Актуально

Мільярд гривень – на податки: як Київський КПК наповнює бюджет Обухівщини під час війни

У воєнний час Київський КПК входить до переліку великих платників податків, які підтримують економіку України

Обухівщина стала одним з лідерів столичного регіону за кількістю розміщених ВПО, серед яких багато літніх осіб та дітей. Тож соціальне навантаження на бізнес у районі зростає. Видатки на оборону, укриття, забезпечення переселенців – усе це фінансується з бюджету завдяки сумлінним платникам податків. Наразі на Київщині функціонують майже 200 тисяч субʼєктів підприємницької діяльності, але лише одиниці з них є бюджетоутворюючими, зазначає видання "Економічні новини". 

На території Обухівського району працюють декілька великих промислових підприємств. До топ-5 входять: ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", ТОВ "Лекхім-Обухів" (фармацевтика), ПП "Обухівміськвторресурси", ПрАТ "Обухівський молокозавод" та ТОВ "Алеана" (виробництво пластмас).

Підтримка економіки України

Однак лише одне з них – Київський КПК – стабільно входить до переліку великих платників податків України та загальнонаціональних рейтингів фінансово відповідальних підприємств. Такі показники стали закономірним результатом безперебійної роботи ККПК, який не припиняв виробничих процесів ані в перші місяці повномасштабної агресії, ані в період масових обстрілів критичної інфраструктури, ідеться в матеріалі.

За підсумками 2022 року Київський КПК у 2022 році перерахував до зведеного бюджету України близько мільярда гривень податків і зборів. У другому кварталі поточного року комбінат перерахував до державної скарбниці 83,2 млн грн лише податку на прибуток. 

Аби наочно показати важливість цих сум для громади, автори статті наводять просте порівняння: так, вартість будівництва одного укриття стартує від 160 тис. грн, бомбосховища – 700 тис. грн, дитячого садка – 40 млн грн, а облаштування шелтера для вимушених переселенців у середньому коштує від 4,5 млн грн. 

Соціальні платежі

Ще один важливий напрямок – соціальні платежі. ККПК є роботодавцем для понад 2,5 тисяч працівників, а разом із дочірніми підприємствами загальна їх перевищує 3,5 тисячі. За попередній квартал комбінат спрямував майже 516 млн грн на виплату заробітної плати співробітникам та 70,6 млн грн – на соціальні відрахування. 

Для жителів Обухова та району компанія відіграє ключову роль, забезпечуючи критичні процеси життєдіяльності міста – опалення, гаряче водопостачання, очищення стічних вод, ремонт і збереження міської інфраструктури. Відтак, якщо з певних причин Київський КПК припинить свою діяльність, це спричинить соціально-економічний колапс для цілого міста, резюмують "Економічні новини".

Нагадаємо, на початку цього року ККПК заявив про тиск, який чинять на підприємство окремі представники правоохоронних шляхом відновлення старої кримінальної справи, проведення обшуків та спроб накладення арешту на виробничі активи. Представники Київського КПК вже неодноразово спростовували у судовому порядку звинувачення на адресу компанії. 


Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися