Куди поїхати з Києва на вихідні: топ мальовничих місць для відпочинку та фотосесії

Ідеальні місця для поповнення галереї Instagram

На вихідні завжди хочеться десь поїхати, втекти від міста подалі, щоб було тихо, мальовничо та спокійно. Портал "Коментарі" розуміє такі бажання, як ніхто інший, а тому зібрали для вас цікаві місця за Києвом, де ви впіймаєте свій дзен, відпочинете від робочого тижня та надихнетесь на новий. А можливо, просто погуляєте та пофоткаєтесь для Instagram. 

Топові місця за Києвом, які можна відвідати на вихідних.  


Встигніть на цвітіння сакур в Межигір'ї 

picture

Де: вул. Івана Франка, 19, с. Нові Петрівці

Години роботи: з 09:00 до 21:00

Ціни: вівторок дорослі 150 грн, дитячий - 50 грн, всі інші дні відповідно - 300 та 100 грн.

Тут є сорти сакур, які зацвітають пізніше і тому милуватися рожевими квітами можно довше. Парк Межигір'я, розташований під Києвом, відомий своєю величезною, мальовничою територією, яка знову відкрита до відвідин. 

Трохи історії, аби козирнуть фактами перед друзями: Раніше "Межигір'я" служило резиденцією для високопосадовців колишнього радянського режиму, зокрема для лідера СРСР Леоніда Брежнєва. Після розпаду СРСР комплекс перейшов у приватні руки, потім його націоналізували та він довгий час був резиденцією різних президентів України. Але після Віктора Януковича "Межигір'я" відкрили для відвідувачіва та тепер має статус національного парку, де проводять екскурсії, різні пішоходні маршрути та розважальні заходи.

Сьогодні величезна територія парку, розкішні будівлі, ландшафтний дизайн та місцева фауна - стали об'єктом інтересу громадськості, тому привертає все більше гостей. Краще їхати в будній день, коли не так багато туристів. 


Локація для фотосесій маєток Naturalist botaniс

picture

Де: с. Нові Петрівці 

Всі подробиці можна дізнатися особисто за посиланням 

Це приватний садовий простір - улюблене місце фотографів та організаторів різних квіткових івентів - від заручин до маленьких сімейних свят. 

Трохи історії створення цього неймовірного місця: З 2015 по 2018 роки на території будували маєток, потім ще декілька років робили внутрішнє оздоблення та зовнішнє озеленення. Власники розповідали, що на території маєтку вже було озеро, але вони спроєктували сад та засадили його деревами та кущами. Тут ви побачите більше 200 сортів троянд, 15 сортів лохини. Також тут можна знайти рідкісні рослини, які маловідомі широкому загалу, наприклад, Метасеквоя, ягоди Гумі, гімалайский кедр, альбіція.

Сюди не можна просто приїхати погуляти, а можна відвідати садові майстер-класи, флористичні та воркшопи по висадці декоративних рослин, організувати невелчику фотосесію та ін. Доречі, на Різдво, Великдень, Івана Купала на майстер-класах є можливість створити тематичні віночки. На івенти й майстер-класи запрошується не більше вісьмох дівчат, аби всім було комфортно. Потрапити може кожен охочий, якщо завчасно забронював зручний час для  фотосесії або місце на майстер-класі.

Тут буде дуже цікаво та корисно фотографам, які люблять та вміють знімати на природі та людям, що люблять творчі фотозйомки. Окрім квітучої краси великою перевагою цього місця є - відсутність інших відвідувачів, безліч куточків і фотозон з різним настроєм, освітленням. Тут можна знімати на пляжі біля озера, де живуть качки та пара чорних лебедів; викорситовувати білий гамак під вербами біля води, зелений ґанок з оливковими дверима, терасу з дзеркалом, різноманітні гортензії на фоні зеленого будинку, трояндові зарості різного кольору, вінтажне ліжко у саду, кавові столики з кріслами та багато іншої зелені та інвентарю. Навіть ворота садиби - натхнення для зйомки. Тут кожна річ унікальна та справжня, де немає готових стандартних речей і шаблонних рішень у дизайні і будівництві, бутафорного реквізиту, пластмасових квітів або штучно зістарених сучасних речей. Це справжній рай для творчих людей і відпочинку на природі. 


Ландшафтний парк "Добропарк" на чотири квіткових сезони 

picture

Де: с. Мотижин, Макарівський район (Житомирська траса, 29 км від Києва)

Години роботи: пн-нд 08:30-21:00

Докладніше можна дізнатися про парк за посиланням 

Тут зараз триває сезон тюльпанів, до 10 травня. А тому ще є час влаштувати неймовірну фотосесію. 

Трохи історії створення: "Добропарк" належить сім'ї Добруцьких. Вже давно подружжя Ігор та Олена віддано займаються рослинами. Їхня любов до них зародилася, коли вони вирішили прикрасити пусту ділянку поблизу свого будинку найрізноманітнішими деревами, кущами та квітами. Подружжя зібрало колекції улюблених рослин: гортензії, магнолії, сакури, бузок, різні сорти берези та хвойних дерев, а також понад 20 тисяч тюльпанів і багато іншого. З часом ці колекції поповнилися унікальними сортами, які подружжя привозило з відомих садів Англії, Франції, Голландії та Бельгії.

Через спроби та помилки вони здобули досвід і мріяли про велике. Зі збільшенням кількості рослин і нестачею місця, Добруцькі вирішили знайти нову локацію, щоб реалізувати всі свої задуми. Ці пошуки тривали понад два роки і, нарешті, їм вдалося знайти ідеальне місце - мальовничі простори, подалі від забудови, але поруч з Києвом. Територія об'єднала в собі різноманітні ландшафтні форми, нагадуючи макет України, з рівнинами, лугами, пагорбами і невеличкою річкою, яка живить озера. Тут рослини, вода, земля і небо існують у гармонії. Ця місцевість вразила родину Добруцьких своєю енергетикою, і після кількох відвідувань її назвали "Добропарк". У 2020 році "Добропарк" відкрив свої двері для перших відвідувачів.

Тут можна побачити понад 1 270 000 різних тюльпанів, лавандову галявину, сад петуній і багато іншого. Мета засновників на наступні роки - зробити "Добропарк" найкращим парком в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися