Шашлик від Ектора Хіменес-Браво та Євгена Клопотенка: рецепти від відомих шеф-кухарів

Як замаринувати м'ясо

Погода поки не тішить сталим теплом, однак так приємно відпочити на природі після робочого тижня. Портал "Коментарі" зібрав декілька рецептів самої “травневої” страви від відомих шеф-кухарів Євгена Клопотенка та Ектора Хіменес-Браво. 

Шашлик зі свинини

Щоб приготувати свинячий шашлик за рецептом Євгена Клопотенка, потрібно нарізати однаковими шматочками один кілограм свинячого ошийка та скласти м'ясо у глибоку миску для маринування. Окремо потрібно приготувати маринад:

  • 4-5 столових ложок яблучного оцту, 

  • 2 чайні ложки сухого орегано,

  • 3-4 столові ложки солодкої гірчиці,

  • 10 грамів нарізаного слайсами перцю чилі,

  • 4-5 столових ложок води.

М'ясо з маринадом потрібно перемішати та додати сіль на смак і ще раз перемішати. Маринувати м'ясо потрібно мінімум 1,5 години.

Далі потрібно нарізати два стебла цибулі порею шматками довжиною 8-10 сантиметрів. Замариновані шашлики потрібно нанизати на шампури, а цибулю порей розмістити на решітку. “Готуйте все постійно перевертаючи. Готове м’ясо викладіть в ємність з кришкою та залиште на 10 хвилин відпочити. Позаяк, при смаженні всі соки зібралися всередині, а тепер потрібно трохи часу, щоб вони розподілилися по всьому шматку”, - радить Євген Клопотенко.

Курячий шашлик

“Який же ніжний та соковитий курячий шашлик вийде з філе. Основне – не перетримати його на мангалі, щоб не пересушити”, - радить Євген Клопотенко.

Щоб приготувати страву, потрібно зачистити від плівок 700 грамів філе, нарізати м'ясо однаковими шматочками, перекласти в ємність для маринування та залити 100 мілілітрів йогурту. 

Шеф-кухар радить додати:

  • 5 грамів натертої цедри апельсина,

  • дрібку перцю чилі,

  • дві дрібки паприки.

М'ясо з приправами потрібно посолити та добре перемішати.

“Залиште маринуватися на 10-15 хвилин, а потім нанизуйте на шампури та смажте. Готову страву подавайте з лавашем, нарізаними овочами та улюбленою зеленню”, - радить Клопотенко.

Маринад до будь-якого м'яса

Канадський і український шеф-кухар колумбійський походження Ектор Хіменес-Браво на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом ідеального маринаду для шашлику. Ресторатор запевнив, що цей маринад надасть м'ясній страві, приготованій на грилі, по-справжньому вишуканого смаку, а м'ясо буде соковитим і ніжним.

Інгредієнти для маринаду з розрахунком на один кілограм будь-якого м'яса:

  • кефір - 0,5 літра

  • сильногазована мінеральна вода - 0,5 літра

  • діжонська гірчиця - 1 столова ложка,

  • копчена паприка, сухий часник, суха цибуля, сухий імбир - по 1/2 чайні ложки кожної спеції,

  • чорний і запашний перець - по 5 горошин кожного,

  • чебрець - 2 гілочки,

  • лавровий лист - 3 штуки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про користь та шкоду шашликів.


Читайте также