Мережа магазинів у Київській області замовила продукцію з хімікатами

Що відомо про хімікати у харчах

У Київську область завезли небезпечну кукурудзу для виготовлення попкорму з Іспанії. Про це заявили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, передають "Коментарі".

У відомстві повідомили, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 24 квітня 2023 року стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну. Цей товар експортувався з Іспанії в Україну. Виробник — Liven SA, Barcelona. Отримувач в Україні — одна з найбільших торгово-промислових груп з понад 700 торговельними об'єктами. Вантаж замовило ТОВ "Фоззі Коммерц", розташоване на вулиці Гоголівська 1А, у селі Квітневе в Броварському районі Київської області.

Хлорпірифос застосовують як контактний інсектицид широкого спектру дії. Серед симптомів отруєння ним – біль у животі та втрата гостроти зору. Хлорпірифос є основою для виробництва багатьох пестицидів. Ця речовина була винайдена у 1965 році та запатентована у 1966 році компанією Dow Chemical. Цей пестицид використовується для боротьби зі шкідниками, що становлять небезпеку для понад 60 різних культур. Також його використовували для медичної, санітарної та побутової дезінфекції у приміщеннях.

Дослідження американських вчених довели, що навіть незначні дози хлорпірифосу, які нещодавно вважались умовно безпечними, можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Хлорпірифос паралізує нервову систему комах та має подібну дію і на людину — порушує розвиток мозку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Нагадаємо, у Києві озброєні молодики вимагали мільйон гривень, погрожували киянину вбивством та змушували чоловіка копати собі могилу. Учасники банди приїхали до киянина додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги. Там чоловіку погрожували вбивством, якщо він не заплатить. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві затримали чоловіка, який до смерті побив рідного брата.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ВАСИЛЬ

26 квітня 2023, 15:38

ПОПКОРН

ВАСИЛЬ

26 квітня 2023, 15:38

попкорн

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися