Київрада виділила мільйони для потерпілих від вибуху на Позняках

Жителі будинку, що вибухнув на Позняках, отримають допомогу з бюджету

Столичні депутати вирішили підтримати матеріально киян, які втратили житло в результаті вибуху на Позняках. Київрада виділила 20 млн гривень. Інформація про це розміщена на сайті КМДА.

Кошти спрямують на разову матеріальну допомогу, а також на ремонт та закупівлю меблів та побутової техніки.

Наголошується, що для ремонту двокімнатної квартири виділяється 124 тис. грн. "Троячку" відремонтувати доведеться за 140 тис. При визначенні вартості ремонту фахівці керувалися сумою 2 тис 925 грн за квадратний метр.

З новими квартирами мешканці зруйнованого будинку отримають пральну машину, холодильник, бойлер, телевізор, комплект кухонних меблів, комплект дитячих меблів, двоспальне ліжко з матрацом, розсувний диван, стіл з чотирма стільцями, тумбу під телевізор, приліжкову тумбу, тубу з умивальником, шафу для взуття і підлогову вішалку.

Нагадуємо, що в результаті вибуху газу в будинку на вулиці Соломії Крушельницької 5/1 знесло кілька поверхів. Мешканців терміново евакуювали і тимчасово поселили в інтернаті на Харківському шосе. Так як будинок тепер піде під знесення, його мешканцям були виділені нові квартири. Трагедія забрала життя п'ятьох киян.

Портал "Коментарі" раніше повідомляв, що пошкоджена вибухом багатоповерхівка в районі Позняки в Києві підлягає повного демонтажу. Про це під час брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко. Ще раніше фахівці заявили про необхідність демонтажу будинку. Влада прислухалася до них, так що, сказав мер, будинок буде повністю демонтований.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися