. Велика Васильківська, 44; вул. Івасюка, 14г

Контакти за посиланням


Gogi

picture

Це популярний грузинський заклад у Києві, який пропонує смачні та аутентичні страви грузинської кухні. Назва "Gogi" походить від грузинського імені "Гогі", що є звичним скороченням імені "Георгій". Завдяки своїй гостинній атмосфері та смачній їжі, ресторан став популярним серед місцевих жителів та туристів. Локації розташовані на обох берегах Дніпра, що робить його зручним місцем для відвідувачів з будь-якого району міста. Кожен з закладів має свою унікальну атмосферу та інтер'єр, проте спільним елементом є теплий та затишний дизайн, що створює неповторний грузинський колорит. Головна страва, яку рекомендує спробувати в ресторані Gogi, це хінкалі. Тут вони представлені з різноманітними начинками: м'ясо, гриби, сир чи шпинат. Також в меню є смачні салати, супи, запечені овочі, а також відмінні грузинські сири та соуси.

Що замовити: хінкалі з білими грибами - 34 грн/шт, хінкалі по-телавськи - 29 грн/шт, хачапурі по-аджарськи - від 188 грн, хачапурі зі шпинатом - 198 грн, шоті - 27 грн, люля-кебаб з баранини - 215 грн. 

Адреси: вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 13; вул. Мала Житомирська, 15а; вул. Івана Мазепи, 3; вул. Дніпровська набережна 26д

Контакти за посиланням 


Tbiliso

picture

Назва "Tbiliso" походить від столиці Грузії, Тбілісі, що символізує глибокі корені грузинської культури та гастрономії. Локації ресторану знаходяться в різних частинах Києва, забезпечуючи легкий доступ для місцевих мешканців та відвідувачів міста. Кожен заклад має унікальний дизайн та атмосферу, створюючи неповторний грузинський колорит. У ресторані Tbiliso ви зможете скуштувати широкий вибір грузинських страв, включаючи смачні хачапурі, хінкалі, шашлик, салати, супи та багато інших. Страви готуються за автентичними рецептами з використанням свіжих та якісних інгредієнтів.

Що замовити: хачапурі по-аджарськи з телятиною - 165 грн, харчо - 119 грн, печериці фаршировані сиром сулугуні - 125 грн, справжній грузинський овочевий салат - 155 грн, чашушулі - 255 грн

Адреси: Оболонський проспект, 1б; вул. Берковецька, 6д; вул. Русанівська набережна, 4; вул. Івана Пулюя, 8а; вул. Спаська, 8а; вул. Кільцева дорога, 1; вул. Деміївська, 31; вул. Салютна, 2

Контакти за посиланням


GAGA

picture

Це мережа грузинських закладів у Києві, яка пропонує справжні смаки грузинської кухні та неперевершену атмосферу гостинності. Назва "GAGA" походить від грузинського слова, що означає "по-грузинськи". Ресторан створений власниками з багаторічним досвідом роботи в грузинських ресторанах, і мета їхнього закладу - познайомити киян і гостей міста із справжньою та аутентичною грузинською кухнею. Ресторани знаходяться з різних районах міста. Кожен заклад має свою унікальну атмосферу та дизайн, де переплітаються традиційні грузинські мотиви та сучасний інтер'єр.

Що замовити: чихіртма - 104 грн, хачапурі по-мегрельски - 104 грн, кубдарі - 115 грн, хінкалі з бараниною - 23 грн/шт, долма з телятиною - 121 грн, твіні на квеці - 121 грн

Адреси: вул. Д. Маккейна, 37; вул. Д. Маккейна, 30; вул. Васильківська, 23/16; вул. Кирило-Мефодіївська, 14/2; вул. Ревуцького, 5-а; пр-т Тичини, 7; вул. М. Малиновського, 5; вул. Т. Драйзера, 8; вул. С. Гусовського, 12/7; вул. В. Липківського, 45

Контакти за посиланням 


Мацоні

picture

Це заклад у Києві, який пропонує смачні страви грузинської кухні, зокрема, сири та м'ясні страви, приготовані за традиційними рецептами.  Внутрішній дизайн ресторану створює атмосферу справжньої грузинської сироварні, де гості можуть насолоджуватись смаками традиційних грузинських страв. Головною особливістю ресторану "Мацоні" є сири, які використовуються для хачапурі та інших страв. Вони завжди свіжі та мають неповторний смак. Крім сирів, у меню ресторану також є м'ясні страви, зокрема, каре телятини. Кожен шматочок м'яса ніжно просмажений на мангалі, щоб зберегти його неповторний смак та аромат.

Що замовити: запечені хінкалі під сиром сулугуні - 189 грн, хінкалі Калакурі смажені з соусом "Мацоні" - 192 грн, Тевзіс таігулі - 3150 грн, мцвадіс таігулі - 2950 грн, курча табака - 385 грн, чкмерулі - 245 грн, пахлава 128 грн. 

Адреса: бул. Ігоря Шамо, 1/5

Контакти за посиланням 


Шоті

picture

Ресторан високої грузинської кухні. Ви запитаєте, а як можуть бути "високими" хачапурі, хінкалі або лобіо? І тут вам дадуть відповідь, що висока кухня - це не про дорогі делікатеси. Це — філософія. А тому шеф-кухар Александре Баіндурашвілі готує автентичну грузинську їжу, деякі рецепти сміливо та філігранно обігруючи на свій лад. Так в меню ви знайдете "просту" грузинську їжу, яка варта "простого" грузинського вина з унікальної колекції закладу. Загалом тут готують різні варіації м'яса з зеленню і спеціями, а також традиційні солодощі.

Що замовити: хачапурі по-мінгрельськи - 299 грн, хачапурі по-аджарськи - 329 грн, пхалі з баклажанів (ачечілі) - 179 грн, харчо - 189 грн, курча шкмерулі - 469 грн, хінкалі з імертинським сиром та сулугуні - 65 грн/шт, каре баранини - 699 грн. Здесертів спробуйте пахлаву - 89 грн, гозинаки - 69 грн, сорбет - 79 грн.

Адреса: вул. Мечникова, 9

Контакти за посиланням 


Sanatrelo

picture

Колоритний заклад у грузинському стилі знаходиться в центрі міста і підходить для тих, хто полюбляє їжу, приготовану на мангалі. Меню дуже різноманітне та зібрано з кращих оригінальних рецептів. Тут є холодні та гарячі закуски, м'ясні страви, хачапурі, хінкалі, супи, салати, гарніри та десерти.

Що замовити : рулети з баклажанів - 247 грн, салат "Страчетті" - 287 грн, хачапурі на мангалі з томатами - 195 грн, лаваш з сиром та томатами - 165 грн, шурпа з баранини - 165 грн

Адреси: вул. Богдана Хмельницького, 29/2; вул. Прорізна 18/1

Контакти за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися