Лідером з рефінансування від НБУ став «Альфа-Банк», який належить російським олігархам, — експерт

"Альфа-Груп" та власники компанії перебувають під санкціями ЄС та США

Найбільше рефінансування від НБУ серед недержавних банків цього року отримав "Альфа Банк", половина акцій якого належить російським олігархам Михайлу Фрідману та Петру Авену. Про це повідомив політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook.

"25 лютого Нацбанк повідомив про рефінансування українських банків. "Альфа Банк" отримав 4,5 мільярда гривень. У березні ще 800 мільйонів. Загалом 5,3 мільярда. Цей банк на першому місці за обсягом рефінансування НБУ серед комерційних банків, хоча не входить навіть до п'ятірки найбільших банків за розміром активів. Майже половина "Альфа Банку" належить російському олігарху Михайлу Фрідману і партнеру Фрідмана по Альфа-Груп і теж росіянину Петру Авену", — написав Голобуцький.

Експерт наголошує, що "Альфа-Груп" та особисто Михайло Фрідман разом із Петром Авеном перебувають під американськими та європейськими санкціями. І при цьому в Україні вони отримують гроші від НБУ. 

"Тобто для США та Європи ці люди вороги, а для нашого Нацбанку – надійні партнери, чиї активи потрібно підтримати. Дуже багато питань щодо таких рішень керівництва НБУ у воєнний час", — резюмує Голобуцький.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися