Відома фірма-виробник смартфонів випустить бюджетний телефон «Київ»

Новий бюджетний смартфон від Motorola буде підтримувати 5G-інтернет

Всесвітньо відома компанія Motorola готується випустити недорогий смартфон "Київ" з підтримкою 5G. Про це повідомили у виданні TechnikNews з посиланням на звіт інсайдерів

За даними джерела, компанія розробляє смартфон "Kiev" з каталожними номерами XT2113-2 і XT2113-3. Модель, ймовірно, стане найбюджетнішою в історії Motorola.

Апарат фігурує у внутрішній документації компанії під назвою Kiev ("Київ"). Девайс буде підтримувати зв'язок п'ятого покоління (5G). Також "Київ" буде одним з перших телефонів на ринку, який отримає новий чіп Snapdragon 690 5G. Пристрій вийде з шістьма гігабайтами оперативної й 128 гігабайтами вбудованої пам'яті, OLED-екраном роздільною здатністю Full HD, підтримкою HDR і частотою оновлення картинки 60 герців.

"Київ" буде мати основну камеру з чотирма об'єктивами і основним сенсором дозволом 48 мегапікселів, а також додатковим дозволом 8, 2 і 16 мегапікселів. Пристрій отримає Android 10, кодек Qualcomm aptX, слот для карт пам'яті формату microSD.

Вартість пристрою не розкривається - відомо лише те, що "Київ" буде орієнтований на широкого споживача. Дата анонсу смартфона також не повідомляється.

Нагадаємо, в січні 2014 року компанія Lenovo купила у Google Motorola за 2,91 млрд доларів. Згідно з умовами договору, Lenovo набуває бренд Motorola, модельний ряд смартфонів Motorola, в тому числі Moto X, Moto G, Moto E, серію смартфонів DROID, а також плани й проєкти з розвитку продуктів під брендом Motorola (включаючи смарт-годинник Moto 360) Lenovo досягла угоду про покупку Motorola Mobility у Google в кінці січня 2014 року. Сама Google придбала Motorola Mobility у 2011 році за 12,5 млрд доларів.

Раніше "Коментарі" розповіли про перший український електромобіль.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися