Плануй дозвілля: 15 найцікавіших подій липня, які варто відвідати

Зібрали добірку найцікавіших подій липня 2024

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у липні в Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки. 

Куди піти в Києві в липні:


Виставка "Між прощанням і поверненням"

Це експозиція про реальні й знайомі місця, повернутися до яких зараз неможливо через окупацію або військові дії. Тому вони перетворюються на ефемерні та плинні простори спогадів. Через мистецькі практики художники й художниці наближаються до цих місць, реконструюють родинні історії та ландшафти дитинства, розмірковують про перетини культур і спротив забуттю. У центрі уваги експозиції не лише досвіди втрат під час російського вторгнення до України. Виставка розповідає про повторювані досвіди вигнання з рідних місць протягом століття: від історії українських Ді-Пі (displaced persons) періоду Другої світової війни й тих, хто мусив покинути домівку через затоплення територій під час будівництва Кременчуцької ГЕС, до втрати дому на сучасних Донеччині та Луганщині. Окрім сучасного українського мистецтва, на виставці будуть представлені архівні матеріали з приватних колекцій, а саме спогади, листування та щоденники Ді-Пі (displaced persons). У мультимедійному форматі можна буде побачити роботи Юрія Соловія, Віталія Куликова та Григорія Бондаренка. Загалом, виставка представить твори 17 українських митців та мисткинь: Катерини Алійник, Пьотра Армяновського, Григорія Бондаренка, Андрія Достлєва, Катерини Єрмолаєвої, Алевтини Кахідзе, Ольги Кyзюри, Віталія Куликова, Ніни Лагути, Зої Лактіонової, Георгія Мамардашвілі, Елізи Мамардашвілі, Дар'ї Молокоєдової, Севілі Наріман-кизи, Вікторії Розенцвейг, Юрія Соловія, Даші Чечушкової.

Коли: з 10 липня до 4 серпня, з 12:00 до 20:00

Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12

Вартість: вартість вхідного квитка 

Подробиці за посиланням


LAURA MARTI на V’YAVA

У концерті LAURA MARTI заспіває свої найкращі пісні з трьох поп-альбомів: "Shine", "Все буде добре", "24th"", деякі особливі сингли, що не увійшли до платівок: "Незалежна", "Пташина Молитва", а також нові пісні. Ця чуттєва та водночас енергійна співачка "торкається сердець" на кожному своєму концерті. Її глибокі філософські життєстверджуючі пісні дуже резонують з сьогоденням. LAURA MARTI прекрасно поєднує у своїй творчості world music, jazz, blues, samba, pop, pop-rock, soul. Тож спостерігати за дискографією і синглами цієї неординарної особистості - суцільна насолода.

Коли: 11 липня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія "Найцікавіше навколо Золотих воріт" 

Тут кожен будинок увібрав у себе красу і довершеність київського смаку і стилю. Тут кожна адреса пам'ятає імена Тих, які стали уособленням геніальності і таланту. У цій місцевості величезна кількість відкриттів і неймовірна концентрація секретів, про які ми будемо говорити під час неспішного променаду усього лише трьома вулицями, але які сміливо можуть пертендувати на статут візитівок Старого Міста. У фокусі нашої уваги – перлини забудови Києва у кварталі навколо Золотих воріт, а також історії їхніх власників, мешканців і гостей, серед яких – Леся Українка, Микола Лисенко, Януш Корчак та Анатоль Петрицький.

Ви дізнаєтеся:

- де у Києві "мешкають" сенат і народ Рима;

- де шукати будинок, який від 1889-го року і дотепер беззмінно слугує одному власникові;

- який вигляд має київський "Міленіум", де знайти "Родину" та як кияни ходили у театр.

Коли: 12 липня, 18:30

Де: початок біля кота Пантелеймона у Золотоворітському сквері

Вартість: 350 грн повний, 300 грн - пільговий

Подробиці та реєстрація за посиланням


Гаражна субота у музейному дворику 

Протягом усього дня на вас чекатимуть книжкові новинки та улюблені бестселери для всієї родини, сувеніри, майстер-класи для дітей та зустрічі з авторами, а ще посмішки та обійми. О 17:00 відбудеться ворча зустріч з Олександром Фоззі Сидоренком + автограф-сесія. На ній автор розповість про дві книжкові новинки — перевидання історії "Червоні Хащі" та новий роман "Хеві-метал", а у гостей буде можливість поставити йому питання про літературу, музику та творчість. Ну і, звісно, підписати книги. Після цього відбудуться поетичні читання Мар'яна Савка, Любомир Серняк, Олена Гусейнова.

Коли: 13 липня, з 11:00 до 19:00

Де: Музей Ханенків, вул. Терещенківська, 15

Вартість: 50 грн

Подробиці та програма за посиланням 


Маркет "Вуличні тренди"

Українські вуличні тренди - це про сміливість одягатися так, як ти відчуваєш. Це про сміливість експериментувати, проявляти внутрішнє через зовнішнє, носити речі стейтменти. На маркеті організатори збирають більше ста локальних виробників: саме вони сьогодні формують повсякденну українську моду. Буде одяг та взуття, аксесуари та прикраси, а також - ціла купа нових ідей та натхнення.

Коли: 13-14 липня, з10:00 до 20:00

Де: Всі.Свої, вул. Десятинна, 12

Вартість: вхід безкоштовний

Подробиці за посиланням


Літній концерт Анни Трінчер

Разом з Анною ви зможете заспівати такі хіти, як "Бар за баром", "Колоски", "Цілуй", "Очі" та інші. І особливо для вас співачка заспіває свій новий літній супер хіт "Зі смаком вишні". Концерт відбудеться у дуже атмосферному місці на схилах Дніпра – ідеальному для літнього вечора у колі друзів.

Коли: 14 липня, 19600

Де: KURENI, Паркова дорога, 4

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням 


Квтікова барахолка 

Організатори закликають зібратися, щоб відсвяткувати третю річницю захисту Квітів і зібрати 100 тисяч гривень на навчання 25 військових в школі оперування БПЛА "Right Room". Буде: жива музика, маркет, барахолка, своп рослинами, фотозона, "крінж аукціон" (на який ви можете принести будь-які цікаві речі, аби розіграти і зібрати кошти) та ще декілька сюрпризів. 

Коли: 14 липня, з 13:00 до 21:00

Де: вул. Січових Стрільців, 49

Вартість: вхід безкоштовно 

Подробиці тут за посиланням 


Арт-сніданок-кінопоказ імені братів Люмʼєр

На честь très Français свята свободи - Дня Бастиліі, відбудеться арт-сніданок-кінопоказ імені братів Люмʼєр, адже Луї та Огюст зробили величезний внесок у розвиток кінематографа. Приєднуйтесь, щоб провести захоплюючий ранок в компанії відомого кінорежисера, продюсера та кінокритика Андрія Алфьорова. Під час зустрічі будемо снідати, дивитися, а потім, обговорювати неймовірно французьке кіно метрів кінематографа - Годар, Трюффо, Лелуш, Вад, Бессон і Одіяр. 

Коли: 14 липня, 11:00

Де: арт-зал "Très Français", вул. Костьольна, 3

Вартість: 750 грн

Подробиці за посиланням 


Концерт стендапу "Відкритий мікрофон"

Позмагатися за симпатію глядача зможе будь-хто, у кого є в запасі до 4-х хвилин авторського матеріалу і досить спритності, щоб встигнути зареєструватися в цьому заході (до 15 учасників лист очікування). Реєстрація для коміків через акаунт Підпільного в інстаграмі. Ведучий Антон Сенін.

Коли: 15 липня, 18:30

Де: Underground stand up club, вул. Золотоворотська, 15

Вартість: 150 грн 

Квитки за посиланням 


Концерт The Unsleeping

The Unsleeping - альтернативний-рок гурт, який заряджає пристрастю і драматизмом. Не схожі на інших, унікальні у своєму жанрі, талановиті та потужні виконавці альтернативного звучання. Результат їхньої плідної праці відстежується у кількості фанів та прослуховуваннях на музичних платформах.

Хлопці дають драйву на кожному концерті, завдяки їхній потужній енергії можна відчути себе єдиним цілим з музикою та віддатися цій хвилі на повну 

Коли: 18 липня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Стус: Перехожий" 

З листів Василя Стуса до сина: "Людина існує не пізнанням (хоч — і пізнанням), не працею (хоч — і працею), не любов'ю (хоч — і нею). Людина живе, щоб жити. Дуже неокреслено, але окресленіше не сказав ще ніхто. Намагайся зрозуміти інших людей, бачити в їхніх життях їхню правду, яку треба приймати, а не оспорювати. Отож, суди про людей не зі своєї позиції тільки, а й з їхньої. Ще краще — з кількох позицій. Для цього треба мати щедре серце. Живуть же по-своєму дерева і квіти, жаби і ластівки, щури і соколи. І претензій до них ніхто не ставить. Так і люди". 

Коли: 20 липня, 19:00

Де: ЦСМ "ДАХ", Велика Васильківська, 136

Вартість: 400 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія "Відьми Києва"

Київ - місто містичне та відьомське. До слова "відьма" раніше найчастіше додавалося "київська", а історії про них ще зовсім недавно были не легендами, а частиною буденного життя. Київські відьми в українських переказах постають як старші і наймудріші. А слово "Києвиця" — це один із синонімів відьми. У часи, коли Київ був однією з відьомських столиць, куди вони зліталися на шабаші на Лисих горах.

Екскурсія розкриває таємниці містичних місць, а також розвінчує сучасні міфи про образ відьми, показавши їхнє справжнє обличчя.

Коли: 21 липня, з 11:00 до 13:00

Де: Володимирська гірка, біля верхньої станції Фунікулера

Вартість: 300 грн (діти до 13 років - 250 грн, до 6 років - безкоштовно).

Подробиці за посиланням 


Камерний концерт Олексія Горбунова

Талановитий актор, яскравий артист, харизматична особистість – артист Олексій Горбунов в супроводі live band дасть акустичний квартирник лише для 200 гостей. Олексій виконає поезію, старі пісні та душевні композиції. Наживо пролунає музика, взята з дитинства та юності, на якій виросло не одне покоління. Тільки живий звук та щирі емоції.

Коли: 24 липня, 18:30

Де: Pepper's Club, вул. Князів Острозьких, 8, корпус 7

Вартість: від 490 грн

Квитки за посиланням 


Tember Blanche з великим концертом зі струнними

Якщо ви думаєте, що концерт Tember Blanche — це лампова тусовка під мегажиттєві пісні, то ви абсолютно праві. Але у поєднанні зі скрипкою та віолончеллю музика дуету зазвучить по-особливому романтично, тож не дивуйтесь, якщо ви не зможете втриматись від теплих обіймів та закоханих поглядів. Цей вечір запамʼятається вам як сумною лірикою "Друга" і "Хованок", так і танцювальним літнім вайбом "Вечорниць" та пісні про Київ. І що б там не було, на сцені Саша і Влад завжди дотримуються одного правила — бути справжніми й не стримувати своїх почуттів.

Коли: 26 липня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Італійський вітер"(Муз.салон КЗ НФУ) 

Від постійної італійської спеки виникають млость та засліпленість світлом. Запрошуємо зануритися в цю комфортну літню атмосферу за прослуховуванням фортепіанних творів, у яких відлунює італійська музика. У часи Йоганна Себастіана Баха концерти для інструменту з оркестром, створені італійськими майстрами, вважалися вершинними у європейській музиці. Старанно вивчаючи ці твори, німецький композитор написав свій Італійський концерт для клавіру — зразок віртуозності та витонченості, характерної для італійської музики. А любитель подорожів Ференц Ліст втілював враження від нових країв у своєрідному музичному щоденнику — фортепіанному циклі “Роки мандрів”. У ньому пристрасний музика лишав твори, навіяні побаченим та відкритим у Швейцарії, Угорщині, Мексиці та — в Італії. Важливою асоціацією із італійською культурою для композитора була поезія Петрарки, піднесеність котрої він втілював у музичних звуках у своїх “Петрарчиних сонетах”. Ну і звісно на концерті прозвучить власне голос італійської музики у всій своїй самобутності — твори Доменіко Скарлатті та Джованні Платті.

Коли: 30 липня, 19:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися