Оренда в Києві та Київській області: як змінились ціни на квартири

Яка ситуація склалася на ринку орендованого житла влітку

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну і до середини квітня з Києва виїхало понад два мільйони мешканців, а це майже 80% орендарів житла. За цей період ціни на оренду квартир у столиці обвалились на 38%, йдеться в сюжеті телеканалу "Київ". Якщо в лютому квартиру у Києві здавали в оренду за 13 тисяч гривень, то на початку травня середня ціна оренди становила 8 тисяч гривень.

Впродовж літа на ринку оренди житла Києва збільшився попит та кількість пропозицій. У столиці вибір орендованого житла у порівнянні з липнем 2021 року виріс більш, ніж вдвічі. Зараз на ринку пропонують в оренду понад 50 тисяч квартир. Паралельно за останній місяць зріс попит і серед орендарів — на 33%.

Найчастіше цікавились орендою квартир у Дарницькому районі Києва, а також у Дніпровському, Голосіївському, Шевченківському та Солом’янському районах столиці. При цьому середня вартість оренди житла у Києві залишається на рівні травневих цін — 8 тисяч гривень на місяць за однокімнатну квартиру.

Бюджетні варіанти можна знайти у Деснянському, Святошинському, Дніпровському, Оболонському, Подільському та Дарницькому районах Києва. Середня ціна оренди однокімнатної квартири — 4-6 тисяч гривень на місяць. Двокімнатну квартиру у цих частинах столиці можна орендувати за 6-8 тисяч гривень.

Ринок орендованих квартир активно відновлюється і в Київській області. В порівнянні липня з травнем кількість оголошень про здачу квартир в оренду в регіоні зросла на третину — це понад шести тисяч унікальних варіантів.

Найпопулярніші міста Київщини серед орендарів житла у липні — Бровари, Ірпінь, Бориспіль, Буча та Васильків. Найдоступніші ціни на оренду однокімнатних квартир у липні були у Бородянці — 3500 гривень на місяць, а також у Бучі, Борисполі, Гостомелі — 5000 гривень на місяць, у Василькові і Ірпені — 5500 гривень на місяць. Однокімнатну квартиру в Броварах можна було орендувати за 6000 гривень на місяць.

Читайте також про ситуацію у будівельній галузі та з продажем квартир у новобудовах у Києві.

Читайте также