У Бучі відбулася зустріч із представниками бізнесу Київщини

Під час діалогу учасники окреслили проблеми, які існують для бізнесу в умовах воєнного часу

5 січня в Бучі в рамках діалогу "Консолідація зусиль" відбулася зустріч представників Мінекономіки України, Київської ОВА та міжнародних організацій із підприємцями регіону. Про це повідомили у пресслужбі КОВА, передають "Коментарі".

Під час діалогу учасники окреслили проблеми, які існують для бізнесу в умовах воєнного часу, та обговорили подальші перспективи розвитку бізнесу в регіоні.

Заступник Міністра економіки України Олександр Грибан розповів про плани Міністерства щодо підтримки бізнесу у 2023 році. Київську обласну військову адміністрацію представляли заступник голови КОВА Віталій Власюк та директорка Департаменту економіки Наталія Погребна.

Також на зустрічі були присутні представники РВ Фонду державного майна України в Київській, Черкаській та Чернігівській областях, МВС України, міжнародних організацій Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН), Агентства США з міжнародного розвитку та Міжнародної організації з міграції. Представники брали участь в обговоренні питань бізнесу.

Міжнародні організації та фонди відіграють надзвичайну роль у відновленні малого та середнього бізнесу. Зокрема, вони пропонують можливості фінансування в усіх сферах діяльності – від сільського господарства та харчової промисловості до інфраструктурних проектів та ІТ. Тетяна Грищенко, заступник очільника Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", презентувала підприємцям поточний стан надання грантів та наголосила на важливості прямих контактів між грантодавцями та підприємцями.

Мізухо Йокой, старший програмний радник Програми розвитку ООН в Україні, ознайомив учасників із проектами підвищення стійкості та відновлення України. Програма розроблена з метою підтримки України у впровадженні заходів реагування на надзвичайні ситуації, виконанні зобов’язань щодо надання державних послуг та підтримки економіки. Вона також підтримує ініціативи, які виникли завдяки надихаючій винахідливості українців, яку вони продемонстрували під час війни.

Такі заходи проводяться регулярно за підтримки Київської обласної військової адміністрації. Їхньою метою є допомогти бізнесу Київської області розвиватися в умовах війни.

Підсумки року у сфері бізнесу: на Київщині повністю зруйновано 90 підприємствРобота підприємств, особливо у воєнний час, є важливим джерелом створення робочих місць, що наповнює бюджети всіх рівнів. Після звільнення регіону від загарбників одним із ключових завдань було відновлення економічного потенціалу, особливо роботи бізнесу.

Читайте также