У Закарпатті збудують укриття за 14 млн гривень із бюджету Києва: прокуратура займається перевіркою

Прокуратура звернула увагу на тендери для дитячого табору на Закарпатті та перевіряє факт можливої розтрати бюджетних коштів

За гроші мешканців Києва у Закарпатській області мають намір збудувати укриття. На роботи загалом готові виділити близько 14 мільйонів гривень, передають "Коментарі".

Йдеться про облаштування укриття на 140 осіб у селі Осій Хустського району для дитячого табору "Зачарована Долина", який належить до Шевченківської районної державної адміністрації (РДА) .

На розробку проектно-кошторисної документації для будівництва цього укриття були готові виділити понад 360 тисяч гривень. Відповідну угоду вже підписали.

Згідно з проектними розрахунками, проектна вартість будівництва становить 14 мільйонів гривень, зазначив голова комісії Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції Леонід Ємець.

Про це можна знайти на сайті електронних держзакупівель Prozoro. У документації тендеру йдеться про те, що замовником виступає Шевченківська РДА.

Ємець наголосив, що у листопаді 2022 року Шевченківська РДА уклала договір на капітальний ремонт дитячого табору за 7,3 мільйона гривень. У документації йдеться, що ремонт приміщень, басейнів та благоустрій території мають провести до 31 грудня 2023 року. Як часткову оплату наприкінці грудня 2022 року РДА виплатила підряднику 5,8 мільйона гривень.

– Судячи з кошторису та вартості робіт, робили по-багатому: двері по 22 тисячі гривень, кондиціонери по 160 тисяч гривень, душові кабіни по 32 тисячі гривень, – прокоментував другий тендер Леонід Ємець.

На додаток у травні для дитячого табору за рахунок киян купили мікроавтобус Hyundai Staria за 2 мільйони гривень у "топовій комплектації".

На тендер звернула увагу прокуратура

У Київській прокуратурі через цю інформацію 11 травня відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна).

Перевіряється факт можливої розтрати бюджетних коштів чиновниками Шевченківської РДА під час проведення публічної закупівлі робіт. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Надія Максимець, повідомляє "Укрінформ". Правоохоронці помітили у вищезгаданих закупівлях завищення цін на будівельні матеріали та роботи.

При цьому вона зазначила, що 14 мільйонів гривень на будівництво укриття місто поки що не виділило. Крім того, часткову оплату робіт у рамках капітального ремонту було перераховано до фактичного виконання умов.

Досудове розслідування продовжується.

Як раніше писали "Коментарі", це не перший подібний скандал, до якого потрапляють чиновники Шевченківської РДА. Нещодавно стало відомо, що вони закупили для укриттів меблі за ціною, що значно перевищує їхню ринкову вартість. Зокрема, управління освіти Шевченківської РДА уклало з підприємцем договір на закупівлю меблів для укриттів до 54 дитячих навчальних закладів на суму понад 3,7 мільйона гривень. При цьому виявилося, що договір був укладений попри те, що пропозиція постачальника щодо вартості меблів значно перевищувала ринкову. Справа була передана до суду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися