Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Зібрали найцікавіші події, які відбудуться у Києві цими вихідними, 24 і 25 червня.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних у Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, ярмарка вінілу та лекції. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.

Куди піти в Києві 24 та 25 червня:


Етномаркет

На вас чекають 150+ надталановитих українських майстрів, ремісників та мануфактур. Приходьте купувати українські символи, візерунки, розписи та старовинні техніки. Кераміка та льон, вишиті сорочки та традиційні прикраси, натуральне каміння та глина, домоткане полотно та дерево. На екомаркеті ви зможете придбати речі, у яких заховані сенси та культурні коди, ідентичність і символізм українського народу.

Коли: 24-25 червня, о 10:00

Де: Всі. Свої, вул. Десятинна, 12

Вартість: безкоштовно

Подробиці за  посиланням  


Екскурсія "Київ – місто мрії. Від старовини до сучасності"

Ви прогуляєтесь Старокиївською горою, побачите місце, звідки почалася історія Києва, дізнаєтесь, де колись височіли кам'яні князівські палаци та храми. Відвідаєте найдавніші вулиці Києва, його найромантичніші місця, поринете в сучасні краєвиди бурхливого міста, оглядаючи його з Володимирської гірки. Дізнаєтесь цікаві факти про сучасний Київ та його унікальність. Маршрут пролягає від Старокиївської гори повз Андріївський узвіз, Алею художників до Пішохідно-велосипедного моста.

Коли: 24 червня, о 11:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: 250 грн

Придбати квиток можна за посиланням 


Зірки Цирку дю Солей: шоу Time в Києві

Це унікальна постановка на межі фізичного театру та цирку, комедії та магії, що поєднує всі жанри циркового мистецтва в одному шоу. Артисти цирку вразять вас своєю акробатикою та еквілібристикою, що кидає виклик гравітації. Інтерактивні ефекти, вражаюча візуалізація та світловий дизайн - не залишать без емоцій найвибагливішого глядача. TIME розповідає історію самопізнання і занурює у світ власної уяви.

Коли: 24 червня, о 17:00

Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: 450 грн

Придбати квиток можна за посиланням 


Стендап на Подолі

Превентивний удар гумору, так необхідний всім нам в цей час.

Частину коштів передадуть на благодійність. Виступатимуть Макс Редзель, Алла Волкова, Володимир Кульчицький, Даніель. Захід 18 плюс, може бути присутня ненормативна лексика. 

Коли: 24 червня, 18:30 

Де: Shatun_Pub, вул. Петра Сагайдачного, 41

Вартість: від 150 грн

Придбати квитки можна за посиланням 


Друга Ріка - "SUPERNATION 2013-2023"

Основне наповнення концерту складуть пісні альбому Supernation, робота над яким почалася у 2013 році з пісні "Назавжди/НаНаМаНа". У піснях альбому прослідковується гостра критика влади та оголені почуття воєнного стану, а треки "Я чую" та "Хто, якщо не ти?" у нинішніх реаліях звучать, як повчальний висновок та вирок байдужості. Музиканти кажуть, що мета виступу на 10-ому році протистояння Росії та 2-ому – повномасштабної війни, не просто розважити та підняти настрій, а надати заряд енергії та сили для подальшої боротьби.

Коли: 24 червня, о 19:00

Де: Stereo Plaza, просп. Валерія Лобановського, 119

Вартість: від 750 грн

Придбати квитки можна за посиланням 


СМАЛЬ. Карикатура 2013-2023

Це виставка Олега Смаля – метра української політичної карикатури, архітектора, ілюстратора, нині – арт-директора Муніципальної галереї мистецтв. Роботи автора отримали призи на міжнародних конкурсах карикатури більш ніж в 40 країнах світу і зберігаються в багатьох музеях та приватних колекціях.

Коли: 24-25 червня - до 16 липня, о 16:00

Де: Музей окупації Києва, вул. Славгородська, 31

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Виставка "ЕНЕЇДА 225"

Присвячена знаковому твору Івана Котляревського. Проєкт приурочено до 225-ї річниці публікації поеми. Значення "Енеїди" – першого літературного твору, написаного розмовною українською мовою, не обмежується суто літературною сферою. Ця бурлескна поема відіграла важливу роль у історії українського націєтворення. Основна ідея виставкового проєкту – показати вплив "Енеїди" на розвиток українського національного руху та національної культури: від появи поеми й до сьогодення. Виставка розкриває контексти появи твору та його позалітературне життя.

Коли: 24-25 червня - до вересня, о 14:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: від 50 грн

Подробиці за посиланням 


Виставка "Дивина звичайна". Живопис, графіка

Виставка присвячена добірці полотен на квіткові мотиви у творчості класиків і сучасників українського мистецтва. Її основна ідея – без зайвих "ізмів" і концептуального шумовиння дати можливість глядачеві насолодитися роботами, на які художників надихнула Флора.

Репрезентовані мистці належать до різних поколінь, шкіл та напрямків. В експозиції – Наталія Ярова, Андрій Гуренко, Володимир Колесников, Людмила Задорожна, Ернест Контратович, Ігор Мельничук, Віктор Ковтун, Адальберт Мартон, Віктор Зарецький, Дмитро Сироватка, Олекса Шатківський, Віра Чурсіна та інші майстри образотворення.

Коли: 24-25 червня, о 12:00

Де: Галерея "АВС"-арт,  вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Виставка-досвід "Ти як?"

Основою цієї виставки є архів мистецтва воєнного стану Українського музею сучасного мистецтва (UMCA), який почав формуватися 24 лютого 2022 року і завершиться в день нашої перемоги. Архівування — стало одним із небагатьох доступних способів спостереження за мистецьким процесом під час війни. Виставка "Ти як?", в якій беруть участь близько 100 українських художників та художниць, — перша спроба поділитись результатами цього спостереження. Мета проєкту — відрефлексувати досвід українців під час повномасштабного вторгнення росії в Україну та зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

Коли: 25 червня, о 11:00

Де: Національний центр "Український Дім", вул. Хрещатик, 2

Вартість: від 50 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Подробиці за посиланням 


Виставка "Дні, дні"

Ця експозиція про щоденність та ритуали, які стають життєво необхідними у буремні часи. "Дні, дні" – спроба тотальної інсталяції різними голосами мистецтва. На виставці зібрано серії робіт українських авторів та авторок, що пов’язують сьогодення з минулим та майбутнім. Авторів та авторок, твори яких ніби вміють звертати увагу на те, як перебігають дні, вести наш погляд і до самого плину часу, і відкривати "сьогодні".

Коли: 24-25 червня - до 3 липня, о 10:00

Де: Національний заповідник "Софія Київська", вул. Володимирська, 24

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням


"KYIV FOREVER". Шедеври з колекції Музею історії міста Києва

Це виставка про такий різний і багатогранний Київ: вночі та зранку, спокійний і гомінкий, заквітчаний і урбаністичний. Це присвята легендарному місту, своєрідний художній літопис, представлений творами С. Шишка, О. Хвостенко-Хвостова, Ф. Коновалюка, С. Світославського та інших знаних митців, які не просто малювали українську столицю, а творили справжні емоційні полотна епохи.

Коли: 24-25 червня - до 19 серпня, о 19:00

Де: Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: від 80 грн

Подробиці за посиланням


Персональна виставка фотографа-екстремала Сергія Тумасова "Terra.Bifurcation"

Це виставка світлин про красу, про життя, про енергію природи, про все те прекрасне, що нас оточує на планеті Земля. Тут представлені фотографії, що були зроблені ще у довоєнних фотоекспедиціях автора, але вперше презентовані на широку публіку. Роботи Сергія Тумасова неможливо сплутати, адже це рідкісні кадри, фотографії-трофеї, на яких залишились унікальні моменти природи та неповторна гра світла на величних пейзажах.

Коли: 24-25 червня - до 16 липня, о 12:00

Де: Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: від 80 грн

Подробиці за посиланням


XI Книжковий Арсенал

На вас чекає книжковий ярмарок із 6 тематичними секціями. А також близько 100 добірних подій у межах фокус-теми "Коли все має значення", літературної програми, програми для/про дітей та підлітків, професійної програми, програми від Літературної лабораторії Мистецького арсеналу, спеціальної програми від Довженко-Центру, спеціальної програми Українського ПЕН, а також перформативні події та майстер-класи. Повна програма за посиланням

Коли: 24-25 червня, о 16:00

Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 10-12

Вартість: 100 грн

Придбати квиток можна за посиланням 


Виставка "Світло. Тінь. Час"

Виставка Миколи Білика представляє скульптурні композиції, станкові роботи у різних матеріалах, твори малої пластики різних років. Експозиція зосереджує увагу на кількох наскрізних для художника темах: національної історії, природи, як основи людського буття, та самої скульптури, як медіуму.

Коли: 24-25 червня - до 2 липня, о 11:00

Де: Нацiональний музей "Київська картинна галерея", вул. Терещенківська, 9

Вартість: 200 грн

Подробиці за посиланням  


Ярмарок вінілових платівок Вініл-Експрес

Захід проводиться вдруге. На ярмарку ви зможете придбати рідкісні зразки платівок, які давно шукали, а також знайти нові твори від улюблених виконавців. А ще під час ярмарку відбудеться виставка картин київскього художника Андрія Клішина.

Коли: 25 червня, о 11:00

Де: Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Майстер-клас з малювання "Дружній портрет"

На майстер-класі ви познайомитесь з основними прийомами створення швидкого графічного портрету у техніці "Пастель". А ще дізнаєтесь чи справді портрети – це ті самі селфі, але створені тоді, коли цієї назви ще не придумали.

Коли: 25 червня, о 15:00

Де: Національний заповідник "Софія Київська", вул. Володимирська, 24

Вартість: 200 грн

Подробиці та форма для реєстрації на майстер-клас за посиланням 


Мистецтво парфумерії. Лекція парфумера Богдана Зубченка в рамках виставки "Історія у склі"

Вас чекає лекція найвідомішого українського парфумера Богдана Зубченка в рамках виставки "Історія у склі". На лекції обговорите те, як парфуми стали мистецтвом, як пов'язані парфумерія та мода, що таке парфумерний гардероб, які є "парфумерні стереотипи та міфи" та ще багато цікавого. Вас очікує розповідь про історію парфумерії та демонстрація знакових ароматів.

Коли: 25 червня,  15:00

Де: Музей Києва, вул. Б. Хмельницького, 7

Вартість: 400 грн, але подія благодійна і всі кошти будуть перераховані на ВСУ

Подробиці за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися