Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Зібрали найцікавіші події цих вихідних.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, виставки та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 

Куди піти в Києві на вихідних 30 вересня та 1 жовтня:

Драма "Украдене щастя"

Це одна з найвідоміших п’єс Івана Франка, класика української драматургії, яка не втратила своєї актуальності і в наш час. У режисерському трактуванні Івана Уривського — це пластична драма, оповита містичною атмосферою та сповнена напруженого очікування. Знайомий усім зі школи "любовний трикутник" — Михайло-Анна-Микола, в цій виставі спалахне новою пристрастю та зачарує глядачів містикою. Адже нічний гість Михайло якось підозріло з’являється буквально нізвідки, хоча всі були впевнені, що він давно помер.

Коли: 30 серпня, о 19:00

Де: Театр "Золоті Ворота", вул. Шовковична, 7А

Вартість: 320 грн

Квитки за посиланням


Виставка "Простори. Межі. Кордони"

Ця виставка - спроба окреслити своє місце в умовах воєнної дійсності, перезібрати власний світ зі шматків реальності, винайти актуальні сценарії життя. На виставці будуть представлені твори 40 українських митців, які виходять за межі традиційного медіа скульптури на територію нових медіа — об’єктів та інсталяцій. Експонати створені в різноманітних техніках та масштабах: від інсталяції на мілітаристичну тему зі ста об’єктів у центральному залі до скульптурних робіт у камерних і навіть інтимних просторах. Кураторcька група — Ігор Абрамович, Аліса Гришанова, Олександр Соловйов, Катерина Цигикало.

Коли: 30 вересня та 1 жовтня, 11:00

Де: Український Дім, вул. Хрещатик, 2

Вартість: від 50 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія "Козацькі таємниці Подолу"

Під час прогулянки разом перенесемось у часи національних героїв – українських козаків – та помандруємо старовинними вулицями 18 століття. Беріть з собою дітей та друзів, станьте справжнім козацьким загоном та розкрийте давні таємниці Подолу. Протягом екскурсії ви дізнаєтесь, які місця в козацькому Києві були найпопулярнішими для побачень, духовного та фізичного зцілення позмагаємось у спритності, спостережливості, швидкості та кмітливості; дізнаєтесь, чому представники іноземних етнічних груп боялись українських жінок; попліткуєте про цікаві факти з життя легендарних та маловідомих мешканців Подолу; запам’ятаєте таємний рецепт довголіття від знатного козацького сотника; перевірите, чи могли б ми займати високу посаду у Києві 18 століття; дізнаєтесь секрети сили та відваги відомих Гетьманів, війтів та сотників; дізнаєтесь, які предмети одягу та аксесуари у 18 столітті свідчили про заможність їх власників; відкриємо у собі надзвичайні здібності, якими володіли козаки-характерники.

Коли: 30 вересня, 11:00

Де: місце збору пам'ятник Григорію Сковороді на Контрактовій площі

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча вистава "Солом’яний бичок"

Фантастична історія про перші кроки Солом’яного Бичка, виготовленого добрими дбайливими руками самотніх  Діда та Баби, стала основою для сучасної захоплюючої лялькової вистави. Але в цього Бичка дивовижна якість — перетворювати Ведмедя, Вовка і Лисицю з їх хижацькими якостями у добрих друзів. Вистава розігрується акторами-лялькарями прийомами народного лубка в стилістиці "театрального чорного кабінету",  що надає видовищу особливого шарму. Тому вистава є справжнім театральним святом, яке буде цікаво дивитись не тільки дітям, а й дорослим.

Коли: 30 вересня, 14:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Дім"

В одному будинку живуть різні люди з різних поколінь. Кожен з них переживає своє минуле. Кожен з них шукає спільну мову. Проте з кожним поколінням здатність проговорити свій біль стає все меншою. У цій родині кожен живе всередині самого себе і своїх дитячих травм. Вистава про минуле, яке треба пережити в сьогоденні. Кожен розуміє минуле так, як йому болить, і шукає вихід  сьогодні. У кожному домі - свої правила і свої секрети, сховані за стінами добропорядності і відчуження.

Коли: 30 вересня та 1 жовтня, 15:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: 400 грн

Квитки за посиланням


Ніжний балет "Дюймовочка"

Одна з найчарівніших і найцікавіших казок дитинства - "Дюймовочка". Тепер цю казку виконають артисти Київської опери. Хоча варто зазначити, що балет "Дюймовочка" в репертуарі Театру опери та балету для дітей та юнацтва живе понад 30 років, а це говорить про успіх вистави. Саме тому ми наполегливо рекомендуємо подивитися виставу й обов'язково привести на неї дітей. Повірте, вони будуть у захваті від того, що відбуватиметься на сцені. А вся вистава — це неймовірні емоції, які відчуваються в кожному русі, в кожному слові та в кожній ноті.

Коли: 30 вересня, 15:00

Де: Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 160 грн

Квитки за посиланням 


Вечір STAND-UP "10 Стендап Коміків"

Цього вечора 10 молодих комиків виступатимуть по 6 хвилин, кожен з них поділиться з вами частиною життя за допомогою жартів. Коміки розповідають, як свої "топові" (перевірені) жарти, так і нові, актуальні, котрі ви, можливо, почуєте першими.

Коли: 30 вересня та 1 жовтня, 19:30

Де: Бочка Pub, вул. Хрещатик 19А

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися