В ДТЕК пояснили тривалість відключень світла у Київській області

Що відомо про ситуацію в регіоні

Тривалість відключень світла у Київській області пов’язана з низькими лімітами споживання. Про це йдеться в заяві групи компаній "ДТЕК", передають "Коментарі".

За даними енергетиків, після російської атаки 14 січня в Київській області зберігається дефіцит електроенергії. Через це "Укренерго" надає операторам систем розподілу ліміти споживання для збереження роботи енергосистеми.

"На Київщині ліміт складає 50% від потреб всієї області, з яких лише 27% можна спрямувати населенню та малому бізнесу, оскільки решта йде на критичну інфраструктуру та промисловість, яка виконує важливі функції", — заявили в "ДТЕК".

За формування лімітів для кожної області відповідає НЕК "Укренерго". Контролює доцільність цих прорахунків для кожної області – Міністерство енергетики України. Оператор системи розподілу електроенергії "ДТЕК Київські регіональні електромережі" має дотримуватись цих лімітів, щоб зберегти роботу енергосистеми в умовах постійного дефіциту.

Ще гірша ситуація з електропостачанням наразі в Одеській області. Встановлені "Укренерго" ліміти покривають лише 48% усіх потреб регіону, з яких лише 15% можна надати населенню та бізнесу. Через це люди в регіоні мають світло близько шість годин на добу, решта електрики потрібна для роботи критичної інфраструктури та важливих промислових підприємств.

Нагадаємо, в групі компаній "ДТЕК" прогнозують, що у Києві, Київській області та в інших регіонах України зменшиться дефіцит електроенергії завдяки імпорту з Європи. Поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати приблизно 500 мільйонів кіловат на годину електроенергії на місяць. Це дорівнює місячному споживанню двох мільйонів українських домогосподарств.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом на Хрещення Господнього з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, де на Київщині кілька днів будуть масштабні відключення світла.

Джерело: https://t.me/dtek_ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися