Куди піти у Києві: найцікавіші події червня

Огляд афіши Києва на червень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у червні в Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки. 

Куди піти в Києві в червні:


Великий концерт Джазу у Саду Бажань

Для вас ситупатимуть: Олексій Коган та Jazz in Kyiv Band - справжні майстри джазу, які тонко відчувають музику. Слухачі обожнюють їх за душевність, унікальність та глибину. Тріо Наталії Лебедєвої та спеціальний гість Борис Могилевський - музиканти гратимуть прогресивну сучасну авторську джазову музику, яку поєднує прагнення нестандартних форм, складних розмірів, технічно гострих епізодів, колоритних мотивів та контрастних емоцій. Dennis Adu Quintet - представлять нову програму неймовірну "Cyclic Episode". Константин Іоненко - український басист та композитор презентує новий проєкт "Nautilus Nocturne" разом з молодими музикантами української джазової сцени.

Коли: 1 червня, 14:00

Де: простір VYAVA на ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1

Вартість: 400 грн

Подробиці за посиланням 


Виставка Анастасії Подерв'янської "Шиття"

У межах виставкового проєкту будуть представлені твори художниці з текстилю, з яким вона працює з 2015 року. У роботах мисткині простежуються традиції бароко та народного мистецтва, звернення до світового мистецтва й елементів масової культури. Зокрема на виставці "Шиття" у чотирьох залах NAMU відвідувачі зможуть побачити три серії робіт Анастасії Подерв’янської та вишиті пальта. Серія "Натюрморт" – діалог з європейськими художниками. Цитуючи сюжети й окремі елементи з полотен відомих європейських митців, Анастасія Подерв’янська запрошує глядачів до "гри" й нового прочитання вже знайомих творів.

В основі серії "Явища земні й небесні" лежать легенди й перекази з праці етнографа й літературознавця Георгія Булашева "Український народ у своїх легендах, релігійних поглядах та віруваннях" (1909). Аналізуючи сюжети, мисткиня знаходить їхній зв’язок із сучасністю й простежує тяглість української традиції, плинність часу. Представлені на виставці твори були створені після початку повномасштабного вторгнення.

Коли: 1-29 червня, з 12:00 до 18:00

Де: вул. М. Грушевського, 6

Вартість: повний квиток – 150 грн, пільговий (школярі, студенти, пенсіонери) – 100 грн, для військових вхід вільний.

Подробиці за посиланням 


Великий концерт ДАХАБРАХА 

Якщо ви є шанувальником чи шанувальницею колективу ДахаБраха і вмієте рахувати до 20, то маєте здогадуватися, що цьогоріч гурт буде відзначати двадцятиріччя з дня заснування. Половину з цього часу колектив живе та працює в країні, на яку напала інша країна. Набагато більша, набагато могутніша і абсолютно немилосердна та дика. І зрозуміло, що на усіх концертах, як поза Україною, так і в українському турне, музиканти не оминають цю тему, адже вона визначає життя і творчість, особливо, з 24 лютого 2022 року. В цей вечір гурт гратиме свої найкращі композиції, що були придумані за 20 років, і особливо приємно буде грати композиції, написані цього 2024-го року.

Коли: 1 червня, 18:00

Де: Палац Україна, вул. В. Васильківська, 103

Вартість: від 1150 грн

Квитки за посиланням 


Фестиваль "Вулична їжа"

Вулична їжа - це завжди неймовірна атмосфера, де хочеться провести час, зарядитись енергетикою свята, приємно провести час з друзями чи знайти нових. 

На тебе чекають:

Найбільший фуд-маркет країни (40 резидентів)

Благодійні аукціони

Live виступи музичних гуртів

Маркет крафтових товарів від локальних виробників

Маркет товарів для домашніх улюбленців

Кінотеатр та лекторій

Дитячий майданчик та зони відпочинку

Спортивні розваги

Коли: 1-2 червня, з 12:00 до 22:00

Де: Платформа арт-завод, вул. Магнітогорська, 1а

Вартість: від 250 грн

Подробиці за посиланням 


Виставка "Пелікан" мисткині Жені Олійник

Серія ілюстрацій "Пелікан" Жені Олійник була створена в межах виставкового проєкту Ґете-Інституту в Стокгольмі "In Need Of Protection" у 2023 році. Його темою стало тіло, як щось сильне і крихке водночас, те, що захищає і саме потребує захисту. У своїх роботах Женя Олійник досліджує тему жертовності тих, хто захищає Україну від російського вторгнення і тримає лінію оборони власним тілом.

Коли: 1-9 червня, с 12:00 до 19:00

Де: Мала Галерея, вул. Лаврська, 10

Вартість: вхід вільний

Подробиці за посиланням 


Зустріч-бесіда митців Павла Макова й Андрія Бондаря

Митці говоритимуть про те, як життя відбивається на творчості, а творчість - на житті.

Павло Маков - український художник-графік, представник Нової української хвилі. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. 2022 року представляв Україну на Венеційській бієнале з проєктом "Фонтан виснаження. Aqua Alta".

Андрій Бондар - український поет, публіцист, перекладач. Член асоціації українських письменників. Лауреат премії видавництва "Смолоскип" (1997), переможець літературної премії "Книга року BBC" у номінації "есеїстика" за збірку "Церебро" (2018).

Коли: 2 червня, 17:00

Де: галереї артфундації "Дукат", вул. Володимирська, 5

Вартість: за вільний донат на обороноздатність України

Подробиці за посиланням 


I Інвестиційний Форум

Асоціація правників України запрошує на I Інвестиційний Форум — майданчик для обговорення перспективних інвестиційних можливостей та вирішення юридичних викликів у сферах, які важливі для подальшого сталого розвитку України.

Захід покликаний об’єднати на одній арені ключових гравців (урядовців, бізнесменів, юристів, іноземних інвесторів) задля висвітлення важливих юридичних аспектів, що впливають на бізнес та інвестиції в Україні, проведення глибокого аналізу інвестиційного клімату України, розвіяння найпоширеніших міфів про ведення бізнесу в нашій державі, підготовки українського бізнесу до вступу в Європейський Союз, зосередження уваги на останніх юридичних поліпшеннях у таких секторах економіки як: аграрна, видобувна, енергетична та оборонна сфери, визначення наявних юридичних проблем та представлення практичних шляхів їх вирішення.

Коли: 6-7 червня, з 15:00 до 20:00

Де: зала Dallas, готель Hilton Kyiv, бул. Т. Шевченка, 30

Вартість: від 4200 грн

Подробиці за посиланням 


Концерт ADAM "ВЕСІЛЛЯ 15" в Саду Бажань

ADAM - український неосоул гурт заснований Мішою Клименко та його дружиною Сашою Норовою. Їх виступи - це завжди справжнє мистецтво, у якому поєднується магія рухів та звуків. Гурт збирає мільйони прослуховувань на музичних платформах, а їх романтичні та чуттєві пісні: "Танцюй зі мною", "Я не п'яна, я щаслива", "Таку як є", "Дещо інше" - ви точно знаєте, тож готуйтесь підспівувати.

7-го червня гурт ADAM влаштовує справжній вау концерт-весілля з елементами традиційних весільних церемоній, зірковим пастором, свахами та дружками, на честь своєї 15-ї річниці кохання.

Коли: 7 червня, 19:00

Де: VYAVA на ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Камінний господар"

Жанр: романтична легенда. Коли люди намагаються побудувати Вавилонську вежу, перейти межу, доторкнутися до божественного, щоб стати богом - це може призводити до катастроф. Наш "Камінний господар" - це історія про свободу і владу, а також про те, як трансформується особистість, яка цю владу отримує. Вистава створена в рамках експериментально-пошукового проєкту, фінансованого зі Стабілізаційного фонду культури й освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини. Презентація відбулася у грудні 2023 року в НЦТМ ім. Леся Курбаса. 

Коли: 13, 23 червня, 18:30

Де: Театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Міши Крупіна

Міша Крупін – відомий український артист, музикант, автор та виконавець. Вміло жонглює музичними жанрами від хіп-хопу до блюзу, джазу та свінгу.  Все це сплітається у неймовірну музичну енергію та особливий стиль Міші Крупіна та його бенду. Нова програма, жива музика, іронічні та сповнені драйву пісні від яких підгорає у сусідів але натомість, заряджає наших воїнів. Не обійдеться без нової  романтичної лірики та драйву від Міші Крупіна, все це  ви зможете почути лише наживо. Буде гаряче!

Коли: 14 червня, 19:00

Де: VYAVA на ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія Києвом "Місто відьом"

Дізнаємось де в Києві Лисі гори та в чому особливості української магії, про древніх відьом і сучасних язичників, а також багато цікавого про місця, які здавалися знайомими.

- Чому Україну називають "заповідником для відьом"?

- Де справжня Лиса гора у Києві?

- Побачимо зображення справжньої київської відьми.

- Які жертви і навіщо приносять на Замковій горі?

- Чим особлива справжня українська магія?

- Де варто почарувати у центрі Києва.

- Замкова гора - місце відьомських шабашів чи кладовище ченців?

- Поговоримо про приховані знання наших пращурів в сучасному світі, символах і святах.

- І найголовніше: де правда, а де - вигадка 

Коли: 15 червня, 11:00

Де: метро Золоті ворота, біля пам'ятника Ярославу Мудрому

Вартість: 350 грн

Подробиці та реєстрація за посиланням 


Вистава "Гамлет"

Вистава за п'єсою Шекспіра. Головний герой Шекспіра - це не просто персонаж, це обличчя кожної епохи і щоразу воно нове. Але питання помсти і обов’язку залишається те саме. Щастя завжди має свою ціну і не чи варто воно злочину - кожен вирішує сам.

Коли: 15 червня, 18:00

Де: Театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Саміт Інноваторів

Щорічна креативна шоу-конференція, присвячена проривним ідеям, нестандартним рішенням та надихаючим технологіям, що змінюють світ, в якому ми живемо. Спікери саміту - вчені, філософи, музиканти, меценати, бізнесмени — винахідники та дизраптори, чиї ідеї прямо чи опосередковано впливають на економіку та культуру України. Кожний виступ - неформальний монолог на актуальну тему. Жодних панельних дискусій. Жодних "говорячих голів" та інфоциганства. Гумор, легкість викладення, елементи шоу та ретельна режисура, завдяки яким складні теми та ідеї стають доступними будь-якій аудиторії. Місія саміту - надихати творчих, дивувати вибагливих, розраджувати втомлених та разом із ними змінювати світ на краще. Окрім, власне, презентацій спікерів, на гостей чекатимуть музичні, візуальні та інтерактивні перфоманси, органічно вплетені в програму.

Коли: 15 червня, 12:00

Де: UNIT.City, вул. Дорогожицька, 3

Вартість: 3333 грн

Квитки за посиланням


Ювілейний фестиваль 20 років "Країна мрій"

Протягом 3 дні фестивалю на відвідувачів чекатимуть: жива музика, українські та закордонні виконавці, творчі майстерні танців та співів для дітей та дорослих, козацькі розваги для чоловіків, ярмарки традиційних та крафтових виробів, театральні вистави та художні виставки, а також наш фестиваль порадує гостей традиційними смаколиками яким немає рівних у світі.

Коли: 21 червня, 12:00

Де: Ботанічний сад ім. Гришка, вул. Садово-Ботанічна, 1

Вартість: від 550 грн

Квитки за посиланням 


БЛАГОДІЙНИЙ ЗАБІГ З ПЕРЕШКОДАМИ

"ХАРАКТЕР АЗОВ"

Учасники отримають:

1. Випробування сили духу. Дистанція від 3 км та більше 15 перешкод, які створені для того, щоб кинути виклик своєму характеру.

2. Твоя участь - це інвестиція в спільну справу. Кожна гривня, зібрана під час заходу, піде на підтримку бригади АЗОВ, що захищає наші цінності та свободу.

3. Єдність. Заряджайся енергією разом із однодумцями, які, як і ти, готові боротися до кінця та допомагати іншим. Ти відчуєш справжню підтримки спільноти, яка обʼєднана однією метою.

Коли: 22 червня, 09:00

Де: ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1

Вартість: донат від 1350 грн

Подробиці та реєстрація за посиланням 

Свято Івана Купала в Києві

Ще з дохристиянських часів наші предки шанували сонцестояння. Це вважався одним з найбільш енергетично потужних періодів. Саме в цей день святкувався Сонцекрес, який ми знаємо за більш звичною назвою — Купала. В цей день головною ставала Природа, а люди проходили очищення вогнем та водою. Запрошуємо відродити сакральні традиції нашого народу, відсвяткувати одне з чотирьох головних свят сонячного календаря, наповнитись силою та мудрістю наших предків.

Коли: 23 червня, з 16:00 до 21:00

Де: парк Муромець, спортивно-розважальний комплекс ІКСПАРК

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Музичне фентезі-шоу "Володарі Стихій"

Пориньте у світ фентезі та легенд часів Трипільської культури. Унікальний інструментальний мюзикл поєднує в собі витончену майстерність найкращих солістів-інструменталістів та Національного оркестру народних інструментів України НАОНІ оркестра. На вас чекають авторські композиції та світові рок, поп, класик і фолк хіти. Живий звук та вражаюче аудіовізуальне фентезі-шоу.

Коли: 30 червня, 19:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 390 грн

Квитки за посиланням 

Читайте также