Рідні будуть здивовані. Як приготувати насичений вологий різдвяний пиріг

Обов'язково скуштуйте цей різдвяний пиріг для неймовірного святкового настрою

Різдвяний пиріг – це традиційний фруктовий пиріг із насиченою, оксамитовою текстурою, він дуже насичений і вологий. Його можна їсти навіть без чаю – він такий же ніжний. Обов'язково скуштуйте цей різдвяний пиріг для неймовірного святкового настрою. Вам потрібно багато сухофруктів і дуже мало інгредієнтів для тесту.


1. Замочені сухофрукти


Використовуйте будь-які сухофрукти, які побажаєте, якщо їхня загальна маса становить близько 600-700 грам. Сік та/або алкоголь необхідні для умовчання сухофруктів. Потрібно замочувати від 1 години.

 

2. Тісто для різдвяного пирога


Цукор пиріг зробить багатий темно-коричневий. Патока/золотистий сироп – додає пирогу насиченості смаку та кольору. Можна використати й звичайний білий цукор. Волоський горіх — додайте будь-які горіхи на вибір або виключіть. Олія та вершкове масло – саме масло надає цьому торту чудову вологість.


Як приготувати різдвяний пиріг.


300 г родзинок

150 г кураги

75 г цедри

150 г сушених вишень

180 г фініки

1 склянка яблучного соку або 1/3 бренді, 2/3 соку

115 г несолоного вершкового масла

1 1/2 склянки цукру

1/2 склянки олії

3 столові ложки патоки або золотого сиропу

1/2 чайної ложки солі

1/2 чайної ложки всіх спецій

1/2 чайної ложки кориці

1/2 чайної ложки мускатного горіха

3 яйця

1/2 ч. ложки розпушувача

1 2/3 склянки звичайного борошна

3/4 склянки волоських горіхів, подрібнених


 






Приготування:


Помістіть сухофрукти та сік/бренди у велику місткість для мікрохвильової печі. Випікайте у мікрохвильовій печі на високій потужності до готовності.


Перемішайте, щоб усі фрукти покрили рідиною. Накрийте кришкою, потім відставте на 1 годину (щоб набухнути/промочити та охолонути).

Розігрійте духовку до 160°C/320°F (140°C вентилятор). Круглу форму для торта 21 – 22 см/8 – 9 дюймів змастіть маслом і застеліть папером для випічки (пергаментним папером) (7 см/2,75 дюйма заввишки).


У міксері збийте олію та цукор до однорідності та кремової суміш. Додайте масло та патоку, збийте. Додайте сіль, спеції та розпушувач – збити до однорідності. Додайте яйця, по одному, збиваючи до тих пір, поки вони не з'єднуються, борошно. Потім додайте фруктову суміш і волоські горіхи.


Вилити у форму для торта, накрити фольгою та випікати 3 години 15 хвилин, знявши фольгу на останні 45 хвилин.


Вийміть із духовки та охолодіть протягом 20 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для охолодження. Повністю охолодіть перед подачею.

Читайте также