Кількість безробітних переселенців у Києві значно зросла

Подробиці розповіли у столичному центрі зайнятості

У Києві серед зареєстрованих безробітних майже в три рази збільшилась частка переселенців. Про це заявила заступниця директора Київського міського центру зайнятості Людмила Мушинська, передають "Коментарі".

За її словами, повномасштабна війна з російськими окупантами безпрецедентно вплинула на ринок праці у Києві. У 2021 році в базі столичної служби зайнятості протягом місяця в середньому було 12 тисяч вакансій. Після початку повномасштабної війни попит на робочу силу різко зменшився.

"Обмеження логістики, втрата ринків збуту, зменшення купівельної спроможності населення. Багато підприємств опинились в простої. У березні 2022 року роботодавці надали лише 88 нових вакансій. Влітку попит почав поступово збільшуватись, і вже наприкінці 2022 року щомісяця реєструвалось вже по 1,5 тисяч вакансій, але ж і це тільки третина від довоєнного рівня", — розповіла Мушинська.

Заступниця директора Київського міського центру зайнятості повідомила, що торік статус безробітного отримали 36,5 тисяч людей, що на 30% більше, ніж у 2021 році. Серед зареєстрованих безробітних майже втричі збільшилась частка переселенців.

"Така ситуація поглибила дисбаланс на ринку праці столиці та на середину 2022 року збільшила навантаження на одне робоче місце до 10 осіб, тоді як в 2021 році таке навантаження в середньому було один до одного з перевагою в бік вакансій", — зазначила посадовиця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися