Медичний та гастротуризм – кількість фінських туристів у Києві незабаром побільшає

Чим Київ може привабити іноземних туристів - з Фінляндії та інших країн світу

Представники КМДА беруть участь у конференції у Гельсінкі, на якій розповідають фінам про можливості відпочинку у Києві.

У столиці Фінляндії відбувається тематичний захід – "Дні Києва". Про це повідомляє Марина Хонда, керівниця делегації КМДА у Гельсінкі. На заході презентують можливості Києва для залучення фінських туристів.

Київська чиновниця розповіла, що може зацікавити іноземців у столиці: різноманітні розважальні маршрути, історико-культурна спадщина, смачна кухня, медичні та оздоровчі послуги.

КМДА працює над тим, щоб кількість туристів зростала, не дивлячись на пандемійні обмеження. Зокрема, представники адміністрації побували у Баку, Стамбулі, Дубаю, а тепер – і в Гельсінкі, де розповідали про можливості туризму у Києві.

Туристичний збір, який сплачують гості столиці, протягом року збільшився вдвічі, згідно з інформацією Марини Холод. У цьому році він вже у листопаді, до новорічних свят, складає 72 млн грн., між тим у минулому році був всього 34,7 млн грн. Якщо врахувати, що у доковідні часи він дорівнював 63 млн грн., то показники дійсно покращились.

Заплановані доходи Києва за 2021 р. складають 60392 млн грн., фактичні станом на 30 листопада – 42011 млн грн. Вклад туристичного збору – 0,2%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися