Київ посів перше місце у рейтингу міст Forbes

Столиця України визнана лідером з легкості ведення бізнесу

Місто Київ, очолюване мером Віталієм Кличко, лідером партії "УДАР", посіло перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу. Таким чином, столиця стала найкращим містом України для ведення бізнесу та найпривабливішим місцем для інвесторів. Відповідний рейтинг опублікований на сайті Forbes.

Як повідомляє видання, мета дослідження – допомогти інвесторам у виборі оптимальної географії для розвитку своїх проєктів.

"Лідером рейтингу став Київ, який піднявся з четвертої позиції. Запорука успіху – найвищі в країні ділова активність та купівельна спроможність населення. Не завадило навіть зниження міграційної привабливості: передмістя забудовуються набагато інтенсивніше, ніж столиця", - йдеться у публікації.


Зокрема, за показниками "Ділова активність" та "Купівельна спроможність" Київ набрав максимальну кількість балів – 100 із 100. За показником "Транспортне сполучення" - 84 бали. Це найбільший результат серед всіх українських міст. Сферу "Освіта" у Києві оцінено на 78 бали, "Регіональний Doing Business" - 73 бали. Загалом Київ набрав 702 бала за 10 показниками.


Друге місце у рейтингу посіла Вінниця – з 677 балами, третє – Львів з 667 балами. Лідер минулого року Івано-Франківськ опустився на 4-е місце в рейтинговій таблиці.

Цього року до рейтингу додався ще один показник – готовність міст до пандемії. За цим показником Київ набрав 69 балів, поступившись лідерством лише Ірпіню (70 балів).

До "Рейтингу міст" від Forbes увійшли всі міста України з населенням понад 90 тисяч людей, за виключенням неконтрольованих територій.

Як раніше повідомлялося, під керівництвом Віталія Кличка Київ вперше увійшов у топ-100 найкращих міст світу. Міжнародний рейтинг міст від компанії "Resonance" було оприлюднено у травні, Київ посів 87 місце.

У серпні 2020 року Віталій Кличко пообіцяв за 5 років вивести Київ у сотню найкращих міст світу та представив план, який дасть змогу реалізувати цю мету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Джейден

7 жовтня 2021, 23:34

Снизу боты -_- А новость нормальная, хотя ничего необычного в том, что столица стала самым привлекательным городом для инвестиций.

Татьяна

7 жовтня 2021, 22:22

Хороший техничный пиздеж))))Впрочем, как, обычно!!!!

Гена

7 жовтня 2021, 17:55

Бред полный!

Правдоруб

7 жовтня 2021, 12:44

Обман!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися