Куди піти на День Києва: святкова афіша міста

Зібрали святкові події, які заплановані до Дня Києва

День Києва - це особливе свято, яке об’єднує всіх киян та гостей столиці у спільному святкуванні. Цього року на нас чекає насичена програма заходів, яка охоплює різноманітні концерти, фестивалі, спортивні змагання, ярмарки та багато інших цікавих подій.

Щоб ви не пропустили нічого важливого, портал "Коментары" підготував добірку найяскравіших святкових заходів, які відбудуться у Києві на честь цього чудового свята.


Концерт "Мій Київ"

Великий концерт до Дня Києва. В цей день звучатимуть пісні багатьох відомих авторів: від Миколи Мозгового та Тараса Петриненка до Павла Зіброва та Дмитра Луценка. З

В концерті братимуть участь: Дмитро Каднай, Пилип Коляденко, Марта Адамчук, Віра Кекелія, Еліна Мбані, Лалі Ергемлідзе. Музичний бенд під керівництвом Дмитра Саратського.

Коли: 26 травня, 18:00

Де: Палац Україна, вул. Велика Васильківська, 103

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Київський маркет 

На маркеті буде багато Києва: на одязі, в сувенірах, їжі, атмосфері та фантастичних краєвидах з локації проведення. Два дні обиратимемо речі, підтримуватимемо українських виробників та вітатимемо місто наших сердець.

Коли: 25-26 травня, з 10:00 до 20:00

Де: Всі.Свої, вул. Десятинна, 12

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Традиційний фестиваль грецько-української культури "Панаїр"

Традиційно свято "Панаїр" проводилося щорічно в грецьких селищах на території України, але через окупацію деяких наших міст, українські греки були вимушені стати на захист нашої країни або покинути рідну землю. Саме 25 травня, на території Поляни ВДНГ, з’їдуться греки з усієї країни, щоб провести це свято за віковими традиціями та познайомити гостей міста з культурою приазовських греків. Мета заходу – зібрати кошти на потреби дітей військовослужбовців з числа зниклих безвісти, полонених або загиблих Оборонців. Всі зібрані кошти будуть передані у фонд "Стратегія Відродження України".

На вас чекатимуть:

Виступи більше 20 артистів та етнічних грецьких колективів

Гастрономічний ярмарок із традиційними приазовськими та грецькими стравами, а саме: гірос, сувлакі, чебуреки, шурпа, шумуш і безліччю інших автентичних смаколиків

Зона боротьби "Куреш" – славетної пам’ятки грецької спортивної культури

Етно-лекторій

Кінотеатр під відкритим небом

Безкоштовна дитяча зона.

Коли: 25 травня, з 12:00 до 22:00

Де: Поляна на ВДНГ (Академіка Глушкова, 1)

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Вистава "Легенди Києва" до Дня Києва

Слово "легенда" походить від латинського legenda і означає – те, що потрібно читати. Вистава для сімейного перегляду "Легенди Києва" від Театру на лівому березі Дніпра – це те, що потрібно побачити та відчути. Наповнена любов’ю до рідного міста, історичними фактами та фантастичними вигадками – історія, яка поєднає новими зв’язками знайомі місця та імена. Вистава, яка оживить історичні постаті та влаштує захопливу екскурсію крізь часи.

Коли: 25, 26 травня, 18:00

Де: Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, Броварський проспект, 25

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія "Київ з оглядового майданчика Софійської дзвіниці"

До Дня Києва запрошуємо насолодитися панорамами історичного центру столиці та дізнатися цікавих відомостей про його забудову під час екскурсії "Київ з оглядового майданчика Софійської дзвіниці". Понад тисячу років попід стінами Софійського собору вирувало життя на майдані, що протягом століть став свідком багатьох історичних подій. З XVIII ст. окрасою та домінантою Верхнього міста стала дзвіниця Софійського монастиря, що зберегла до нашого часу свій вишуканий ліпний декор доби бароко. Чи завше вона була такою високою? Коли фасади мали поліхромне фарбування та що розташовувалося в нині порожньому овальному отворі ІІІ ярусу? Про це та інше дізнаєтесь на екскурсії. Піднявшись крученими сходами на оглядовий майданчик дзвіниці, ви також побачите один з найдавніших бронзових дзвонів України, відлитий коштом гетьмана й названий "Мазепа". З дзвіниці ознайомимося з ансамблями двох з найдавніших площ Києва – Софійської та Михайлівської, дізнаємося як вони змінювалися протягом століть і які таємниці зберігають…

Коли: 26 травня, 14:30

Де: Національний заповідник "Софія Київська", вул. Володимирська, 24

Вартість: 300 грн

Квитки та реєстрація за посиланням 


KYIV DAY celebration

Святкуємо разом день найріднішого та найкрасивішого міста Київ в італійському оазисі з видом на Золоті Ворота. Атмосферу створює DJ з українськими хітамию Пригощаємо святковим десертом власного виробництва - цукерками "Вечірній Київ". Улюблені італійські смаки та неймовірні новинки меню.

Коли: 26 травня, 18:00

Де: вул. Володимирська, 42

Вартість: безкоштовно, бронювання столика

Подробиці за посиланням 

Читайте также