Вимкнення рекламних носіїв: як столичний бізнес допомагає розвантажити електромережі

Понад 30 тисяч рекламоносіїв та вивісок вимикають представники бізнесу в часи пікового навантаження

Бізнес у Києві допомагає розвантажити електромережі, вимикаючи понад 30 тисяч рекламних конструкцій та вивісок після 17:00 щоденно.  Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Роз’яснювальна робота з бізнесом не припиняється, і підприємці майже одностайно позитивно реагують на потреби міста.

"Унаслідок масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі країни ситуація з електропостачанням залишається складною, і країна живе в режимі економії. У Києві ситуацію вдається стабілізувати, розвантаживши мережі. Це відбувається, в тому числі, і завдяки відповідальному бізнесу, який добровільно вимикає рекламні носії: екрани, наземні рекламні конструкції та вивіски. Таких відповідальних підприємців у столиці тисячі. У той же час у місті оперативно демонтовано понад 400 незаконних конструкцій, які, до того ж, ще й не дотримувались режиму економії. Ми разом маємо зробити все можливе для того, щоб врятувати енергосистему країни та відновити її. Досягти цього можна, тільки координуючи наші зусилля", – заявив Валентин Мондриївський.

У КМДА розглядають найгірший сценарій подій: повну відсутність світла, води та тепла. Про це повідомляють "Коментарі".

"Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій. Найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо", - йдеться у повідомленні.

У центрі Києва з'явився "громадський павербанк". У Подільскому районі столиці обладнали "громадський павербанк" із генератором. Кожен охочий може зарядити свій телефон. Інформація про це шириться в Телеграм. "Громадський павербанк" для зарядки гаджетів розташували на Контрактовій площі.

"На Контрактовій безкоштовно заряджають телефони, кому потрібно", - пишуть у соцмережах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися