Вихідні у Києві: 18 найцікавіших подій 17-18 червня

Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних у Києві.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися, не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, цікаві зустрічі, виставки, форуми. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але під час повітряної тривоги дотримуйтесь правил безпеки. 

Куди піти у Києві на вихідних 17 та 18 червня 2023 року

Дискусія "Мистецтво та війна"

У рамках виставки мистецьких робіт українських художників про досвід 2022 року "Ти як?", відбудеться дискусійна програма "Мистецтво та війна", присвячена комеморації російсько-української війни. Це цикл розмов про досвід українського суспільства з 24 лютого, формування пам’яті про війну, зміни в кожному з нас та в Україні в цілому.

Коли: 17 червня, о 11:00

Де: Український кризовий медіа-центр, вул. Хрещатик, 2

Вартість: безкоштовно 

Участь за попередньою реєстрацію за посиланням 

Подробиці та інші події в цей день за посиланням 

ELLE Active Forum 2023

Це одноденний міжнародний форум для натхнення дівчат. Організатори говорять, що в умовах війни перед багатьма постав виклик знайти нову професію, перекваліфікуватися. Задача форуму надихнути жінок, розкрити потенціал, навчити вірити у свою мрію. Крім того, в ході зустрічі запрошені гості розкажуть, як жити за правилами нових реалій, як залишатися в ресурсі, де знаходити мотивацію.

Коли: 17 червня, об 11:00

Де: UNIT.City, влу. Дорогожицька, 3

Вартість: від 200 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Вистава "У Києві, на Подолі.., або "Гдє ві сохнітє бєльйо?"

Театр буде грати виставу "У Києві, на Подолі.., або "Гдє ві сохнітє бєльйо?" за п'єсою Миколи Янчука, щоб зібрати кошти на першочергові потреби херсонців: на обладнання, яке необхідне для усунення наслідків підриву Каховської ГЕС. Це хіт-вистава, яку люблять всі кияни.

Коли: 17 червня, о 15:00

Де: Київський академічний театр "Колесо",

Вартість: від 300 грн

Подробиці та білети за посиланням

Лекція "Розвиток промислового пивоваріння в Києві у другій пол. 19 - поч. 20 ст."

Лекція краєзнавця та дослідника історичної забудови Києва Антона Короба, під час якої ви дізнаєтесь більше про броварство у Києві та відвідаєте виставку "Історія у склі". Ви поговорите про стрімкий розвиток міста у 19-20 століттях, як торговельно-промислового центру. Саме у цей час в Києві були побудовані пивоварні заводи, оснащені передовим іноземним обладнанням. Вже у 1913 році працювали 8 пивоварних заводів, які виробляли 240 840 тисяч відер пива. Перша світова війна, а потім більшовицький режим майже знищили галузь. Про заводи, їх власників та збережені пам’ятки пивної індустрії ви докладінше дізнаєтесь під час лекції.

Коли: 17 червня, о 15:00

Де: конференц-зал, 4 поверх МВЦ Музею історії міста Києва, вул. Б. Хмельницького, 7

Вартість: 100 грн

Реєстрація на подію та подробиці за посиланням 

ORCHESTRA VIRSKY: благодійний концерт у Sense Hub Kyiv

Це буде відкриття літнього сезону у дворику Sense Hub Kyiv. Оркестр Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського під керівництвом Олександра Чеберко виступить з творами, що викликають гордість за нашу країну та почуття єдності. Цей вечір є не просто концертом, а благодійною подією. Зібрані кошти підуть на придбання спорядження для Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

Коли: 17 червня, о 17:00

Де: дворик Sense Hub Kyiv, вул.Ярославів Вал, 7

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 

Концерт групи "БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ"

Вперше за два роки гурт зіграє концерт у Києві. На шанувальників мукачівського рок-гурту чекає справжній сюрприз: справжній рок-концерт с фан-зоною. Частина прибутку від концерту буде направлена на допомогу ЗСУ та ВПО.

Коли: 17 червня, о 18:00

Де: КВЦ "Парковий", Паркова дорога, 16А

Вартість: від 999 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Підпільний Стендап: Розгони

Це буде вечір сміливої української комедії від Підпільного Стендапу. У глядачів буде можливість розслабитися і посміятися. Окрім класичного стендапу ви побачите імпровізаційний формат, в якому коміки разом будуть сидіти на сцені, обговорювати хвилюючі та актуальні теми та жартувати прямо тут і зараз. 

Коли: 17 червня, о 18:30

Де: Underground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість: від 250 до 400 грн

Подробиці та придбати білети можна за посиланням 

Екскурсія "Таємниці Академії мистецтв"

Під час прогулянки ви роздивитесь парк скульптур в дворику академії, прогуляєтесь коридорами будинку, роздивляючись картини, скульптури, вітражі, архітектурні макети. Відвідаєте виставку станкового живопису вчителів і учнів, дізнаєтесь, що таке "Передчуття Голгофи". Потрапите в святиню живописців майстерню №250, де на стінах збереглися фрески Бойчукістів. Зазирнете в "церкву", де студенти захищають дипломні роботи та дізнаєтесь, чи справді студенти-художники захищають свої роботи в церкві.  А ще розгадаєте, хто з професорів академії отримав друге ім'я "Український Пікассо".

Організатори просять вдягатися тепліше, бо в приміщенні Академії достатньо прохолодно. 

Коли: 17 червня, о 16:00 

Де: Львівська площа, 8, на розі з Вознесенським узвозом, під піддашком кутового будинку

Вартість: 350 грн, дітям до 13 років - 300 грн, діти до 8 років не допускаються 

Придбати білети можна за посиланням 

Музика з кіно на терасі River Mall

Вас чекає жива симфонічна музика та найкрасивіший вид на захід сонця на лівому березі Києва. В програмі музика з улюблених кінофільмів від найвідоміших композиторів: Hans Zimmer, Ennio Morricone, John Williams та інші.

Коли: 17 червня, о 19:00

Де: Тераса River Mall, Дніпровська набережна, 12

Вартість: від 400 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Yoga Day Kiev

Збираємось на природі в компанії однодумців для того, щоб займатися йогою, отримати знання і мотивацію на практику. Йога-день - це можливість зрозуміти, як повертатись в цілісність і вміло вправлятись зі своїми станами, чути своє тіло і керувати своєю енергією на благо. Під час зустрічі ви зануритесь у тонкощі інструментів енергетичних практик, отимаєте ключі і дізнаєтесь, як допомагти собі йогою на всіх рівнях: фізичному, психічному, енергетичному.

Коли: 18 червня, о 9:00

Де: Ботсад ім.Гришка

Вартість: 400 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Реєстрація обов'язкова та подробиці за посиланням 

Київський Форум Сталої Мобільності 2023

Учасники форуму обговорять проблеми сталої мобільності, зокрема громадського транспорту, велосипедної та пішохідної інфраструктури Києва та запропонують конкретні шляхи їх вирішення. Стала мобільність - це концепція рішень для забезпечення потреб у вільному, безпечному, екологічно чистому та сталому пересуванні містом для всіх груп населення. До обговорення запрошують активістів, урбаністів, журналістів, депутатів, комунальників, чиновників та загалом усіх зацікавлених.

Коли: 18 червня, о 11:00

Де: Urban Space 500, вул. Бориса Гринченка, 9

Вартість: безкоштовна за реєстрацією 

Подробиці за посиланням 

Вінілова БарОхолка V

Під час барахолки вас чекають професійні продавці та звичайні колекціонери, у которих можна буде придбати платівки на будь-який смак та обговорити новинки музики. Також організатори обіцяють каву, чай та прохолодні напої. Частина коштів з продажів буде спрямована на благодійність - для волонтерів, що працюють у Херсонській області.

Коли: 18 червня, о 12:00

Де: GRAM Record Store, вул. Січових стрільців, 21

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 

Майстер-клас з мозаїки

Урок з мозаїки від Олени Приходько-Кіслих. Ви створите мозаїку за мотивами елементу мозаїчного панно на Березняках, яке допомагав відмивати Роман Ткаченко разом із ініціативою "Києве, мий". У процесі створення ви підготуєте основу для майбутньої мозаїки, підберете матеріали та викладете свою мозаїку.

Коли: 18 червня, о 13:00

Де: простір "Цегла", вул. Велика Житомирська, 4

Вартість: 700 грн

Подробиці та запис на майстер-клас за посиланням 

Екскурсія "Підземний Поділ" 

Найбезпечніша подія цих вихідних, адже під землею зараз точно спокійніше, ніж на поверхні. В 1949 році експедиція АН УРСР вперше спустилася в старовинне підземелля і була вражена знахідкою. Пізніше колектор річки Глибочиця внесли до памятників підземної архітектури. Екскрусію проведе фахівець з 12-річним стажем, тому прогулянка має бути особливо цікавою та насиченою різними фактами. Ви пройдете кілька кілометрів унікальними старовинним підземеллям, дізнаєтесь все про підземні річки Києва та їх дослідників, отримаєте досвід дігерства. Організатори просять вдягатися в зручний одяг та бути готовим для подолання перешкод.

Коли: 18 червня, о 15:00

Де: зустріч біля метро "Контрактова Площа"

Вартість: 399 гривень (спорядження у вартості)

Придбати білети можна за посиланням 

Музична зустріч The HARDESTONE, KOYYA, JORDEE

Благодійна музична зустріч на користь ЗСУ і волонтерів. Вас чекає концерт від The Hardestone, live sax + dj set від Koyya і сонячний хаус від віртуозного Jordee серед пахощів квітів і зелені арт-парку.

Коли: 18 червня, о 16:00

Де: KURENI, Паркова дорога, 4

Вартість: 300 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Speed Dating Kiev

Зустріньте своє кохання на експрес-побаченнях. Вас очікують 20-30 побачень по 5 хвилин за 3-4 години. Ви гарантовано отримаєте контакти тих, кому ви сподобаєтесь. Організатори підготували розігріш подарунків та будь-який напій на вибір, як Welkom-drink. Дівчат чекають у віці від 18 до 40 років, а чоловіків - 24-45 років. 

Коли: 18 червня, о 14:00

Де: City-Zen cafe, вул. Велика Житомирська, 20

Вартість: дівчатам від 350 грн, чоловікам - 600 грн

Подробиці та придбати білети можна за посиланням 

Вистава "Ідеальна зброя пристрасті"

Жанр – "любовний настрій". Герої – може бути будь-хто із вас. В цій виставі зрада є і зради немає. Багато хто зраджує один одному, але насамперед – собі. Ця вистава розповідає про складності й радості спільного життя, про розуміння і нерозуміння в парі. Вас чекають жирні та пікантні жарти у професійній акторській роботі. Єдине, що може перешкодити зрозуміти цю виставу – болісне ставлення до сексуальної теми.

Коли: 8 червня, о 15:00

Де: Театр-студія імпровізації "Чорний Квадрат", вул. Січових Стрільців, 5Б

Вартість: від 380 до 500 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Екскурсія "Кримінальна історія Подолу"

Чи знали ви, що Київ 19-го сторіччя був одним з найкримінальніших міст Європи? Злодії, грабіжники, шулери, дівчата легкої поведінки, корумпована поліція - це все було буденною реальністю міста. Тисячі людей приїжджали до міста і сотні з них були ошукані.

Під час прогулянки ви погуляєте по найкримінальнішій площі Києва 19-го сторіччя. Дізнаєтесь, яким був Київ 200 років тому. Поговорите про те, як заробляли на довірливих прочанах. З'ясуєте, як череп може лікувати, або як за допомогою шуби можна заробити статок. Біля поліції дізнаєтесь про найбільшого корупціонера та про те, що йому за це було. Прийдете до бандитської схованки та поговорите про технічну "інтелігенцію" кримінального світу. А ще дізнаєтес правду про банду "Чорна кішка".

Коли: 18 червня, о 19:30

Де: Контрактова площа, біля пам'ятника Григорію Сковороді

Вартість: 300 грн, діти до 13 років - 250 грн, до 6 років - безкоштовно

Придбати білети можна за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися