Жити стане краще: українцям підняли прожитковий мінімум

Прожитковий мінімум для українців впливає на соціальні та трудові виплати

Українцям підняли прожитковий мінімум. З 1 липня він становить 2197 гривень для працездатних громадян. Від розміру прожиткового мінімуму залежать соціальні та трудові виплати. Безробітні теж відчують на собі зміну цього показника, оскільки розмір допомоги теж формулюється від базової цифри прожиткового мінімуму.

Як відзначили в прес-службі Київського міського центру зайнятості, сьогодні прожитковий мінімум на одну людину становить для працездатних осіб 2102 грн, а з 1 липня зросте до 2197 грн.

Це означає, що ті, хто отримає максимальну допомогу по безробіттю (8408 грн), з 1 липня будуть отримувати 8788 грн в місяць.

Розмір допомоги по безробіттю розраховується у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати чотири прожиткових мінімуми.

Втім, мінімальна допомога безробітним залишиться на колишньому рівні. У період карантину її збільшили до тисячі гривень (раніше розмір мінімальної соцдотации становив 650 грн).

За даними Київського міського центру зайнятості, на 23 червня допомогу по безробіттю у столиці отримували понад 20 тисяч безробітних, серед них мінімальна, у розмірі 1000 гривень - 3400 безробітних, а максимальна допомога по безробіттю - понад 5900 осіб (30% всіх безробітних).

Як повідомляв портал "Коментарі", по станом на 1 червня в Україні офіційно налічувалося близько 510 тис. безробітних. Приблизно половина з них втратили роботу в результаті "карантинної боротьби" уряду з коронавірусом. Реальна кількість безробітних, на думку експертів, може коливатися в районі 2 мільйонів чоловік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися