Компанію Ахметова «Київенерго» визнали банкрутом

Процедуру банкрутства ініціювала науково-виробнича компанія "Гірничі машини"

Господарський суд Донецької області, 24 вересня, визнав банкрутом компанію "К.Енерго", яка до серпня 2019 року вона називалася "Київенерго". Відзначається, що суд вже почав ліквідаційну процедуру. Про це повідомили в finbalance.

Кредитори компанії Ріната Ахметова висунули їй свої вимоги: "Київгаз" (понад 287 мільйонів гривень), "Нафтогаз" (понад 162 мільйони гривень), "Укртрансгаз" (понад 674 мільйони гривень), "Київводоканал" (73 мільйони гривень)

Ініціювала процедуру банкрутства науково-виробнича компанія "Гірничі машини", кінцевий бенефіціар якої - Вікторія Дзюба. Як повідомляє видання, у компаній можуть бути "партнерські" зв'язку з Corum Group Ахметова.

У серпні 2018 року "Київенерго" передало в управління комунальному підприємству "Київтеплоенерго" столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, забезпечують теплоенергією близько 60% киян. Перед цим з-за закінчення терміну дії договору між "Київенерго" та КМДА для "Київтеплоенерго" передали також тепломережі, котельні і районні теплостанції.

У жовтні 2018 року "Київтеплоенерго", "Нафтогаз" і "Київенерго" підписали мирову угоду, за якою Київтеплоенерго "визнало себе правонаступником за борговими зобов'язаннями" Київенерго "перед" Нафтогазом "в розмірі майже 2,4 млрд грн.

У грудні 2018 року Кабмін погодив зміни умов повернення боргу "Київтеплоенерго" перед "Нафтогазом".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися