КМДА мало не закупила годинники із рубінами на 5 млн грн, але в результаті скасує тендер

У київській мерії заявили, що гроші, виділені на закупівлю нагородних годинників, хочуть перенаправити на потреби ЗСУ

Мерія Києва минулого місяця оголосила конкурс на закупівлю нагородних годинників з рубінами на 5,6 мільйона гривень, проте після визначення переможця тендер вирішили скасувати. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Конкурс було оголошено 9 червня. Згідно з тендерною документацією , замовником виступала безпосередньо КМДА. Держслужбовці планували закупити 1,5 тисяч годинників з рубінами для нагородження. Так, кожна одиниця товару коштувала б міському бюджету по 3780 гривень.

Переможцем тендеру було обрано "Київський годинниковий завод". Він запропонував вартість меншу за оціночну - 5,04 мільйона гривень. У такому разі з бюджету міста заплатили б по 3360 гривень .

У торгах також брав участь "Перший український годинниковий завод "Київська Русь". Його пропозиція була ще меншою, ніж у переможця - 4,68 млн гривень. Так, за один годинник заплатили б приблизно по 3080 гривень. Проте замовник відхилив пропозицію через невідповідність товару за кольором.

Поставити замовлення завод мав до 1 грудня 2023 року.

У результаті тендер все ж таки вирішили скасувати. У КМДА сьогодні пояснили, що це зробили ще на початку липня. Приблизно в тих же числах було обрано переможця торгів.

Прес-служба київської мерії пише, що тендер все ще опублікований на сайті електронних державних закупівель Prozoro як завершений, оскільки вони чекають, доки Антимонопольний комітет розгляне скарги від учасників торгів.

Гроші, які міська влада збиралася виділити з бюджету, хочуть перенаправити на потреби ЗСУ. Однак ухвалити таке рішення мають на засіданні Київради після завершення процедури скасування тендеру.

Як раніше писали "Коментарі", днями в Україні спалахнув скандал через тендер, згідно з яким із держбюджету збиралися виділити 33 мільйони гривень на зйомку комедійного серіалу . Тендер виграла фірма телеведучого Юрія Горбунова "Прототип Продакшн". Після критики шоумен пояснив, що хоче зняти серіал , оскільки "військові зараз хочуть позитиву та гумору".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

22 липня 2023, 15:47

М-да, люблю Кличко за креативность! Но развернуться не дают! А так бы...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися