Несіть сюди: де в Києві збирають допомогу для постраждалих через підрив Каховської ГЕС

Які речі, куди та як кияни можуть відправити жителям Херсонської області, які постраждали через підрив Каховської ГЕС

Минуло вже три дні з моменту підриву російськими військами Каховської гідроелектростанції (ГЕС) у Херсонській області. Багато благодійних фондів по всій Україні збирають допомогу для постраждалих внаслідок затоплення.

У Києві є декілька варіантів допомогти мешканцям затоплених територій. Портал "Коментарі" зібрав благодійні фонди Києва, які приймають речі, ліки та продукти від небайдужих киян та відправляють допомогу до Херсона, де передають постраждалим.

Onuky

Це благодійний фонд допомоги мирному населенню. Вони здійснюють гуманітарні місії в деокуповані села, допомагають цивільному населенню, створюють разні ініціативи, освітні програми для дітей та дорослих. Зараз вони зібрали перелік основних потреб для постраждаоих від затоплення через підрив Каховської ГЕС.

Якщо ви хочете допомогти евакуйованим, то приносьте наступне.

Продукти: питну воду, продукти швидкого приготування/довгого зберігання, дитяче харчування 0-2 роки, макарони, консервовані овочі в металевих банках, гречку, рис, бублики або хлібці, рибну консерву, тушонку, цукор, сіль, соняшникову олію.

Ліки: корвалол, краплі або таблетки валеріани, валідол, септефріл, ібупрофен, парацетамол.

Засоби гігієни: шампуні, пральні порошки, гелі для душу, мило, туалетний папір, зубні пасти та щітки, рушники, памперси 5-6. Інші потреби: корм для тварин, ковдри, подушки, гумові чообти різних розмірів, рукавиці, лопати, відра, мотопомпи, ліхтарі. 

Фонд співпрацює з "Новою поштою", тому ви можете самостійно зібрати посилку з необхідним та безкоштовно відправити за адресою, вказаною нижче.

Куди відправляти: м. Херсон, відділення "Нової пошти" №1, БФ Онуки (без номеру телефону). Доставка за рахунок отримувача.

Посилання на соцмережі, де можна слідкувати за новинами та потребами фонду.

Yangoly UA

Благодiйний фонд заснований на базi волонтерських штабiв, що утворилися на початку вiйни. Зараз це велика організація, де кожен займається своїми задачами або проектами. Є досвід у комунікаціях із партнерськими організаціями з інших країн, налагоджена логістика по всій Україні, навіть у прифронтові міста. Зараз активно допомгають забезпечити всим необхідним рятувальну операцію у Херсонській області та допомогти родинам, що постраждали від затоплення, внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

Що потрібно: одноразовий посуд (ложки, виделки, тарілки), серветки вологі, переносні туристичні душі, сухі душі, креми від грибків, антисептики, туалетний папір, кава, чай, газові плити на болонах, сублімована їжа та швидкого приготування, консерви, карабіни, рятівні жилети, канати, стропи, гідрокостюми, мішки для загиблих, гумові човни. 

Куди відправляти: м. Київ, відділення "Нової пошти" №66, одержувач Светлакова Катерина, 050 257 88 88 або приносьте самостійно за адресою вулиця Кирилівська, 103, корпус 12 з 09:00 до 21:00. 

Посилання на соцмережі, де можна слідкувати за новинами, звітами та новими потребами.

Клуб Добродіїв

Цей фонд спеціалізується переважно на допомозі дітям, аби забезпечити їх базові потреби, допомогти отримати освіту та підтримати у майбутньому. Зараз фонд збирає та готує допомогу родинам Херсонщини, які постраждали внаслідок затоплення через підрив Каховської ГЕС.

Окрім донатів, фонд приймає: матраси та насоси до них, комплекти ковдр, подушок та рушників, консерви та дитячі пюре тривалого зберігання, одяг, постільна білизна, памперси, засоби гігієни.

Куди відправляти: фонд закуповує все самостійно, тому потребує цільових донатів, адресу, куди приносити речі повідомляють в особистих повідоленнях, аби не було розголосу для шахраїв

Посилання у соцмережі, де знайдете реквізити для донату, звіти та іншу інформацію.

Rescue Now

Цей фонд зараз співпрацює з громадською організацією, яка підтримує людей, постраждалих від війни "Живи. Мрій. Радій". Наразі вони допомгають постраждалим у Херсоні та евакуюють людей. Щоб робота проходила ефективніше та безпечніше, наскільки це може бути в умовах постійних обстрілів міста, фонд потребує у наступному.

Для евакуації людей: паливо для моторних лодок, бусів та машин, б/у мотори на 100 кінських сил, металева жорстка лодка, насоси для відкачування води, гідро/водолазні костюми.

Також для евакуйованих потрібні продуктові набори, постільна білизна, рушники, засоби гігієни. 

Куди відправляти: м. Херсон, відділення "Нової пошти" №1, БФ Rescue Now  

Посилання на соцмережі, де можна слідкувати за новинами та потребами фонду.

Ukrainian FireFighters

Спеціалізований благодійни проект підтримки вогнеборців, рятувальникві та саперів ДСНС України. Рятувальна операція в Херсоні триває. Фонд в постійній комунікації з рятувальниками та закриває основні потреби.

Наразі потрібні: моторні човни, мотопомпи для відкачування води, водолазне спорядження, всмоктувальні рукави для мотопомп. 

Куди відправляти допомогу: фонд закуповує все самостійно, бо обладнання спеціалізоване 

Посилання у соцмережі, де знайдете реквізити для донатів, звіти та іншу іформацію.

Куди ще можна принести речі:

Столиця працює як один величезний фонд і збирає речі на допомогу постраждалим від війни. І зараз не стоїть осторонь та надсилає необхідне постраждалим у Херсонську область. Так, всі бажаючі можуть самостійно закупити та принести речі для херсонців. Київ вже відправив до Херсону мотопомпи, станції біологічної очистки води, надувні човни, теплові гармати, літні спальники, термоси, набори посуду, продукти та ліки.

Що приносити: одяг, постільну білизну, продуктові набори, дитячий одяг, засоби гігієни, ковдри, матраси, памперси, подушки, теплі речі. 

Куди приносити:

• Фонд "Єднаймось заради перемоги", вулиця Шкільна, 2;

• Містечко незламності на "Даринку", вул. Якова Гніздовського, 1а. Приймає допомогу щоденно з 12:00 до 19:00, вхід №2;

• Можна безкоштовно переслати речі напряму до Херсону "Новою поштою", відправляйте у відділення №1. 

Читайте также