Куди піти в Києві на вихідних. Огляд актуальної афіши

Екскурсія виставкою віял із колекції Олександра Міловзорова

Кураторська екскурсія виставкою віял із колекції Олександра Міловзорова. Чотири десятки виняткових творів досконалості європейських і азіатських виробників ХУІІІ-ХХ століть представлено на виставці. Віяло - об'єкт соціального визнання, улюблений аксесуар жінок вищого світу, ефектне доповнення костюма, знаряддя флірту і вишуканий предмет декоративно-прикладного мистецтва. Згадаємо захоплюючу історію віяла і легенди про нього. Поговоримо про складані віяла пліє та брізе, жорсткі утіви, віяла зі страусового пір`я. Екрани віял розписані справжніми художніми мініатюрами - пасторалі, квіти, алегорії. Часто сюжети взяті зі станкового живопису відомих "галантних" художників. А прикрашені ці маленькі шедеври рідкісними матеріалами - черепаховий панцир, слонова кістка, перламутр, золоті та срібні вставки, камінь. До десятка майстрів працювало над одним віялом, під час виготовлення поєднували розпис, різьблення, інкрустацію, різьбу, позолоту… Розкіш бароко, вишуканість рококо, вигнуті форми модерну застигли у віялах цієї виставки.

Коли: 17 лютого, 14:00

Де: Будинок-музей Тараса Шевченка, провулок Тараса Шевченка, 8а

Вартість: за ціною вхідного білета до музею

Концерт Фоми та гурту "МАНДРИ"

Унікальний стиль гурту "Мандри" - це вільна суміш з реггі, фольку, року і блюзу. Їх музика спонукає до дії, надихає на нові відкриття і далекі подорожі. Адже вони співають про складний та величезний світі з часткою легкості та безтурботності. Цього разу вони знову відкриють перед вами двері у незвіданий та казковий світ і доведуть, що їх музика здатна запалити вогонь в кожному! Слідкуйте за нашою афішею і дізнавайтеся про інших драйвових концертах в вашому місті.

Коли: 17 лютого, 19:00

Де: Docker Pub Вінниця, пр-т Коцюбинського, 39

НАОНІ оркестра з дитячою програмою "Чарівна паличка диригента"

Чим унікальний концерт НАОНІ Оркестра з дитячою програмою? Щонайменше, кількома елементами. Почнемо з еклектичності програми: авторам вдалося поєднати таких різних персонажів як Дарт Вейдер та Гаррі Поттер. Саме вони, разом з диригентом, проведуть для глядачів екскурс в історію старовинних українських музичних інструментів. Також, публіка почує музику з фільмів "Зоряні війни", серії "Гаррі Поттер" та улюблених мультфільмів.

Коли: 17 лютого, 15:00

Де: Київський культурний кластер "Краків", Русанівська набережна 12/2

Вартість: від 400 грн

Вистава "Крихітка Цахес"

Жанр - казка для дорослих в епоху пост-правди. Коли ви в останнє зустрічали в своєму житті Крихітку Цахеса? Ніколи? Не може такого бути! Можливо, ви просто не розгледіли його за чарами доброї феї чи не змогли роздивитися потворне обличчя за маскою в соціальній мережі? Є шанси, що він просто знайшов собі хороших піарників і тепер ви вже точно його не впізнаєте. "Цахеси" торують собі шлях до вершини в найрізноматніших сферах життя. Вони керують компаніями і проводять марафони по здійсненню мрій, вони користуються нашою довірою і присвоюють собі чужі досягнення, а іноді вони навіть стають диктаторами і керують цілими країнами.

Коли: 17 лютого, 18:00

Де: Театр "Золоті Ворота", вул. Шовковична, 7а

Вартість: 350 грн

Квитик за посиланням

Кіносимфонія. НАОНІ оркестра

Колектив сім разів перемагав у проєкті “Битва оркестрів”. Сучасні зірки із задоволенням записуються разом з НАОНІ. Серед тих, хто співпрацював с оркестром: Олег Скрипка, Артем Пивоваров, Джамала, ONUKA та інші. Під час концерту пролунають композиції з наступних фільмів та серіалів: "Гаррі Поттер", "Одного разу в Америці", "Хрещений батько", "Зоряні війни", "Гра престолів" та інших.

Коли: 17 лютого, 19:00

Де: Pochayna Event Hall, пр-т Степана Бандери, 23

Вартість: від 390 грн

Вистава Наталії Могилевської "Я вдома"

Це, мабуть, одна з найемоційніших і найзворушливіших концертних програм Наталії Могилевської. Ось уже кілька місяців вона представляє нове шоу під назвою "Я вдома". За своєю суттю це моновистава, в якій зібрані всі сльози українців, всі їхні емоції у віршах і піснях. Вистава "Я вдома" - це місце, де кожен глядач зможе відпустити свої емоції, дати можливість відштовхнути їх від себе і залишити тільки світле і добре, надію і віру в Перемогу. І якщо ви хочете його подивитися, ви можете купити квиток на цій сторінці.

Коли: 17 лютого, 19:00

Де: Театр "Особистості", вул. Січових Стрільців, 1-5, Центральний Будинок Художника

Вистава "Гатун — про себе... про вас... і про час!"

Ідеальний гумор та потужна енергетика. Дивовижна музика та вічні вірші. Вистава-бесіда у формі stand-up монологу. За великим рахунком, це навіть не зовсім вистава, а сповідь, зізнання, розповідь. Про життя, про події, про кохання, про зраду, про все те, що оточує наше з вами життя з народження і до самої смерті. Абсолютно феєрична та неймовірна Ірина Гатун у виставі про себе, про вас, і про найголовніше та найдорожче, що є в житті кожного… Ви гарантовано будете нууууууу-дууууже багато сміятися, але при цьому доведеться й розчулитись. Категорично не рекомендується приходити на цю виставу:

• Людям, в яких немає "серця",

• Людям, які не розуміють розумний гумор,

• І просто тим, хто чекає від цієї вистави класичного театру...

Коли: 18 лютого, 18:30

Де: Камерний Зал, вул. Січових Стрільців, 5б

Вартість: від 400 грн

ЕНЕЇДА

"Енеїда" - культова комедія для українців.  Класичний твір в "Берегині"  перетворили  в гостросучасне,  подекуди  на грані  фолу дійство з великою  кількістю фольклорних  пісень  та сучасних  танців.

Коли: 18 лютого, о 18:00

Де: театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Майстер-клас із виготовлення віял

На майстер-класі ви дізнаєтесь історію виникнення віял та їх різновиди; пір'я яких птахів використовували найчастіше. Навчимося спілкуватися "мовою віял", виготовляти віяла власноруч (з символом року чи авторським підписом). Створимо віяло для улюбленої іграшки, а ще віяло-шпаргалку

Оглянемо неймовірну колекцію віял Олександра Міловзорова під музичний супровід.

Коли: 18 лютого, 12:00

Де: Будинок-музей Тараса Шевченка, Тараса Шевченка провулок, 4

DALI.DIGITAL - Галерея живих картин в Universum Hall

Це інсталяція, яка переносять нас у віртуальний простір, наповнений фантастичними образами, нелогічними зв'язками та абсурдністю. Кожне полотно створено з майстерністю і здатне захопити нас у свою власну віртуальну реальність. У творчості Сальвадора Далі ми зустрічаємо незвичайні комбінації об'єктів, несподівані перетворення і нелогічні зміни пропорцій. Він переносить нас у світ сюрреалістичних снів, де гравітація перестає існувати, а реальність постає перед нами у неповторному вигляді. "Dali.Digital.Surrealism" відкриває перед нами можливості безмежного експерименту та візуального захоплення.

Коли: 18 лютого, 11:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6