Куди піти у Києві цього тижня: 15 найцікавіших подій

Зібрали найцікавіші події, які відбудуться у Києві цього тижня, з 19 по 23 червня

Повномасштабня війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цьому тижні у Києві. Тут є заняття йогою, і моновистава, і концерти, і виставки, і форуми. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома. 

Куди піти в Києві на цьому тижні з 19 по 23 червня:


СМАЛЬ. Карикатура 2013-2023

Це виставка Олега Смаля – метра української політичної карикатури, архітектора, ілюстратора, нині – арт-директора Муніципальної галереї мистецтв. Роботи автора отримали призи на міжнародних конкурсах карикатури більш ніж в 40 країнах світу і зберігаються в багатьох музеях та приватних колекціях.

Коли: 19 червня - 16 липня, о 16:00

Де: Музей окупації Києва, вул. Славгородська, 31

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Виставка "ЕНЕЇДА 225"

Присвячена знаковому твору Івана Котляревського. Проєкт приурочено до 225-ї річниці публікації поеми. Значення "Енеїди" – першого літературного твору, написаного розмовною українською мовою, не обмежується суто літературною сферою. Ця бурлескна поема відіграла важливу роль у історії українського націєтворення. Основна ідея виставкового проєкту – показати вплив "Енеїди" на розвиток українського національного руху та національної культури: від появи поеми й до сьогодення. Виставка розкриває контексти появи твору та його позалітературне життя.

Коли: 19 червня - вересень, о 14:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: від 50 грн

Подробиці за посиланням 


Виставка "Дивина звичайна". Живопис, графіка

Виставка присвячена добірці полотен на квіткові мотиви у творчості класиків і сучасників українського мистецтва. Її основна ідея – без зайвих "ізмів" і концептуального шумовиння дати можливість глядачеві насолодитися роботами, на які художників надихнула Флора.

Репрезентовані мистці належать до різних поколінь, шкіл та напрямків. В експозиції – Наталія Ярова, Андрій Гуренко, Володимир Колесников, Людмила Задорожна, Ернест Контратович, Ігор Мельничук, Віктор Ковтун, Адальберт Мартон, Віктор Зарецький, Дмитро Сироватка, Олекса Шатківський, Віра Чурсіна та інші майстри образотворення.

Коли: кожен день до 30 червня, о 12:00

Де: Галерея "АВС"-арт,  вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Концерт "Енніо Морріконе. Лицар кохання" 

Лунатиме музика до кінофільмів "Недоторканні", "Місія", "Хороший, поганий, злий", "Професіонал", "За жменю динаміту", "Новий кінотеатр "Парадиз", "Одного разу в Америці", "Приходь одного вечора повечеряти", "На декілька доларів більше". Виконує національний академічний духовий оркестр України. Диригент – Олексій Баженов. 

Коли: 19 червня, о 19:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: 400 грн 

Придбати білет можна за посиланням 


Виставка-досвід "Ти як?"

Основою цієї виставки є архів мистецтва воєнного стану Українського музею сучасного мистецтва (UMCA), який почав формуватися 24 лютого 2022 року і завершиться в день нашої перемоги. Архівування - стало одним із небагатьох доступних способів спостереження за мистецьким процесом під час війни. Виставка "Ти як?", в якій беруть участь близько 100 українських художників та художниць, — перша спроба поділитись результатами цього спостереження. Мета проєкту - відрефлексувати досвід українців під час повномасштабного вторгнення росії в Україну та зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

Коли: 20-25 червня, о 11:00

Де: Національний центр "Український Дім", вул. Хрещатик, 2

Вартість: від 50 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Подробиці за посиланням 


Виставка "Дні, дні"

Ця експозиція про щоденність та ритуали, які стають життєво необхідними у буремні часи. "Дні, дні" – спроба тотальної інсталяції різними голосами мистецтва. На виставці зібрано серії робіт українських авторів та авторок, що пов’язують сьогодення з минулим та майбутнім. Авторів та авторок, твори яких ніби вміють звертати увагу на те, як перебігають дні, вести наш погляд і до самого плину часу, і відкривати "сьогодні".

Коли: 20 червня - 3 липня, о 10:00

Де: Національний заповідник "Софія Київська", вул. Володимирська, 24

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Міжнародний День Йоги

Цей день був оголошений Організацією Об'єднаних Націй майже десять років тому і відзначається щорічно 21 червня. Ця дата має особливе духовне значення, адже припадає на літнє сонцестояння - найдовший та найяскравіший день року, символізуючи перехід з темряви до світла та відкриваючи шлях трансформації людини через практику йоги. 21 червня цього року, під променями ранкового сонця, мільйони людей зі всього світу зберуться в різних куточках планети, об'єднані магічною силою йоги. Занняття відбудеться на ВДНГ в новому арт-просторі UYAVA. 

Коли: 21 червня, о 07:00

Де: ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1

Вартість: безкоштовно 

Обов'язкова реєстрація за посиланням 


Музична моновистава "Я вдома"

Це, мабуть, одна з найемоційніших і найзворушливіших концертних програм Наталії Могилевської. Ось уже кілька місяців вона представляє нове шоу під назвою "Я вдома". За своєю суттю це моновистава, в якій зібрані всі сльози українців, всі їхні емоції у віршах і піснях. Вистава "Я вдома" - це місце, де кожен глядач зможе відпустити свої емоції, дати можливість відштовхнути їх від себе і залишити тільки світле і добре, надію і віру в Перемогу.

Коли: 21 червня, о 19:00

Де: театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

Вартість: від 150 грн

Придбати квитки можна за посиланням 


"KYIV FOREVER". Шедеври з колекції Музею історії міста Києва

Це виставка про такий різний і багатогранний Київ: вночі та зранку, спокійний і гомінкий, заквітчаний і урбаністичний. Це присвята легендарному місту, своєрідний художній літопис, представлений творами С. Шишка, О. Хвостенко-Хвостова, Ф. Коновалюка, С. Світославського та інших знаних митців, які не просто малювали українську столицю, а творили справжні емоційні полотна епохи.

Коли: 21 червня - 19 серпня, о 19:00

Де: Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: від 80 грн

Подробиці за посиланням 


Вистава "Ліворуч від розлуки, на північ від тебе"

На вас чекає гостросімейна трагікомедія з одним-єдиним актом. Уявіть собі ситуацію: жінка хоче, чоловік – не дуже. Неправдоподібно? Тоді уточнимо, що одружені вони вісім років – і все встане на свої місця. Хоча ні, не все. Тому що тепер потрібно розібратися з двома сакральними питаннями: хто винен і що тепер робити.

Коли: 20 червня, о 18:00

Де: театр-студія імпровізації "Чорний Квадрат", вул. Січових Стрільців, 5Б

Вартість: від 380 грн

Прибдати квитки можна за посиланням 


Персональна виставка фотографа-екстремала Сергія Тумасова "Terra.Bifurcation"

Це виставка світлин про красу, про життя, про енергію природи, про все те прекрасне, що нас оточує на планеті Земля. Тут представлені фотографії, що були зроблені ще у довоєнних фотоекспедиціях автора, але вперше презентовані на широку публіку. Роботи Сергія Тумасова неможливо сплутати, адже це рідкісні кадри, фотографії-трофеї, на яких залишились унікальні моменти природи та неповторна гра світла на величних пейзажах.

Коли: 21 червня - 16 липня, о 12:00

Де: Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: від 80 грн

Подробиці за посиланням 


INVESTMAN UKRAINE (EXPO & FORUM) 

Перша в Україні незалежна інвестиційна подія. Це головне місце, яке поєднує всіх інвестменів України. Кожен з них є "героєм", який розвиває інвестиційну сферу нашої країни. На вас чекають змістовні виступи від більше 25 представників компаній та понад 55 компаній-учасників зі своїми інвестпроєктами та можливостями.

Коли: 22 червня, о 09:00

Де: КВЦ "Парковий", Паркова дорога, 16А

Вартість: від 700 грн

Придбати білет можна за посиланням 


Показ художнього фільму "Я працюю на цвинтарі" (Україна-Польща, 2021)

український художній фільм режисера Олексія Тараненка знятий у копродукції України та Польщі. Фільм є дебютом режисера в повнометражному художньому кіно. Сценарій кінострічки базується на однойменній книзі "Я працюю на цвинтарі" блогера та письменника Павла Белянського в українському перекладі Романа Коляди.

Не дивлячись на назву, це - життєствердний фільм про справжню реальність та життя без прикрас. Як стверджують творці, фільм розкриває серйозні життєві питання через призму гумору, тим паче чорного. Бо як ще сприймати цю реальність, як не через сміх…

Коли: 22 червня, о 12:00

Де: Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, вул. Набережно-Хрещатицька, 1

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


XI Книжковий Арсенал

На вас чекає книжковий ярмарок із 6 тематичними секціями. А також близько 100 добірних подій у межах фокус-теми "Коли все має значення", літературної програми, програми для/про дітей та підлітків, професійної програми, програми від Літературної лабораторії Мистецького арсеналу, спеціальної програми від Довженко-Центру, спеціальної програми Українського ПЕН, а також перформативні події та майстер-класи. Повна програма за посиланням bit.ly/11th_BookArsenal_Event_Program

Коли: 22 червня-25 червня, о 16:00

Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 10-12

Вартість: 100 грн

Придбати квиток можна за посиланням 


Виставка "Світло. Тінь. Час"

Виставка Миколи Білика представляє скульптурні композиції, станкові роботи у різних матеріалах, твори малої пластики різних років. Експозиція зосереджує увагу на кількох наскрізних для художника темах: національної історії, природи, як основи людського буття, та самої скульптури, як медіуму.

Коли: 23 червня - 2 липня, о 11:00

Де: Нацiональний музей "Київська картинна галерея", вул. Терещенківська, 9

Вартість: 200 грн

Подробиці за посиланням  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися