Протокол Ради оборони Києва щодо МАФів оскаржують в суді

Що відомо про позов

В Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК) розглядають питання відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження протоколу Ради оборони Києва. Як передають "Коментарі", позов стосується демонтажу малих архітектурних споруд.

В ОАСК зареєстрували позов до Ради оборони Києва, Департаменту містобудування та архітектури та Департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації (КМДА). Третьою особою вказано мера столиці Віталія Кличка, як керівника Ради оборони Києва.

Позивач вимагає скасувати протокол Ради оборони Києва №8 від шостого травня цього року. В цьому документі вказано, що тимчасові торгові споруди, розташовані поблизу укриттів та входів (виходів) до станцій метро, загрожують життя людей в разі ракетних обстрілів або авіаударів. Департаменту містобудування та архітектури КМДА було доручено оперативно ухвалювати рішення про перенесення таких споруд.

Позивач звернувся до ОАСК з вимогою визнати протиправними дії Департаменту містобудування та архітектури та Департаменту міського благоустрою КМДА щодо демонтажу МАФів та дострокового припинення дії договорів пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися