У Києві перевірили зони відпочинку: результати невтішні

Спеціалісти перевірили дев'ять локацій відпочинку

У столиці у період з 1 по 7 липня спеціалісти провели перевірку якості води відкритих водойм в зонах відпочинку  м. Києва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію державної установи “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України”.

За результатами проведеного моніторингу було встановлено: 

picture

За даними спеціалістів, вода водойм на всіх дев'яти об’єктах моніторингу не відповідала нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками. При цьому на всіх 9 – відповідала нормативам за санітарно-хімічними показниками.

“Наголошуємо, що Протоколом Ради оборони м. Києва від 17.05.2023 р. № 4 та  Протоколом постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 22.04.2024 р. № 8 не рекомендовано громадянам відвідувати пляжі у місті Києві та заборонено навігацію для річкових, малих, спортивних суден, водних мотоциклів та засобів розваг на водних об'єктах у межах міста Києва на час воєнного стану”, - нагадали у державній установі.

Містян попередили, що водойми можуть бути небезпечні з погляду можливого набуття різних захворювань. Ймовірне зараження інфекційними хворобами кишкової групи, дерматитами, алергічними захворюваннями та ін. “При потраплянні такої води у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції, особливо небезпечні для дітей”, - зазначили у держустанові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області виявили небезпечну воду.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися