ТОП-7 найкращих ресторанів Києва, де смачно готують рибу та морепродукти

Розповідаємо, де у Києві подають найсвіжіші устриці, креветки та рибу на грилі

У багатьох країнах світу риба вважається традиційним продуктом, включеним до щоденного раціону харчування. Риба відома своєю багатою поживною цінністю, так як вона містить вітамінно-мінеральний комплекс, що включає фосфор, кальцій, йод, натрій, магній, кобальт, жирні кислоти, а також вітаміни групи А, В, Е і D. Білок, що присутній у рибі, легше і швидше засвоюється організмом, тому після вживання риби почуття тяжкості у шлунку та дискомфорту мінімізується.

Якщо ви у пошуках вишуканих страв із морепродуктів та неповторних вражень – зверніть увагу на рибні ресторани Києва. Наша столиця не тільки багата на історію та культуру, але також славиться різноманітністю своєї кухні, і в цьому списку рибні частування займають особливе місце. У цій добірці портал "Коментарі" зібрав кілька вишуканих ресторанів, де можна насолодитись свіжими морепродуктами у найрізноманітніших кулінарних виконаннях.


Ресторан "Одеський Любчик" у Києві

picture

Адреса: вул. Воздвиженська, 10-Б

Графік роботи: 10:00–22:00

Ресторан, присвячений культурі одеської гастрономії, у своєму меню пропонує безліч страв з риби та морепродуктів. Тут гості можуть насолодитися мідіями, устрицями, раками, тюлькою, камбалою, бичками, скумбрією та іншими делікатесами. Для тих, хто захоче щось чудове, у закладі також пропонують чебуреки.

Ціни: великий бутерброд з дунайкою – 198 грн, смажена дунайка – 258 грн, свіжа устричка з лимоном – 89 грн, одеський форшмак – 139 грн, оселедець з картоплею та маринованою цибулею – 129 грн, хот-дог з селед.


Ресторан "Причал" у Києві

Адреса: Набережне шосе, 11

Графік роботи: ср-чт з 11:00 до 22:00; пт-нд з 11:00 до 23:00.

Цей рибний ресторан розташований на березі річки Дніпро, залучаючи до себе як гурманів, так і любителів морських прогулянок. Ресторан пропонує різноманітне меню, здатне задовольнити будь-який смак та настрій – від ф'южн-кухні з простими та знайомими стравами до вишуканих гастрономічних композицій. На особливу увагу заслуговує відкритий гриль, де можна приготувати можливість як м'ясні страви та овочі, так і свіжі морепродукти, що підкреслює заміський характер ресторану в самому центрі міста.

Меню закладу передає атмосферу місця. Тут подають від тропічних легенів страв до чудово просмаженого стейку на вечерю, від домашнього обіду до вишуканого бранча з келихом вина – меню охоплює широкий спектр кулінарних пропозицій. І, звичайно ж, вид на безкраї водні простори не залишає байдужими, викликаючи бажання замовити додаткову порцію устриць чи апетитної риби.

Ціни: устриці фін деклер № 2 – 160 грн, устриці жилардо № 2 – 280 грн, вуха з шафраном – 310 грн, котлети з морського окуня та креветки на кокосовому пюре батату – 415 грн, шашлик із сома на стейку з кольорової 565 грн., стейк Аргентина рибай – 510 грн.


Ресторан Fish Fetish у Києві

picture

Адреса: вул. Князів Острозьких, 2

Графік роботи: вт-нд: 12:00–23:00, Пн – вихідний

Як повідомляється в описі закладу, його основний фокус спрямований лише на двох головних героїв – рибу та інші морепродукти. Любов до цих продуктів - справа особиста, але в цьому ресторані немає необхідності соромитися своїх переваг. Особливо якщо це суші або лобстери, думки про які можуть викликати особливе хвилювання. Меню пропонує широкий вибір позицій. Кожна маленька деталь інтер'єру та концепції ресторану задумана для того, щоб створити особливу атмосферу.

Ціни: морський еж S – 280 грн, устриця фін де клер – 130 грн, устриця жилардо – 290 грн, форшмак з оселедця – 175 грн, матіас з оливками та альзасом – 385 грн, краб-боли з копченим айолі – 395 грн.


Ресторан Adriatic Restauran у Києві

Адреса: вул. Інститутська, 19-А

Графік роботи: 11:00–24:00

Ресторан позиціонується як куточок Адріатики у самому центрі столиці. Тут кулінарія знаходиться під керівництвом шеф-кухаря, який професійно володіє рибою, морепродуктами та балканською кухнею. Дизайн інтер'єру представлений комбінацією сірого, чорного та білого кольорів, щоб гості могли насолоджуватися їжею без відволікань.

Ціни: севичі з шотландського лосося - 391 грн, тартар з лосося - 339 грн, карпачо з лосося - 423 грн, салат з креветками, руколою та авокадо - 450 грн, салат з лососем під особливим соусом - 365 грн, суп з 2 грн.


Ресторан "Свіжість" у Києві

Адреса: ТЦ Globus, майдан Незалежності, 1 (фудкорт); ТЦ Kvadrat, метро "Лук'янівська", вул. Білоруська, 2 (4-й поверх)

Графік роботи: 10:00-21:00

Якщо ви не шукаєте просто ресторани з морепродуктами, а хочете включити до свого списку і кафе, то варто звернути увагу на фудкорти в торгово-розважальних центрах міста. Меню цього бару представлено різноманітними паназіатськими та європейськими стравами, виготовленими зі свіжих натуральних інгредієнтів. Тут на відвідувачів чекають роли, футомаки, салати, боули з креветкою та кіноа, а також страви без риби.

Ціни: том ям із лососем – 129 грн, том ям із креветками – 139 грн, сет чотири лосося – 309 грн


Ресторан "Чорноморка" у Києві

picture

Адреса: вул. Юрія Іллєнка (Мельникова), 83-A, вул. Лаврська, 6 (м. Арсенальна), вул. Драгоманова, 6/1, вул. Бойчука (Кіквідзе), 1/2, Княжий Затон, 16-Д, вул. Успішно, 30, Проспект Володимира Івасюка 12-г, корпус 2, вул. Ярославська, 5/2, вул. Преображенська, 7, Проспект Берестейський, 1, вул. Велика Васильківська, 49-А, вул. Данила Щербаківського, 52, вул. Русанівська набережна, 10

Графік роботи : 09:00-22:30

Цей рибний ресторан-гастролавка, що входить до мережі з такою самою назвою, пропонує широкий асортимент свіжих морепродуктів. На прилавках, усипаних льодом, можна побачити мідії, креветки, кальмари, устриці, а також акулу катран, ската-хвостокол, бичка-батога, кефаль, серцевидок, бичка-бобиря, барабульку та інші місцеві делікатеси. У цьому закладі подають різні страви з риби та морепродуктів, такі як закуски, салати, супи та багато іншого. В асортименті також є широкий вибір алкогольних та безалкогольних напоїв.

Ціни: пряний тартар із оселедця зі свіжим яблуком, фенхелем та редисом – 128 грн, оселедець слабкої солі зі смаженою картоплею та молодою зеленою цибулею, дунайська – 218 грн, норвезька – 146 грн, матас – 136 грн, биточки та овочевим салатом – 158 грн.


Ресторан INK Leonardo у Києві

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 17/52

Графік роботи: 10:00–20:00.

Цей ресторан морепродуктів є місцем, де гості можуть насолодитися популярними стравами одеської кухні з упором на рибу та інші морепродукти. Серед відомих страв рибного меню тут пропонуються камбала по-римськи, тартар із тунця з полуницею, лосось у соєвому соусі з овочевим рататуєм та салат із тунця та авокадо у буряково-бальзамічному соусі. У ресторані також є барна карта. Інтер'єр закладу складається із кількох затишних залів. В одному із залів можна побачити м'які салатові та помаранчеві диванчики з керамічною головою Будди на стіні, а в іншому – світло-коричневі стіни та картини із зображеннями спокусниць.

Ціни: чорноморська юшка – 210 грн, морський гребінець – 420 грн, тартар із тунця з полуницею – 370 грн



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися