Реконструкція у Києві: стало відомо, як будуть виглядати вісім місць у столиці після ремонту (ФОТО)

У столиці реконструюють відомі локації

У Києві ведеться або планується велика кількість ремонтів, реконструкцій і реставрацій. Про вісім таких проєктів розповів НВ Київ.

Реконструкція Центрального залізничного вокзалу та Привокзальної площі. Даний проєкт представили ще в грудні 2019 року. Привокзальну площу хочуть зробити більш зручною: розширити тротуари та оптимізувати логістику громадського транспорту. Метою реконструкції самого вокзалу є підвищення прибутку. Для цього хочуть ліквідувати торговельні точки й комерціалізувати порожні простору за аналогією з багажним відділенням, в якому проводили виставку Ukraine WOW.

Шулявський шляхопровід. Проєкт передбачає велодоріжку шириною два метри та довжиною 985 метрів. За планом один з ділянок доріжки буде проходити під землею. Сама розв'язка по закінченню робіт буде мати форму неповної конюшини - з трьома з'їздами з мосту на проспект Перемоги.

k5yHgnQG1yCEClVS7T632y7Sy.png

Контрактова площа. Планують закрити присутні виходи з метро і сформувати нові системи зупинок громадського транспорту та трамвайних колій. На місці закритих виходів хочуть зробити громадські вбиральні. Архітектори передбачили один вихід з метро Контрактова площа, але облаштувати його планують у вигляді пандуса з відкритим майданчиком.

Стадіон Старт в Шевченківському районі Києва. На стадіоні планують збудувати льодову арену, баскетбольне та волейбольне поля, окремий спорткомплекс і скейт-парк, обладнати стоянки, велосипедні та пішохідні зони.

VEriiWhz6_gI83USUQ2luVXE-.png

Солом'янський ландшафтний парк. Роботи по реконструкції вже почали. Планують відновити розбиті сходи з боку вулиці Волгоградській, побудувати фонтан і облаштовувати джерело струмка, який бере початок в парку. Також встановлять лавочки та урни, оновлять покриття доріжок, відремонтують залишилися доріжки, побудують дитячий та спортивний майданчики, місця для пікніків і вигулу собак.

TYqxh7Th6jlHyFpV_L-HOYVmT.png

Розвиток велоінфраструктури. Зараз в Києві будуються велодоріжки, які згодом повинні сформувати повноцінну велоінфраструктуру. В середньому планують будувати 40 кілометрів на рік.

Реконструкція Литовського скверу біля Михайлівської площі в центрі Києва. У центрі скверу встановлять дерев'яну лавочку-терасу з підсвічуванням. Також там відремонтують бруківку і відновлять роботу фонтану, висадять нові дерева й оновлять газони. В'їзд автомобілів на пішохідну зону відгородять стовпами.

wzRopRvIQ0lrVHrePRwUY_VUD.png

Капітальний ремонт кінотеатру Краків на Русанівці. Кінотеатр повинен стати повноцінним культурним центром з театром, кінотеатром, танцювальною студією, студією звукозапису і медіацентром. На все це витратили 114 мільйонів доларів.

G7bJpPbec1hqaeO3w1ulzuXdI.png

Раніше "Коментарі" розповіли про вісім нових скверів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися