Куди піти у Києві: найцікавіші події січня

Огляд афіши Києва на січень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у січні в Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших подій. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.


Фільм "Подорож Сонячною системою"

Це переважно дитячий захід, який дозволить маленьким дослідникам зрозуміти нашу систему, які є в неї планети та з чого вони складаються. Діти на власні очі побачать, якими є ті далекі планети, які в них є супутники, ближче познайомляться з величним Сонцем. Фантастичною подорож зроблять сучасні технології – оптико-механічний проєктор, цифрові та проєкційні системи. За допомогою всіх цих пристроїв кожна вистава Планетарію дозволяє глядачам у буквальному сенсі зануритись у космічний Всесвіт та відчути себе головним героєм дивовижних подорожей.

Коли: 4-28 січня, час уточнюйте на кожний день за посиланням

Де: Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "У Києві, на Подолі, або "Гдє ві сохнітє бєльйо"

Міську байку про співіснування єврейської та української родини, сповненої анекдотичних ситуацій, вам розкажуть багатогранні актори театру. Під час вистави ви дізнаєтесь рецепти єврейської кухні, заспіваєте відомі пісні, від душі посмієтесь разом із героями.

Тривалість вистави 100 хвилин.

Коли: 4, 6, 13, 21, 27 січня, 19:00

Де: Театр "Колесо", вул. Андріївський узвіз, 8

Вартість: 350 грн

Квитки за посиланням 


"Universum Museum" –

музей електрогітар та інших електромузичних інструментів

Це постійно діюча виставка електрогітар та бас гітар, що розкриває історію електрогітар від моменту їх виникнення і закінчуючи сучасними музичними інструментами, які створюються в Україні. Акцент виставки зроблений на музичних інструментах, що створювалися в країнах Східної Європи, в тому числі в Україні в період 1950 – 1980 років. Метою виставки є висвітлення історії музичних інструментів, що створенні в Східній Європі, які з невідомих причин не набули такої популярності серед широкого кола прихильників електрогітар, як музичні інструменти відомих брендів зі Сполучених Штатів Америки.

Коли: 4, 5, 6, 7 січня, 11:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 120 грн

Квитки за посиланням 


DALI.DIGITAL

Галерея живих картин в Universum Hall

Це інсталяція, яка переносять нас у віртуальний простір, наповнений фантастичними образами, нелогічними зв'язками та абсурдністю. Кожне полотно створено з майстерністю і здатне захопити нас у свою власну віртуальну реальність. У творчості Сальвадора Далі ми зустрічаємо незвичайні комбінації об'єктів, несподівані перетворення і нелогічні зміни пропорцій. Він переносить нас у світ сюрреалістичних снів, де гравітація перестає існувати, а реальність постає перед нами у неповторному вигляді. "Dali.Digital.Surrealism" відкриває перед нами можливості безмежного експерименту та візуального захоплення.

Коли: 4 та 7 січня, 11:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Піноккія"

Два ока, дві руки, дві ноги, голова – і вже людина…Якби ж то. Стати людиною, оживити своє серце, виплекати душу, зберегти чисту свідомість – як? Особливо у непростому світі непроглядної омани і таких принадних спокус. І ми знову і знову шукаємо відповіді на важливі питання у світовій творчості, але оновлюємо, осучаснюємо та робимо відповідними викликам часу. Хай вирує навколо нас біда, а ми не здаємось, творимо… Бо найбільша біда для митця – тиша на сцені і клямка на дверях театру. А для глядача – самотність, особливо, коли навколо панує горе. Музи під час війни мають свою неперевершену місію – виривати з пекла в чистий, прекрасний світ мистецтва. Тут, за завісою, зло здоланне і смішне, добро завжди мудре і творче, а людина обов’язково прагне та, врешті, стає кращою версією себе.

Коли: 4, 5, 6, 7 січня, 12:00 та 16:00

Де: Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Варшавська мелодія"

Герої історії — Віктор і Гелена, випадково зустріли один одного після війни. Вона — польська студентка консерваторії з прекрасним голосом. Він — колишній солдат, який навчається на винороба. Між ними тут же спалахують почуття, ніжні і трепетні. Але ця ідилія триває недовго, і вже скоро виходить закон, що забороняє шлюби з іноземцями в СРСР. Їм доводиться розлучитися, але свою міцну любов вони пронесуть крізь багато років… 

Коли: 4, 11, 25 січня, 18:30

Де: 18:30

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Виставка "Клуб "Бувальщина+""

Гості приходять в клуб, беруть вино, сідають за столик навпроти великого каміну по периметру зали та налаштовуються слухати й розповідати цікаві історії з власного життя. Учасники розповідають по черзі в довільному порядку. Тривалість однієї історії до 5 хв. Після кола оповідачів, можна розповісти свою іншу новелу/спогад. Теми історій будь-які: спогади з дитинства, мандрів, мелодрами, веселі випадки, осяяння сенсом, війна… Гості діляться своїм досвідом, філософією, позитивом, біллю. Розповіді можуть бути короткими й довшими, але душевними, змістовними, повчальними, дотепними – словом, цікавими іншим. Якщо по завершенню звучить життєвий висновок – то, взагалі, чудово!

Коли: 4 січня, 18:30

Де: MODI Art&Wine Gallery, вулиця Мала Житомирська, 17, 

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Концерт "Парфумер" симфонічне релакс-шоу"

Антистрес-концерт "Парфумер" в Universum Hall дає можливість насолодитися прекрасною авторською музикою Геніального композитора та музиканта міжнародного класу, музика якого вже встигла підкорити тисячі українців у виконанні Eclectic Sound Orchestra. Чуттєва музика Габріеля Денаро стирає міжпросторові рамки, об’єднує весь спектр емоцій, бо її можна чути, її можна бачити та, найголовніше, її можна відчувати! Недарма музична спільнота називає композитора автором "музики для душі". Завдяки живому виконанню інструментальної музики та різноманітним ароматичним інсталяціям, дійство перетворюється в аутогенне тренування, що дозволяє знизити рівень стресу і відновити емоційну рівновагу.

Коли: 4, 28 січня, 17:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням 


Виставка Ієроніма БОСХА - "Сад земних насолод".

Галерея живих картин в Universum Hall

Босх вважається одним із найбільш визначних представників пізнього середньовіччя та раннього Відродження в Нідерландах, і його роботи залишаються об'єктом досліджень та захоплення любителів мистецтва до сьогоднішнього дня. Твори Босха часто містять дивовижні, майже сюрреалістичні сцени з деталями, які можуть здатися більш ніж дивними. Це створює враження власного фантастичного світу. Босх часто відображав апокаліптичні сцени, пекельні пейзажі та гріхопадіння людства. Його твори можуть спонукати до роздумів над моральними питаннями та судженням.

Коли: 5 січня, 11:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Новорічна вистава для дітей

"Казка про Мороза-Морозенка"

Вистава для дітей про дівчинку Марічку, яку примхлива мачуха з доньками відправили до зимового лісу збирати ягоди. Завдання нездійснене, але у бідної дівчини не було вибору, тож вона пішла у ліс. Аж раптом зустріла там Мороза Морозенка. Марічка змогла відповісти на всі питання володаря ліса та отримала за це щедру винагороду. Але ж вдома на неї чекають мачуха з доньками, які хочуть отримати ще більше подарунків від Мороза Морозенка. 

Коли: 5, 6 січня, час уточнюйте 

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Фільми "Одного разу за Великого Вибуху" +

"Бачення" у Планетарії 

Глядачам покажуть дивовижні фільми на теми космосу та створення світу. Цікавими вони будуть дітям та дорослим тому що не тільки відкриють таємниці Всесвіту, а ще й здійснять справжню подорож у минуле. 

Перший фільм "Одного разу за Великого Вибуху" триває 16 хвилин. За цей час глядачі здійснять скачок крізь час та простір, щоб подивитися одну з теорій виникнення Всесвіту, від маленької цятки до вражаючих масштабів. 

Другий фільм "Бачення" триває 27 хвилин. Тут глядачі будуть вивчати світло, простежать, як утворився промінь та як він впливає на людину. З теми про світло сюжет плавно переходить до теми людського ока, його фізіології. 

Коли: 5, 8, 12, 15, 22 січня, о 18:00

Де: Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Котигорошко"

Це історія про те, як завжди знайдеться герой, котрий зовсім не планував ним бути. І тяжкі часи призводять його до цього, бо не можна стояти осторонь, коли на тебе нападають. Саме таким є наш герой Котигорошко, який рятує від Змія кохану дівчину, побратимів, а заодно й весь білий світ. Історія-подорож, у якій - за всіма вимогами жанру - герой пізнає себе і світ. А ще - це історія за мотивами української народної казки, тож у ній зберігається народний колорит і відчуття справжнього традиційного свята, бо починається і завершується подорож Котигорошка на Різдво.

Коли: 5, 6, 7, 14 січня, 12:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "ЮА НІМЕ - німе кіно"

Сеанси показу німого кіно проходять за участі мультиінструменталіста, музика якого пролунала у більш ніж 100+ концертхолах Німеччини, Франції, Італії, Бельгії, Австрії та США. У програмі - маловідомі та загальновизнані класичні повно- та короткометражні фільми (українські та закордонні). 

Коли: 6, 7, 13, 14, 20, 27, 28 січня, 15:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Мавка Шоу"

Творці легендарних проектів “Вартові мрій” та “Winterra” представляють унікальне шоу з неймовірними візуальними спецефектами та динамічними хореографічними номерами. Чарівна історія Мавки оживає на сцені, поєднуючи класику і сучасність. "Мавка Шоу" обіцяє бути незабутнім відпочинком для вашої родини. Це не просто шоу, а подорож у світ української міфології, повний емоцій та вражень. Дітям до трьох років включно гарантований безкоштовний вхід у супроводі одного з батьків з одним квитком (без надання окремого місця для дитини).

Коли: 6, 7 січня, 15:00 та 18:00

Де: Концерт-хол ВДНГ, пр-т Глушкова, 1 (вхід зі сторони парковки біля павільйону №9, або зі сторони центральної алеї)

Вартість: від 590 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Жіноча логіка"

Головна героїня — скромна бібліотекарка, недавно поховала коханого чоловіка і відправила доньку вчитися за кордон. Вона цілими днями тужить на самоті, поки не зустрічає колишню однокласницю Марго. Подруга-ворожка тут же відправляє її на кладовище — шукати нового судженого. Здавалося б, дивна, жіноча логіка призводить героїню до захоплюючого романтичного пригоди.

Коли: 6, 16, 24 січня, 18:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Музика й вино. Творчий вечір

Щосуботи у в Галереї Моді відбуваються живі невеличкі концерти – від автентики до сучасних стилів. Поєднання музичних гармоній, легкого алкогольного сп’яніння в середовищі меломанів – чудовий суботній вечір.

Коли: 6 січня, 19:00

Де: MODI Art&Wine Gallery, вулиця Мала Житомирська, 17

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Таємниця чарівної скриньки"

Веселу та пізнавальну виставу "Таємниця чарівної скриньки" створено для дітей від 5 до 10 років. Але її цікаво буде подивитись також і дорослим. Чарівний сюжет, яскраві персонажі, унікальна можливість побувати всередині дива викличуть неабиякий інтерес у дітей, а батькам підкажуть інструменти і способи, як зацікавити своїх діточок різними науками - водночас природними, і гуманітарними. У кожному віці людина по-іншому сприймає сенси, які закладено до вистави авторами. Для дітей - це чарівна казка, а для дорослих - мудра притча.

Коли: 7 січня, 15:00

Де: Київська фортеця, бульвар Лесі Українки 12-14

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Оркестрове шоу Cinematic Symphony

Eclectic Sound Orchestra виконає близько 30 популярних кіномелодій: від класики до сучасності в безперервних сетах, протягом 70 хвилин. Музика прозвучить у модернових авторських обробках, у супроводі тематичного відеоряду. Ви сумували за новими враженнями? Тоді вам неодмінно потрібно потрапити на “CINEMATIC SYMPHONY”. 

Коли: 7 січня, 19:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 550 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Дамський кравець"

Популярна і досі гостра для низки поколінь п'єса "Дамський кравець" довгі роки не сходить зі сцен європейських театрів. У знаменитому спектаклі є все, що для цього необхідно: Париж початку XX століття, любовний трикутник і другорядні персонажі, в житті яких необов'язкове прикрашання, що доходить до відвертої брехні, теж грає чималу роль. Класичний водевіль з любовними пригодами, музикою Оффенбаха і канканом. 

Коли: 8, 24 січня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. "Театральна")

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням


Відкритий мікрофон

Позмагатися за симпатію глядача зможе будь-хто, у кого є в запасі до 4-х хвилин авторського матеріалу і досить спритності, щоб встигнути зареєструватися в цьому заході (до 15 учасників лист очікування). Ведуча Марія Латарія.

Коли: 8 січня, 18:30

Де: Berlin`89, вул. Верхній Вал, 22

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сільва"

Оперета належить до тих оперет, які можна слухати нескінченно. Золота класика завжди гарантовано дарує гарний настрій. Неперевершена музика, сповнені тонкого гумору діалоги, популярні арії улюблених героїв і щасливий фінал - ось що таке “Сільва”. 

Коли: 9 січня, 19:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


Мультфільм про космос "Хрумко та чарівна ракета + Космікс"

В українському мультфільмі “Хрумко та чарівна ракета” розповідається про пригоди головного героя та його друга Куні. Вони відправляються у подорож по Сонячній системі. Хрумко та Куня дізнаються про сонячне затемнення, долетять до Меркурія, Венери, Марса та його супутників, подолають пояс астероїдів та зіштовхнуться з іншими цікавими пригодами. Тривалість мультфільму - 32 хвилини, рекомендований вік - від 5 років. 

Коли: 9, 11, 15, 17, 19 січня, 10:00

Де: Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Наталка Полтавка"

Опера за п'єсою Івана Котляревського. Незважаючи на очевидний соціальний підтекст п'єси Котляревського, у ній поєднуються приємний гумор та зображення колоритного національного характеру. Однойменна опера успадковує всі найкращі риси п'єси, додаючи до них танці та пісні.

Коли: 11 січня, 17:00

Де: Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка, вул. Володимирська, 50

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Конотопська відьма"

Блискуча комедія  Григорія Квітки-Основ’яненка. Сатира,  гумор та  бурлеск  тут поєднуються з блискучим  професіоналізмом  знавців фольклористів-акторів театру "Берегиня". Дотепними жартами та  містичними подіями  наповнені  пригоди  сотника  Забрьохи  та писаря  Пістряка.  А самі тільки прізвиська конотопських відьмочок змусять вас сміятися ще довго після вистави. Ми розкажемо про самодурство та здирство, які здатні загубити будь-яку гарну справу.  А от чи притаманно це сучасній Україні, вирішувати вам.

Коли: 11 січня, 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


НАОНІ Оркестра "Різдвяне Світло"

Музична програма "Різдвяне світло". НАОНІ Оркестра цінують українські музиканти різних поколінь. Хто тільки не співпрацював з колективом: Артем Пивоваров, Руслана, ONUKA, Джамала, Олег Скрипка, колективи KozakSystem, Друга ріка, Mad Heads, та інші. 

Коли: 11 січня, 19:00

Де: Будинок Архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7

Вартість: від 390 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Дуже невихований кіт"

Дитяча розвиваюча вистава. Це історія про повагу та дружбу. Про те, як і чому важливо поважати інших. Вистава Херсонського академічного обласного театру ляльок, що брала участь у IV Міжнародному фестивалі театрів ляльок "І люди, і ляльки" у Львові у 2020 році. Рекомендований вік: від 3 років. Будівля Херсонського академічного обласного театру ляльок пошкоджена, тому колектив гастролює Україною.

Коли: 11, 13 січня, 14:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Тіні забутих предків"

Вистава за твором М. Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм з Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташовано на вулиці Миколайчука, поруч з будинком, де жив актор, і це ще не всі співпадіння, Режисер вистави Тетяна Матасова все дитинство і юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю прекрасну історію кохання до глядачів.

Коли: 12 січня, 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Драма "Тіні забутих предків"

Містична вистава за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм з Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташовано на вулиці Миколайчука, поруч з будинком, де жив актор, і це ще не всі співпадіння, Режисер вистави Тетяна Матасова все дитинство і юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю прекрасну історію кохання до глядачів.

Коли: 12 січня, о 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Фоми та гурту "МАНДРИ"

Унікальний стиль гурту "Мандри" - це вільна суміш з реггі, фольку, року і блюзу. Їх музика спонукає до дії, надихає на нові відкриття і далекі подорожі. Адже вони співають про складний та величезний світі з часткою легкості та безтурботності. Цього разу вони знову відкриють перед вами двері у незвіданий та казковий світ і доведуть, що їх музика здатна запалити вогонь в кожному! Слідкуйте за нашою афішею і дізнавайтеся про інших драйвових концертах в вашому місті.

Коли: 12 січня, 19:00

Де: Docker Pub Вінниця, пр-т Коцюбинського, 39

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Льодове шоу Hogwart's Holidays вiд зiрок Цирку дю Солей

Магія починається ще на вході в театральне фоє. Глядачі вирушать на зустріч пригодам темними коридорами Гоґвортсу та відвідають матч із квідичу. “Той-Кого-Не-Можна-Називати” намагатиметься зупинити вас, але разом ви подолаєте його. А після цього на всіх очікує святковий бал. Шоу рекомендовано для глядачів будь-якого віку.

Коли: 12, 13, 24, 27, січня, час уточнюйте за посиланням 

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Імперія янголів"

Вистава за мотивом Бернара Вербера. Почнемо з героїв. Головний з них сам колись був людиною, але тепер змушений стати янголом-охоронцем для трьох різних душ. Французький письменник, вбивця та пройдисвіт слов'янської зовнішності та володарка титулу “Міс Всесвіт” з Америки. Якщо всі вони думають, що живуть складним та заплутаним життям, годі і говорити, про новоспеченого янгола, який має дати раду своїм підопічним! Помилки і спокуси трапляються героям на кожному кроці. І не тільки на грішній землі, а й на небі...

Коли: 13 січня, 18:00

Де: Будинок Кіно, вул. Саксаганського, 6

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Степана Гіги

В цей вечір буде як в пісні - "спогадів дощ, лине за нашим столом", адже Степан Гіга та його друзі виконають хіти, з якими вони виступали не на одній сотні концертів. Творчість Степана Гіги продовжує приваблювати нових шанувальників, попри їхній вік та музичні вподобання. 

Коли: 13 січня, 19:00

Да: Osocor Residence, вул. Виноградна, 2

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Море... Ніч... Свічки..."

Вистава у режисурі засновника театру Едуарда Митницького за пʼєсою Йосефа Бар-Йосефа "Це велике море" продовжує свій шлях. Але тепер з оновленим акторським складом. Прощаючись із категоріями вічними, людина йде назустріч спокусам. Втриматися на хвилях життєвого моря - майже циркова еквілібристика. Ноаха Грінвальда "сп'янило" життя великого міста. Що робити, якщо навколо стільки спокус? Чи можна змінити минуле і пірнути з головою в це безмежне море життя?

Коли: 13, 28 січня, 15:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: 600 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Крихітка Цахес"

Жанр - казка для дорослих в епоху пост-правди. Коли ви в останнє зустрічали в своєму житті Крихітку Цахеса? Ніколи? Не може такого бути! Можливо, ви просто не розгледіли його за чарами доброї феї чи не змогли роздивитися потворне обличчя за маскою в соціальній мережі? Є шанси, що він просто знайшов собі хороших піарників і тепер ви вже точно його не впізнаєте. "Цахеси" торують собі шлях до вершини в найрізноматніших сферах життя. Вони керують компаніями і проводять марафони по здійсненню мрій, вони користуються нашою довірою і присвоюють собі чужі досягнення, а іноді вони навіть стають диктаторами і керують цілими країнами.

Коли: 14 січня, 18:00

Де: Театр "Золоті Ворота", вул. Шовковична, 7А

Вартість: 350 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сто тисяч"  

Трагікомедія відображає національний образ героїв в дещо сатиричному ключі. У сюжеті вистави замішані банківські махінації, обман, інтриги, прагнення до влади, грошей. Вистава "Сто тисяч" І.Карпенка-Карого розповість про неконтрольовану жадність до збагачення. У головній ролі Герасима Калитки виступить народний артист України Богдан Бенюк.

Коли: 16 січня, 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


VINO

Вистава фізичного театру. Чим легше наповнити самотність? Вином, віскі, шампанським? Один келих, другий, третій... Чи можливо зупинитись? Ось вже і крила, і ейфорія, і сміливість та легкість, керують тобою. Не бояться правди, вибачень, відвертих зізнань. Але чи відчуваєш ти межу? Крок вперед чи крок в прірву? Крок назад - втеча чи звільнення? Чи можна позбутись  самотності завдяки алкоголю? Чи існує взагалі такий напій?

Коли: 18 січня, 18:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Жінка в Берліні"

В основі вистави – щоденникові записи журналістки, яка перебувала у підвалі без їжі, води, газу та електрики, під постійними обстрілами в останні дні Другої світової війни, жінки, що була свідком найжахливіших людських вчинків, жінки, яка, поряд із тисячами таких самих жінок, стала трофеєм для солдат савєцької армії. Завдяки своїй силі духу, почуттю гумору та вмінню критично мислити, їй щоденно вдавалось знаходити сили, щоб фіксувати свій досвід виживання у спаплюженому доблєсной красной армією місті, не втрачаючи оптимізму та вітальної енергії.

Коли: 18 січня, 18:00

Де: Український малий драматичний театр, вул. Олеся Гончара, 33

Вартість: 400 грн

Квитик за посиланням 


Підпільний Стендап на V'YAVA STAGE 

Це справжній подарунок для поціновувачів нової української комедії. Це прекрасний початок для тих, хто ще не знайомий зі стендапом. Це просто неймовірний вечір, який продовжить твоє життя сміхом, у самому центрі Києва і ти просто не можеш його пропустити! У цей вечір на сцені найсміливіші стендап коміки міста Києва.

Коли: 18 січня, 19:30 

Де: Музичний простір V'YAVA STAGE, вул. Мечнікова, 3

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 


НАОНІ оркестра з дитячою програмою

"Чарівна паличка диригента"

Чим унікальний концерт НАОНІ Оркестра з дитячою програмою? Щонайменше, кількома елементами. Почнемо з еклектичності програми: авторам вдалося поєднати таких різних персонажів як Дарт Вейдер та Гаррі Поттер. Саме вони, разом з диригентом, проведуть для глядачів екскурс в історію старовинних українських музичних інструментів. Також, публіка почує музику з фільмів "Зоряні війни", серії "Гаррі Поттер" та улюблених мультфільмів.  

Коли: 21 січня, 15:00

Де: Київський культурний кластер "Краків", Русанівська набережна 12/2

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Еклери на мільйон"

На вас чекає авантюрна комедія про гроші, щастя та питання, чи можна його купити. Герої цієї вистави переконані, що великі статки - чи не єдина умова стати щасливими. А отже, можна заплатити чималу суму за те, щоб дізнатися особливий секрет фінансового успіху у американського мільйонера. Але іноді все не те, чим здається, і поки аферисти мріють обіграти горе бізнесменів до нитки, сюжет починає закручуватися з неймовірною швидкістю.

Коли: 20 та 31 січня, о 18:00

Де: Театр на Михайлівській, вул. Михайлівська, 24Ж

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Стріп спектакль "ПОВІЯ"

Перший танцювальний спектакль у жанрі стріп за мотивами роману Панаса Мирного "Повія" Поєднання естетики, вишуканості та драматизму в сукупності з неймовірними хореографіями, в яких актори-танцівники проживають чуттєву історію. Це абсолютно новий формат вистави, який не залишить байдужим жодного. Ми зруйнуємо всі стереотипи про стріп та дамо можливість відчути та побачити цей стиль з зовсім іншого боку. Буде цікаво, натхненно, захоплююче.

Коли: 21 січня, 18:00

Де: Центр Культури та Мистецтв НАУ, пр-т Космонавта Комарова, 1

Вартість: 490 грн

Квитки за посиланням 


Kyiv Modern Ballet. Болеро. Дощ.

Раду Поклітару

Вечір одноактних балетів. "Дощ" - це поєднання музики Й. С. Баха та мелодій народів світу. Вистава стала однією з хореографічних мініатюр, які за задумом автора, мали урізноманітнити репертуар театру. Однак разом з тим артисти театру створили щось більше, аніж номер для концертів. Так виникли новели на народну музику, об'єднані прелюдіями і фугами великого композитора. Постановка наповнена тріо, парними танцями та сольними виступами, кожен герой яких, розповідає нам свою власну історію. Так виникла філософська притча, про випадкових людей, об'єднаних у просторі і часі, про натовп особистостей і особистість у натовпі. Про різноманітність культур та ментальностей і загальні людські цінності.

Коли: 21 січня, 18:00

Де: Київська опера (Театр опери та балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


НАОНІ Оркестра "Світові хіти"

"Світові хіти" від НАОНІ Оркестра - це потужна програма, в якій одночасно можна почути пісні "Океан Ельзи" та The Beatles, "Скрябін" та Queen, а також багатьох інших. Колектив має чималий досвід співпраці з українськими зірками. "Друга ріка", Олег Скрипка, ONUKA, Джамала та багато інших працювали з НАОНІ Оркестра. 

Коли: 21 січня, 19:00

Де: Київський культурний кластер "Краків", Русанівська набережна 12/2

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Баядера"

Оперета Імре Кальмана. У центрі сюжету драматичне та зворушливе кохання індійського принца Раджамі та танцівниці вар’єте Одет Дарімонд. Париж, початок ХХ століття. Здається, що між закоханими прірва — соціальний статус, різниця у традиціях, менталітеті та вихованні. Різні країни, різні погляди, різні цінності. А головне — принц має успадкувати трон, а отже не може одружитися з іноземкою. Що обере Раджамі: кохання чи обов’язок? Чи варта влада того, щоб відмовитись від кохання? Як зважитись на доленосне для обох рішення? Чи зможе Одет прийняти вибір коханого?

Коли: 24 січня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3

Вартість: від 100 грн

Квитик за посиланням 


Вистава Наталії Могилевської "Я вдома"

Це, мабуть, одна з найемоційніших і найзворушливіших концертних програм Наталії Могилевської. Ось уже кілька місяців вона представляє нове шоу під назвою "Я вдома". За своєю суттю це моновистава, в якій зібрані всі сльози українців, всі їхні емоції у віршах і піснях. Вистава "Я вдома" - це місце, де кожен глядач зможе відпустити свої емоції, дати можливість відштовхнути їх від себе і залишити тільки світле і добре, надію і віру в Перемогу. І якщо ви хочете його подивитися, ви можете купити квиток на цій сторінці.

Коли: 24 січня, 19:00

Де: Театр "Особистості", вул. Січових Стрільців, 1-5, Центральний Будинок Художника

Вартість: від 200 грн 

Квитки за посиланням 


Підпільний Стендап на трьох

У цей вечір виступатимуть:

Настя Зухвала. Переможниця Стендап Фестивалю в Одесі 2019, учасниця шоу "Жіночий квартал", "Гуднайтклаб", комментаторка "Богиня шопінгу".

Сергій Степанисько. Магістр філології, профільний редактор в українській IT-компанії, близько 10 років у комедії.

Ігор Нерівний. Стендап-комік, ліберал, відомий подкастер.

Коли: 24 січня, 18:30

Де: Underground stand up club, вул. Золотоворотська, 15

Вартість: 350 грн

Квитки за посиланням 


ALEKSEEV

Готуйтеся до незабутнього вечора, наповненого музичною атмосферою та неймовірними емоціями. Під час виступу Alekseev, ви зможете насолодитися його найкращими хітами, які зазвучать українською, по-новому.

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Forsage Dance Club, вул. Гарматна, 51А

Вартість: 300 грн

Квитик за посиланням 


Музична комедія "Гуцулка Ксеня"

Прем’єра вистави за мотивами відомої оперети Я. Барнича. Етнічний українець приїжджає з самої Америки до Карпат, аби знайти собі наречену. Адже лише одруження з українською дівчиною відкриє йому шлях до спадку у мільйон доларів! Але що важливіше: справжні почуття чи багатство? 

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Orchestra Virsky

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського, якій очолює Генеральний директор-художній керівник, народний артист України Мирослав Вантух, має не тільки унікальну балетну трупу, а і високопрофесійний малий симфонічний оркестр.Головний диригент оркестру, народний артист України - талановитий композитор і музикант Олександр Чеберко об’єднав навколо себе прекрасних музикантів, лауреатів українських і міжнародних конкурсів. Оркестр неодноразово виступав зі своєю концертною програмою як перед шанувальниками музики в Україні, так і закордоном. Концерт поєднує музику відомих українських композиторів зі світовим ім’ям і зарубіжних композиторів – Олександр Зуєв, Валерій Подвала, Володимир Зубицький, Степан Сабодаш, Бела Барток, Астор П’яцола, Антоніо Вівальді...

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Будинок Актора, вул. Ярославів Вал, 7

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Хіба ревуть воли, як ясла повні?"

Вистава за твором Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?". Ми знаємо цю книгу зі шкільної програми, але письменник поставив в ній питання, на яке і тепер важко знайти відповідь. Місце подій перенесено в тюрми, де молоді люди відбувають покарання за скоєні злочини. Саме ці герої знають напевне — чому хороші та чесні люди можуть вбити та пограбувати.

Коли: 26 та 27 січня, о 18:00 та 16:00 відповідно

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Кіносимфонія. НАОНІ оркестра

Колектив сім разів перемагав у проєкті “Битва оркестрів”. Сучасні зірки із задоволенням записуються разом з НАОНІ. Серед тих, хто співпрацював с оркестром: Олег Скрипка, Артем Пивоваров, Джамала, ONUKA та інші. Під час концерту пролунають композиції з наступних фільмів та серіалів: "Гаррі Поттер", "Одного разу в Америці", "Хрещений батько", "Зоряні війни", "Гра престолів" та інших. 

Коли: 27 січня, 19:00

Де: Pochayna Event Hall, пр-т Степана Бандери, 23

Вартість: від 390 грн

Квитки за посиланням  


ЕНЕЇДА

"Енеїда" - культова комедія для українців.  Класичний твір в "Берегині"  перетворили  в гостросучасне,  подекуди  на грані  фолу дійство з великою  кількістю фольклорних  пісень  та сучасних  танців. 

Коли: 27 січня, о 18:00

Де: театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сон літньої ночі"

За однойменою п'єсою Вільяма Шекспіра. Під час вистави глядачі шукатимуть відповіді на одвічні питання. Коли у пошуках порятунку, правди й ніжності ми ховаємося у мріях? Коли сон випускає найбільші страхи, які ховаємо навіть від самих себе? Коли ми боїмося переходити в царство марень, аби не оживити заповітні мрії, нескорені бажання, яким місце в іншому житті. Коли уві сні безпечніше, ніж наяву? Коли ми не хочемо прокидатися? Чи хочемо, та не можемо? Коли ми сміємося до сліз, але ці сльози ранять наше серце? Що станеться, коли комедія, наповнена силою Квітки Богів, набуде кольору, який був невідомий донині, а наш сміх і наші друзі постануть в іншому світлі? Коли жарти, що лікують, стануть механізмом виживання, захистом від страху й бруду, отрутою для тендітної душі? Яким станемо ми та світ навколо, якщо навіть Боги закриють очі, щоб не бачити світла, яке так потрібне нашій землі?

Коли: 28 січня, о 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Kyiv Modern Ballet.

Довгий різдвяний обід, Жінки у ре мінорі

"Довгий різдвяний обід" – балет-роздум за мотивами п’єси видатного американського драматурга Торнтона Вайлдера на музику Антоніо Вівальді. Історія родини Баярдів протягом 90 років подається у вигляді сценок з життя. Всі вони відбуваються у їдальні під час різдвяних обідів. У вас на очах змінюються звичаї у США та у конкретній родині. Йдуть одні члени сім’ї та з’являються нові. Це й називається – життя.  

"Жінки у ре мінорі" – балет на одну дію на музику Йоганна Себастьяна Баха. В ньому розповідається про трагічну історію жіночої дружби.  

Коли: 28 січня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Мегери"

Травесті-комедія. Їхнім лайкам позаздрять ринкові продавщиці, повії та кондукторки та вахтерки. А їх акторській майстерності можна тільки повчитися. Адже грають наших старіючих кінодів актори-чоловіки. Тому це буде точно весело і несподівано. Старість не завжди приємна річ, а для двох кінозірок 60-хх років - просто страшна. Настільки страшна, що вони ладні знятися у фільмі жахів, аби повернути колишню любов глядачів. А ще - перегризати одна одній горло, згадуючи минуле і колишніх. Коли втрачати більше нема чого, то битва йде не на життя, а на смерть. Разом з тим Рут і Мілдред не втрачають дотепності і сарказму та не жаліють шпильок одна для одної. Та змушують глядачів сміятися без зупину. В головних ролях: Олексій Вертинський та Артем Ємцов. 

Коли: 31 січня, о 18:00

Де: Театр АКТОР, вул. Велика Житомирська (Львівська площа)

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися