Масові скорочення в столичному аеропорту "Київ": стала відома причина

Без роботи залишаться близько половини співробітників аеропорту "Київ"

Пандемія коронавіруса і пов'язані з нею карантинні обмеження негативно позначаться на бізнесі. Зокрема, постраждали як авіаперевізники, так і авіаціонна інфраструктура.

Столичний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського змушений скоротити половину своїх співробітників. Незважаючи на те, що аеропорт відновив роботу з 17 червня, підприємству, щоб уникнути банкрутства, необхідно скоротити штат. Про це повідомили в прес-службі аеропорту.

"Аеропорт "Київ" розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень і зниження пасажиропотоку. Керівництво міжнародного аеропорту "Київ" постійно звертається за допомогою до влади, але належної та своєчасної реакції так і немає", – йдеться в повідомленні.

Всього в аеропорту на двох підприємствах – КП МА "Київ" та ТОВ "МАЙСТЕР-АВІА" – працює близько двох тисяч осіб. В суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8000 співробітників.

"Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти і очікуємо повернення до докарантинного рівня всього за кілька років. Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, у тому числі висококваліфікованих фахівців галузі", – уточнили в аеропорту.

Як повідомляв портал "Коментарі", аеропорти в Україні будуть працювати у всіх регіонах. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій запевняє, що авіарейси будуть безпечними для здоров'я пасажирів.

Глава відомства зазначив, що в аеропортах і при здійсненні авіаперевезень є можливість ефективно контролювати дотримання всіх необхідних норм безпеки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися