В укриття Києва закупили професійні рації на 1,2 млн гривень

Управління освіти Дніпровської РДА у Києві знову потрапило у скандал через витрати бюджетних коштів

Стало відомо про ще один скандальний тендер Дніпровської районної державної адміністрації. Для укриттів закупили професійні рації на 1,2 мільйона гривень. Інформацію про це можна знайти на сайті електронних держзакупівель Prozoro, передають "Коментарі" .

Управління освіти Дніпровської РДА замовило 26 портативних радіостанцій трьох видів:

• Kenwood NX-3300E UHF (8 штук по 29740 гривень);

• Kenwood NX-5300E UHF (8 штук по 54 225 гривень);

• Kenwood NX-5300E2 UH (10 штук до 50 680 гривень).

У документації тендеру йдеться, що надати товар мали до 31 грудня 2022 року.

Про скандальну закупівлю висловився голова комісії Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції Леонід Ємець. Саме він зараз очолює тимчасову комісію щодо перевірки використання бюджетних коштів для облаштування укриттів.

Ємець пише, що це сучасні радіостанції, які не мають аналогів на ринку радіозв'язку навіть серед деяких професійних моделей Motorola. Радіостанції Kenwood мають вбудовані GPS-датчики і можуть шифрувати голос.

"Кому такі станції потрібні, так це нашим на передовій. І то не такі можна, а простіше і побільше. Але ці закупили в укриття у Києві, де їх прям не вистачало", - зазначив Ємець.

Нагадаємо, управління освіти Дніпровської райдержадміністрації вже потрапляло у скандали через закупівлю інших речей для укриттів. Наприклад, у червні стало відомо про закупівлю барабанів майже на 1 мільйон гривень . А ще раніше для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Йшлося про купівлю двох електросковорідок 1,2 мільйона гривень .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

6 липня 2023, 22:40

В условиях военного времени за доказанное разворовывание государственных средств - расстрел!!! Иначе этот беспредел не остановить! Кому война, а кому мать родная! Это враги хуже, чем Российская армия воюющая в Украине. Скрытые враги, жирующие крысы на крови наших людей. Расстрел!!! Десяток-другой отстреляют, остальные задумаются, а стоит ли бабло собственной шкуры. Хватит уже миндальничать с ними!

Дмитро

6 липня 2023, 09:50

Ну и где логическое завершение данного мероприятия? Где имена этих "героев" из Днепровской держ администрации? Где обвинения и аресты? Как эти "администраторы" куролесят, уже насмотрелись до тошноты. Дальше что? Или они благоразумно делятся, с кем надо, державними коштами, а нам остается запастись попкорном и дальше любоваться их финтами?

Trianon

5 липня 2023, 22:22

А это всё из-за того, что наше законодательствозаконодатели (а точнее сказать - кумовство,тотальная коррупция и круговая порука на самом высшем уровне!!!!!!) позволяет это всё, ради собственного обогащения, тем более во время войны!!!! Ну как же Украина может стать свободной, независимой и СИЛЬНОЙ, если у нас есть чиновники-паразиты?????!!!!! Эти паразиты хуже блохи, вши, солитера, глисты!!!! Они - клещи(!!!!), которые не просто пьют кровь из своей жертвы, - они УБИВАЮТ свою жертву!!!!!

ОЛЕКСАНДР

5 липня 2023, 19:34

РОЗКРАДАЧІВ КОШТІВ ЩО ВИДЄЛЕНІ ДЛЯ ЗАХИСТУ КИЯН НА ГІЛЛЯКУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися