Елітні автомобілі принесли в бюджет Київщини 9 млн грн

Половину з суми транспортного податку сплатили фізичні особи

Володіння елітним автомобілем несе власнику додаткові витрати. Зокрема, транспортний податок з початку року поповнив бюджет Київської області більш ніж на 9 млн грн з початку року. Про це повідомили в ГУ Державної податкової служби в Київській області.

Відзначається, що юридичні особи перерахували до місцевих бюджетів 4,8 млн гривень, а 4,5 млн гривень - фізичні особи.

"Транспортний податок платять фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше п'яти років (включно) і середня ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що за автомобілі придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу. Транспортний податок сплачується фізичними особами за місцем реєстрації об'єктів оподаткування протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Як повідомляв портал "Коментарі", жителі Київської в поточному році (за період з січня по липень 2020 року) області поповнили місцеві бюджети на 8,7 млрд гривень.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися