Скільки грошей з міського бюджету Київ виділив на потреби ЗСУ

Кошти з бюджету Києва виділяли на закупівлю для ЗСУ бронежилетів, військової форми, БПЛА, прицілів, радіостанцій, прожекторів, транспорту та іншого

Стало відомо, скільки було виділено коштів із бюджету Києва на потреби Збройних сил України (ЗСУ) з початку повномасштабного вторгнення РФ до України. Інформацію про це опублікував мер Києва Віталій Кличко, повідомляють "Коментарі".

Минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва з міського бюджету виділили майже 850 мільйонів гривень. За півроку 2023 року сума коштів, спрямованих на потреби ЗСУ, становить 380 мільйонів гривень.

Так, загалом за півтора роки із бюджету міста направили понад 1,2 мільярда гривень.

Кличко зазначив, що з бюджету міста, згідно із законом, не можна перераховувати гроші безпосередньо ЗСУ. Тому міськвлади виділяють кошти на фінансування потреб військових підрозділів, які зареєстровані у місцевій територіальній громаді. Зазвичай це відбувається після звернення відповідних підрозділів до влади.

Зокрема, йдеться про закупівлю бронежилетів, військової форми, БПЛА, прицілів, радіостанцій, прожекторів, транспорту та інше.

Як раніше писали "Коментарі", мерія Києва минулого місяця оголосила конкурс на закупівлю нагородного годинника з рубінами на 5,6 мільйона гривень, проте після визначення переможця тендер вирішили скасувати. Згідно з тендерною документацією, замовником виступала безпосередньо КМДА. Чиновники планували закупити 1,5 тисяч годин з рубінами для нагородження. Так, кожна одиниця товару коштувала б міському бюджету 3780 гривень.

Пізніше тендер все ж таки вирішили скасувати. У КМДА повідомили, що зробили це на початку липня. Приблизно в тих же числах було обрано переможця торгів. Однак на сайті держзакупівель Prozoro тендер все ще значатиметься як завершений, оскільки Антимонопольний комітет ще розглядає скарги від інших учасників торгів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

22 липня 2023, 15:53

Тероборона Киева получила имущества на 1,2 млрд. гривен... И где оно? На олх и в магазинах? Хороший распил!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися