Куди піти у Києві: найцікавіші події квітня

Огляд афіши Києва на квітень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у квітні в Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.


Фільми "Одного разу за Великого Вибуху" + "Бачення" у Планетарії 

Глядачам покажуть дивовижні фільми на теми космосу та створення світу. Цікавими вони будуть дітям та дорослим тому що не тільки відкриють таємниці Всесвіту, а ще й здійснять справжню подорож у минуле. 

Перший фільм "Одного разу за Великого Вибуху" триває 16 хвилин. За цей час глядачі здійснять скачок крізь час та простір, щоб подивитися одну з теорій виникнення Всесвіту, від маленької цятки до вражаючих масштабів. 

Другий фільм "Бачення" триває 27 хвилин. Тут глядачі будуть вивчати світло, простежать, як утворився промінь та як він впливає на людину. З теми про світло сюжет плавно переходить до теми людського ока, його фізіології. 

Коли: 1, 3, 8, 10, 12, 15, 17, 22, 24 квітня о 18:00

Де: Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Майстерня писанкарства в музеї Івана Гончара

В музейному просторі всіх бажаючих навчать традиції розпису писанок за допомогою писачка, воску та вогню. Цього року ми пропонуємо до написання зразки з різних регіонів України, які зібрали з унікальних джерел та музейних колекцій разом з писанкаркою та дослідницею Зоєю Сташук.

На майстерні ви можете відкрити для себе багату палітру та естетику усіх областей України, відчути єдність у розмаїтті та написати писанку зі своєї малої Батьківщини.

Навчатиме розпису писанок Лариса Головня, народна майстриня та співробітниця Музею Івана Гончара.

Коли: 2, 4, 6, 9, 11, 13, 16 квітня, 11:00

Де: вул. Лаврська, 19

Вартість: дитячий - 300 грн, дорослий - 500 грн

Подробиці за посиланням 


Концерт "Вечір квітневий"

Сольний концерт відомого київського музиканта Олександр Лозовський. Олександр – автор і виконавець, гітарист, відомий співпрацею з багатьма зірками української музичної сцени, а також чудовими своїми піснями.

"Вечір квітневий" – затишний теплий концерт. В програмі українські та світові хіти. А також авторські пісні від харизматичного музики у супроводі live band з колег по цеху. Концерт благодійний – усі кошти підуть на придбання автівок для збройних сил.

Коли: 2 квітня, 18:00

Де: Pepper's Club, 

Вартість: від 150 грн

Подробиці за посиланням 


Вистава "Жіноча логіка"

Головна героїня - скромна бібліотекарка, недавно поховала коханого чоловіка і відправила доньку вчитися за кордон. Вона цілими днями тужить на самоті, поки не зустрічає колишню однокласницю Марго. Подруга-ворожка тут же відправляє її на кладовище — шукати нового судженого. Здавалося б, дивна, жіноча логіка призводить героїню до захоплюючого романтичного пригоди.

Коли: 2, 13, 23 квітня, 18:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Варшавська мелодія"

Герої історії - Віктор і Гелена, випадково зустріли один одного після війни. Вона - польська студентка консерваторії з прекрасним голосом. Він - колишній солдат, який навчається на винороба. Між ними тут же спалахують почуття, ніжні і трепетні. Але ця ідилія триває недовго, і вже скоро виходить закон, що забороняє шлюби з іноземцями в СРСР. Їм доводиться розлучитися, але свою міцну любов вони пронесуть крізь багато років… 

Коли: 2, 22 квітня, 18:30

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. "Театральна")

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням


Виставка-маркет тропічних рослин

На виставці будуть представлені алоказії, сингоніуми, спатіфілуми, філодендрони, монстери, фіалкі, хойї, традесканції, колумнеї, насіння екзотичних рослин, бегонії, видові та духмяні пеларгонії, сукуленти, флораріуми, субстрати та інші супутні товари.

На вас чекає: майстер-клас по вирощуванню екзотичних рослин з насінинки; лотерея з рослинними призами - для всіх відвідувачів обидва дні; обмін рослинами. 

Коли: 5 квітня, 11:00

Де: Київський Міський Будинок Природи, вул. Рогнідинська, 3 (5 хвилин від метро Палац Спорту та Площа Українських Героїв)

Вартість: від 50 грн

Подробиці за посиланням 


ПАЛІНДРОМ 

Паліндром їде в тур новими містами України. Тур відбудеться в оновленому складі та з новими піснями. Приходьте слухати добру музику і долучитись до збору коштів для нашого війська.

Коли: 5 квітня, 18:00

Де: ATLAS, вул. Січових Стрільців, 37-41

Вартість: від 699 грн

Квитки за посиланням 


Весняний вернісаж в Ботанічному саду 

Виставка-ярмарок плодових, ягідних, квітково-декоративних, ароматичних, тропічних та рідкісних рослин. Пізнавальні лекції та майстеркласи, екскурсії.

Коли: 6 квітня, 10:00

Де: Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України, вул. Садово-Ботанічна, 1

Вартість: оплата вхідного квитка

Подробиці за посиланням 


Вистава "Світло в кінці ліжка"

Фантастична комедія в прямому і переносному сенсі. Любителі незвичайного знайдуть тут багато цікавого: інопланетян, роботів, мерців, злих духів і навіть трохи порно, але в рамках пристойного, природного (чи на жаль - як кому). Але, звичайно ж, головною є вічна тема відносин людини й телевізора, тобто, пардон, чоловіка і жінки. Загалом, обидві ці теми розкрито в спектаклі гостро і з властивим "Чорному Квадрату" гумором.

Коли: 7 квітня, 18:00

Де: Культурний кластер "Краків", Русанівська набережна, 12

Вартість: від 220 грн

Квитки за посиланням 


Прем'єра! "Камінний господар" Леся Українка 

Жанр: романтична легенда. Коли люди намагаються побудувати Вавилонську вежу, перейти межу, доторкнутися до божественного, щоб стати богом - це може призводити до катастроф. Наш "Камінний господар" - це історія про свободу і владу, а також про те, як трансформується особистість, яка цю владу отримує. 

Коли: 7, 9, 10 квітня, 18:00

Де: Театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сто тисяч"  

Трагікомедія відображає національний образ героїв в дещо сатиричному ключі. У сюжеті вистави замішані банківські махінації, обман, інтриги, прагнення до влади, грошей. Вистава "Сто тисяч" І.Карпенка-Карого розповість про неконтрольовану жадність до збагачення. У головній ролі Герасима Калитки виступить народний артист України Богдан Бенюк.

Коли: 10, 11, 26 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Конотопська відьма"

Блискуча комедія  Григорія Квітки-Основ’яненка. Сатира,  гумор та  бурлеск  тут поєднуються з блискучим  професіоналізмом  знавців фольклористів-акторів театру "Берегиня". Дотепними жартами та  містичними подіями  наповнені  пригоди  сотника  Забрьохи  та писаря  Пістряка.  А самі тільки прізвиська конотопських відьмочок змусять вас сміятися ще довго після вистави. Ми розкажемо про самодурство та здирство, які здатні загубити будь-яку гарну справу.  А от чи притаманно це сучасній Україні, вирішувати вам.

Коли: 12 квітня, 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Хіба ревуть воли, як ясла повні?"

Вистава за твором Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?". Ми знаємо цю книгу зі шкільної програми, але письменник поставив в ній питання, на яке і тепер важко знайти відповідь. Місце подій перенесено в тюрми, де молоді люди відбувають покарання за скоєні злочини. Саме ці герої знають напевне - чому хороші та чесні люди можуть вбити та пограбувати.

Коли: 12 квітня, о 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "СОЛОМІЯ"

Вистава про життя Соломії Крушельницької (за спогадами її сучасників). Соломія Крушельницька пережила дві світових війни, два тоталітарних режими, померла у злиднях в радянській Україні. Молодша сестра Соломії, Ганна не витримала випробування великим мистецтвом і впала у хворобу. Крушельницька все життя була поряд з нею і розділила з нею хворобу та її долю. Великий талант - це поклик, який є більшим за всі життєві обставини. Але на його шляху завжди будуть великі випробування. Як не зрадити свій талант і своє покликання - ось головна тема вистави.

Коли: 12 квітня, 17:00

Де: Театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Еклери на мільйон"

На вас чекає авантюрна комедія про гроші, щастя та питання, чи можна його купити. Герої цієї вистави переконані, що великі статки - чи не єдина умова стати щасливими. А отже, можна заплатити чималу суму за те, щоб дізнатися особливий секрет фінансового успіху у американського мільйонера. Але іноді все не те, чим здається, і поки аферисти мріють обіграти горе бізнесменів до нитки, сюжет починає закручуватися з неймовірною швидкістю.

Коли: 13, 24 квітня, о 18:00

Де: Театр на Михайлівській, вул. Михайлівська, 24Ж

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Стріп спектакль "ПОВІЯ"

Перший танцювальний спектакль у жанрі стріп за мотивами роману Панаса Мирного "Повія" Поєднання естетики, вишуканості та драматизму в сукупності з неймовірними хореографіями, в яких актори-танцівники проживають чуттєву історію. Це абсолютно новий формат вистави, який не залишить байдужим жодного. Ми зруйнуємо всі стереотипи про стріп та дамо можливість відчути та побачити цей стиль з зовсім іншого боку. Буде цікаво, натхненно, захоплююче.

Коли: 14 квітня, 18:00

Де: Центр Культури та Мистецтв НАУ, пр-т Космонавта Комарова, 1

Вартість: 490 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Дамський кравець"

Популярна і досі гостра для низки поколінь п'єса "Дамський кравець" довгі роки не сходить зі сцен європейських театрів. У знаменитому спектаклі є все, що для цього необхідно: Париж початку XX століття, любовний трикутник і другорядні персонажі, в житті яких необов'язкове прикрашання, що доходить до відвертої брехні, теж грає чималу роль. Класичний водевіль з любовними пригодами, музикою Оффенбаха і канканом. 

Коли: 16 квітня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. "Театральна")

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Музична комедія "Гуцулка Ксеня"

Прем’єра вистави за мотивами відомої оперети Я. Барнича. Етнічний українець приїжджає з самої Америки до Карпат, аби знайти собі наречену. Адже лише одруження з українською дівчиною відкриє йому шлях до спадку у мільйон доларів! Але що важливіше: справжні почуття чи багатство? 

Коли: 17 квітня, 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Latexfauna

Секс-машини Latexfauna влуплять столичним розпусникам і просто поціновувачам нормальної музи нічогенького концерта в клубові Bel Etage. Йо-о-й! Твоці незабутнього кліпа про куньку, співці Черкащини та пілоти лаймових небес вирішили дати невелике шоу перед своїм від’їздом у благодійний тур Америкою. Концерт в Києві також збиратиме на смертоносні смарт-машини для ЗСУ. Встигніть придбати дуже обмежену кількість квиточеньків, і таким чином, вознестися до екстазів тілом та душею самим, а ще допомогти нашим Збройним силам. Налаштовуйтесь на улюблені хіти та музичні сюрпризи. 

Коли: 20 квітня, 19:00

Де: Bel etage, вул. Шота Руставелі, 16а

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням


Драма "Тіні забутих предків"

Містична вистава за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм з Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташовано на вулиці Миколайчука, поруч з будинком, де жив актор, і це ще не всі співпадіння, Режисер вистави Тетяна Матасова все дитинство і юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю прекрасну історію кохання до глядачів.

Коли: 20 квітня, о 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Kyiv Modern Ballet. Болеро. Дощ. Раду Поклітару

Вечір одноактних балетів. "Дощ" - це поєднання музики Й. С. Баха та мелодій народів світу. Вистава стала однією з хореографічних мініатюр, які за задумом автора, мали урізноманітнити репертуар театру. Однак разом з тим артисти театру створили щось більше, аніж номер для концертів. Так виникли новели на народну музику, об'єднані прелюдіями і фугами великого композитора. Постановка наповнена тріо, парними танцями та сольними виступами, кожен герой яких, розповідає нам свою власну історію. Так виникла філософська притча, про випадкових людей, об'єднаних у просторі і часі, про натовп особистостей і особистість у натовпі. Про різноманітність культур та ментальностей і загальні людські цінності.

Коли: 21 квітня, 18:00

Де: Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Фестиваль на ВДНГ "Книжкова країна"

На вас чекає великий книжковий ярмарок, спілкування з авторами, участь у майстер-класах, дискусії експертів, освітні та ігрові зони. Проведіть ідеальний день з друзями, родиною або сам на сам з улюбленими книжками. Подія буде цікава як затятим читачам, так і тим, хто лише знайомиться зі світом літератури.

Коли: 25-28 квітня, 12:00

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 



Концерт Dakh Daughters у Києві

Dakh Daughters – чарівні акторки театру "Дах", керівником якого є Влад Троїцький. Учасниці колективу грають на 15-ти музичних інструментах та володіють широким вокальним діапазоном від українського плачу до екстремального гроулінгу. Кожна композиція у виконанні Dakh Daughters – шедевр, що поєднує театр, потужні емоції та неймовірні історії. Свідченням високого рівня майстерності гурту є схвальні відгуки на сторінках The New York Times та Rolling Stone.

Коли: 26 квітня, 19:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Піноккія"

Два ока, дві руки, дві ноги, голова – і вже людина…Якби ж то. Стати людиною, оживити своє серце, виплекати душу, зберегти чисту свідомість – як? Особливо у непростому світі непроглядної омани і таких принадних спокус. І ми знову і знову шукаємо відповіді на важливі питання у світовій творчості, але оновлюємо, осучаснюємо та робимо відповідними викликам часу. Хай вирує навколо нас біда, а ми не здаємось, творимо… Бо найбільша біда для митця – тиша на сцені і клямка на дверях театру. А для глядача – самотність, особливо, коли навколо панує горе. Музи під час війни мають свою неперевершену місію – виривати з пекла в чистий, прекрасний світ мистецтва. Тут, за завісою, зло здоланне і смішне, добро завжди мудре і творче, а людина обов’язково прагне та, врешті, стає кращою версією себе.

Коли: 26, 27, 28 квітня, 12:00 та 16:00

Де: Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сон літньої ночі"

За однойменою п'єсою Вільяма Шекспіра. Під час вистави глядачі шукатимуть відповіді на одвічні питання. Коли у пошуках порятунку, правди й ніжності ми ховаємося у мріях? Коли сон випускає найбільші страхи, які ховаємо навіть від самих себе? Коли ми боїмося переходити в царство марень, аби не оживити заповітні мрії, нескорені бажання, яким місце в іншому житті. Коли уві сні безпечніше, ніж наяву? Коли ми не хочемо прокидатися? Чи хочемо, та не можемо? Коли ми сміємося до сліз, але ці сльози ранять наше серце? Що станеться, коли комедія, наповнена силою Квітки Богів, набуде кольору, який був невідомий донині, а наш сміх і наші друзі постануть в іншому світлі? Коли жарти, що лікують, стануть механізмом виживання, захистом від страху й бруду, отрутою для тендітної душі? Яким станемо ми та світ навколо, якщо навіть Боги закриють очі, щоб не бачити світла, яке так потрібне нашій землі?

Коли: 27 квітня, о 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Підпільний Стендап на V'YAVA STAGE 

Це справжній подарунок для поціновувачів нової української комедії. Це прекрасний початок для тих, хто ще не знайомий зі стендапом. Це просто неймовірний вечір, який продовжить твоє життя сміхом, у самому центрі Києва і ти просто не можеш його пропустити! У цей вечір на сцені найсміливіші стендап коміки міста Києва.

Коли: 28 квітня, 19:30 

Де: Музичний простір V'YAVA STAGE, вул. Мечнікова, 3

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 


VINO

Вистава фізичного театру. Чим легше наповнити самотність? Вином, віскі, шампанським? Один келих, другий, третій... Чи можливо зупинитись? Ось вже і крила, і ейфорія, і сміливість та легкість, керують тобою. Не бояться правди, вибачень, відвертих зізнань. Але чи відчуваєш ти межу? Крок вперед чи крок в прірву? Крок назад - втеча чи звільнення? Чи можна позбутись  самотності завдяки алкоголю? Чи існує взагалі такий напій?

Коли: 30 квітня, 18:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися