Київ виділив сотні мільйонів гривень Головному управлінню української розвідки

У ГУР МО подякували міській владі Києва за виділені з бюджету кошти та розповіли, на що витратять ці гроші

Із бюджету Києва вирішили виділити кілька сотень мільйонів гривень на потреби Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО). Про це повідомили у відомстві, передають "Коментарі".

Йдеться про 250 мільйонів гривень, які будуть передані ГУР МО у рамках цільової програми "Захисник Києва" на 2022-2024 роки.

Відповідне рішення днями ухвалили депутати Київської міської ради після голосування.

У Головному управлінні розвідки пояснили, що отримані кошти буде витрачено на закупівлю зброї, військової техніки та обладнання для підвищення ефективності бойових завдань, які цілодобово виконують українські розвідники на війні з російськими окупантами.

Як раніше писали "Коментарі", міськвлади повідомляли, що протягом двох років виділяють кошти з київського бюджету на потреби Збройних сил України. Зокрема, 2022 року на фінансування сил безпеки та оборони столиці було передано майже 850 мільйонів гривень. А за півроку 2023 року столиця виділила понад 1,2 мільярда гривень із скарбниці.

Кошти отримували військові підрозділи, які зареєстровані у місцевій територіальній громаді. Зазвичай це відбувається після звернення відповідних підрозділів до влади. Йдеться про закупівлю бронежилетів, військової форми, БПЛА, прицілів, радіостанцій, прожекторів, транспорту та інше.

Джерело: https://t.me/DIUkraine/2726


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися