Нову військову форму та амуніцію для жінок показали в Києві (ФОТО)

Українські захисниці вже отримали перші комплекти

У Києві показали зразки жіночої військової форми та амуніції під час виставки Women of Ukraine – Heroes of the World. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

Участь у заході, присвяченому жінкам в українській армії, взяв мер Києва Віталій Кличко. Київський міський голова зазначив, що існує велика проблема із забезпеченням захисниць військовою формою та амуніцією, бо чоловіча не дуже зручна для жінок й недостатньо функціональна.

Засновницею проекту Arm Women Now, де розробили та розпочали виробництво комфортної амуніції для жінок-військовослужбовиць, є Ірина Никорак. Виробники вже передали понад півтори тисячі комплектів такої амуніції українським захисницям, повідомив Кличко. Ще пів сотні комплектів мер столиці під час заходу передав захисницям зі 112-ої окремої бригади територіальної оборони Києва.

"Це форма для різної пори року, до комплекту входять і жіночі бронежилети. Є навіть амуніція для вагітних", – прокоментував Кличко.

Зараз жіноча військова форма проходить офіційне тестування в Міністерстві оборони України. Загалом зараз в Збройних силах України служать понад 57 тисяч жінок, з них понад п’яти тисяч воюють на передовій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися