Дозвілля у Києві: 13 найцікавіших подій цього тижня

Зібрали найцікавіші події цього тижня, куди ви можете сходити сім'єю чи з друзями у Києві.

Війна в країні триває, але не забуватимемо про життя і постараємося хоч трохи прикрасити її та наповнити хорошими подіями. Місто працює, влаштовує виставки, дає спектаклі, показує кіно та проводить усілякі творчі заходи. Столиця показує всій країні та світу, що, незважаючи ні на що, життя продовжується. Так, "Коментарі" зібрав найцікавіші події цього тижня, куди ви можете сходити сім'єю чи друзями.

Куди піти у Києві з 12 по 16 червня 2023 року:

Виставка "Азовсталь: нові сенси"

Виставка розповідає про один із найпотужніших символів українського героїзму та незламності під час повномасштабної війни Росії проти України. Відомо, що одні з найзапекліших боїв відбувалися у Маріуполі. Фортечою для українських воїнів стала територія заводу "Азовсталь", де понад два місяці, перебуваючи в повному оточенні, наші герої чинили опір російським окупантам.

Частина виставкового проекту розповідає історію підприємства від часу заснування до теперішнього часу. Але найбільш важливими на цій виставці є набуті за час повномасштабного вторгнення нові смисли – "Азовсталь" як твердиня незламного українського духу та героїзму.

Коли: 12-16 червня, з 10:00 до 18:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: від 50 до 100 грн

Білети можна купити за посиланням.

Перегляди фільмів мовою оригіналу

Ця подія буде цікава любителям якісного кінематографу та охочих підтягнути англійську до перегляду фільмів мовою оригіналу. Фільми дивляться щопонеділка. Цього разу у програмі "The Hours" - глибока британсько-американська драма режисера Стівена Долдрі, з Ніколь Кідман, Меріл Стріп та Джуліан Мур у головних ролях. Фільм отримав низку кінонагород, у тому числі і "Оскар". Картина знята за однойменним романом Майкла Канінгема, який приніс автору Пулітцерівську премію.

За сюжетом Вірджинія Вулф – британська письменниця, одна з найвидатніших постатей літературного модернізму ХХ століття. Її та інших героїнь оповіді об'єднує та проводить через сюжет її нова книга "Місіс Делловей", яку вона починає писати. Це історія одного дня, здавалося б, трьох різних жінок, яких поділяє майже ціле століття, їхнє соціальне становище та спосіб життя, але якась невловима лінія об'єднує їхні долі, проходить через все життя і призводить до ідентичних трагедій.

Коли: 12 червня, о 15:00

Де: Публічна бібліотека імені Лесі Українки, бул. Ігоря Шамо, 2/7

Вартість: безкоштовно

Білети можна купити за посиланням

Квартирник Сергія Бабкіна

Сергій Бабкін зіграє великий благодійний концерт. До програми виступу увійдуть найпопулярніші пісні музиканта: "Вона Знає", "Де Бі Я", "Хто Далі Йде" та інші. Також звучатимуть нові композиції, народжені вже під час війни, що увійшли до міні-альбуму "Далі Мі Самі". Крім того, шанувальники почують нову версію одного з головних хітів гурту 5'nizza "Я Солдат" та реггі-адаптацію знаменитого вірша Тараса Шевченка "Заповіт".

Коли: 12 червня, о 18:00

Де: Будинок Архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7

Вартість: від 690 до 1190 грн

Подробиці за посиланням.

Відкритий мікрофон

Очікується цікавий та смішний вечір. За симпатію глядача змагатимуться 15 коміків-початківців, які виступатимуть із чотирихвилинними авторськими матеріалами. Ведучий Олександр Качура.

Коли: 12 червня, о 18:30

Де: Underground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість: 100 грн

Подробиці за посиланням

Сеанс звукотерапії "Музика зцілює"

На гостей чекає особливе звучання за участю горлового співу. Це складна вокальна техніка, при якій звук зароджується в центрі тіла і, піднімаючись через грудину до горла, набуває глибокого, таємничого відтінку. До низьких частот додаються і резонатор грудної клітки, діафрагма, і м'язи живота. Таким чином, поверх основного тону лягає обертон – дві мелодії всередині одного виконавця.

Спів супроводжуватимуть цілющі звучання тибетських та кварцових співочих чаш, гонги. Їхня загальна вібрація м'яко занурить вас у медитацію, попрацює з наявними тілесними блоками та затискачами, заспокоїть та очистить розум, гармонізує, подарує стан ясності та внутрішньої тиші, звільнить творчий потенціал.

Коли: 12 червня, о 19:00

Де: Pochayna Event Hall, 3-й поверх ТЦ GORODOK Gallery, просп. Степана Бандери, 23

Вартість: 800 грн

Подробиці за посиланням

Виставка арт-об'єктів "Трансформація зброї"

Експозиція складається з відпрацьованих збройових тубусів та снарядних гільз. Учасники проекту перетворюють військові артефакти з фронту на арт-об'єкти, надаючи їм нових смислів та естетичної цінності. Ініціатива вже об'єднала понад 70 художників із різних куточків України та постійно розширює свій склад. Окрім зброї митці також розписують бомбосховища, створюють мурали та проводять художні виставки.

Коли: 13-22 червня, о 19:00

Де: Д12, вулиця Десятинна, 12

Вартість: вільний донат

Подробиці за посиланням.

Виставка "Дні, дні"

Ця виставка про повсякденність та ритуали, які стають життєво необхідними у темні часи. Тут зібрані серії робіт українських авторів, які пов'язують сьогодення з минулим та майбутнім. Виставка у Софії Київській стане першою із серії проектів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тут візьмуть участь такі українські художники та художниці: Тіберій Сільваші, Люся Іванова, Павло Ковач молодший, Дар'я Кузьмич, Лада Наконечна, Добриня Іванов, Ярослав Футимський, Олександр Єльцин, Ася Красильникова, Євген Голубенцев, Аркадій Штипель ов, Ірина Голнобор Руслан Тремба та Віра Минайлова, Understructures, Костянтин Смолянінов, Василь Дімід, Ліза Білецька.

Коли: 13 – 16 червня (3 липня), з 10:00 до 17:30

Де: Національний заповідник "Софія Київська", вулиця Володимирська, 24

Вартість: 100 грн

Подробиці за посиланням

Вистава "Ромео та Жасмін"

Вистава на одну дію про людей та тварин за п'єсою Олександра Гавроша. Розповідається сучасна історія звичайного пса та пораненої чаплі, які одного разу зрозуміли, що літати треба разом, а не поодинці. І спробували...

Коли: 15 червня, о 18:00

Де: театр "Вавілон", вул. Олександра Кониського (колишня Тургенєвська, 8-14)

Вартість: вільний донат

Подробиці за посиланням.

Виставка "KYIV FOREVER"

Це виставка про багатогранний Київ: нічний та ранковий, спокійний та галасливий, прикрашений квітами та урбаністичний. Це своєрідний художній літопис, представлений творами С. Шишка, О. Хвостенко-Хвостова, Ф. Коновалюка, С. Світлославського та інших відомих художників, які не просто малювали українську столицю, а творили справжні емоційні полотна доби.

За сприяння Київської міської державної адміністрації деякі полотна з колекції Музею історії Києва покажуть у Будапешті, щоби привернути увагу мешканців Угорщини до української столиці.

Коли: 14-16 червня, з 12:00 до 19:00

Де: Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: 80 грн

Подробиці за посиланням.

Показ художнього фільму "Ми є. Ми поряд"

Це перша після тривалої творчої паузи кінострічка відомого режисера та сценариста Романа Балаяна. Ідея фільму виникла у режисера ще в далеких 1990-х, проте втілити її в життя вдалося лише зараз. Це чорно-біле кіно, зняте в Києві, на унікальну камеру, яких лише дещо у світі. Міжнародна прем'єра відбулася на Варшавському кінофестивалі, де фільм претендував на нагороду за найкращу режисуру. У фільмі лише два ключові герої, яких зіграли Ахтем Сеітаблаєв та Катерина Молчанова. Стрічка розповідає, як раптова зустріч хірурга та загадкової дівчини перевертає їхнє життя та наповнює їх глибокими почуттями. Вони стають сенсом один для одного і готові боротися за своє щастя з усім світом.

Коли: 15 червня, о 12:00

Де: Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, вул. Набережно-Хрещатицька, 1

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням

Джаз для дорослих з Олексієм Коганом

Цей вечір буде цікавий справжнім меломанам та любителям музики. Ви почуєте наживо легендарні композиції та невигадані джазові історії через лаштунки від Олексія Когана. У програмі краща музика 20-го століття. Ви почуєте пісні, що підкорили мільйони сердець.

Коли: 15 червня, о 18:00

Де: Caribbean Club, вул. Симона Петлюри, 4

Вартість: 290-790 грн

Подробиці за посиланням

Фільм "Така пізня, така тепла осінь"

Це другий фільм, знятий актором Іваном Миколайчуком. Після "Вавилона ХХ" він знову звертається до болючих питань національної самосвідомості. У фільмі "Така пізня, така тепла осінь" художник поєднав поетичні та етнографічні мотиви, але показав у стилі реалізму. Режисер працює у притаманному йому поетичному кіно з теплотою та гумором, але звертається до національної тематики вже не лише через образність, а й додає до неї певну критичну відстороненість. Останнє можна пояснити тиском радянської цензури, через яку Миколайчук та його співавтор сценарію Віталій Коротич неодноразово змушені були переписувати сценарій.

Коли: 15 червня, о 20:00

Де: кінотеатр "Жовтень", вул. Костянтинівська, 26

Вартість: 140 грн

Подробиці за посиланням

Jerry Heil & Alyona Alyona

Alyona Alyona разом із Jerry Heil роблять все, щоб українська музика звучала по всьому світу та звучала стильно та мелодійно. На концерті ви почуєте хіти артисток та нові спільні композиції.

Коли: 16 червня, о 19:00

Де: Stereo Plaza, просп. Лобановського, 119

Вартість: 680 грн

Подробиці за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися